Middleman[ Co o tym sądzicie ]

Taki agent?

wymiany dokonuje sie przez trzecia osobe .

Masz do wymiany klucze GW 2 za klucze BF 3 .

Zeby nikt Cie nie oszukal dajesz swoj klucz RetroStaxowi , drugi gosciu gosciu robi to samo . No i dokonuje sie wymiana . Taka osoba musi byc zaufana ,klucze do gier sprawa delikatna tak samo jak konta ,a nie zadko komus odbija palma ..

Najlepszym sposobem zabezpieczenia transakcji jest zdrowy rozsadek .Pomysl dobry , duzo pieprzenia . Przy takiej ilosci ludzi raczej zbedny pomysl

Taka osoba powinnien byc moderator z dlugim stazem na forum lub admin, bo gdyby pojawila sie taka idea na forum, zapewne kazdy by chcial zostac mm.

Jest to bardzo fajny pomysł ale niestety sprawdzenie wszystkich szczegółów dotyczących np kont, że nie są puste itd wymagają dużo czasu... Taka osoba wątpię by ściągała każdą grę by sprawdzić prawdziwość konta. Wątpię aby ktoś się znalazł co ma tyle wolnego czasu by wszystko ściągać i weryfikować, w szczególności za darmo- bądźmy szczerzy, wątpię by znalazł się ktoś, kto zrobi to za darmo, admin wątpię by komuś za to płacił, bo sam nie ma z tego wielkiej korzyści :P (chyba że czegoś nie wiem o naszym Adminie, skoro płaci również za coniektóre marne newsy guru to kto wie :D). Musiałby to być ktoś kto nie wykorzysta tego do własnych celów, musi mieć bardzo szybkiego neta i masę wolnego miejsca na dysku.

Ogólnie temat mogłeś założyć w dziale Serwis, więcej osób pewnie by się tym zainteresowało.

@DOWN: Uwierz mi reputacja nic Ci nie da w tym przypadku na forum, ktoś kto byłby zdeterminowany, porobiłby sobie masę kont i plusował.

A ja jak coś kupuję lub sprzedaję na forum to zawsze patrzę na poziom reputacji, jak ktoś ma poniżej 10 to nawet nie czytam dalej.
@Up
To by było widać, zresztą mam nadzieję że moderatorzy widzą takie rzeczy.

Nie przejdzie np;

wymiana klucz za klucz to jak ma ten pośrednik sprawdzić czy ten klucz działa musi wtedy mieć dostęp do konta np steam

za dużo bawienia

Taka osoba powinnien byc moderator z dlugim stazem na forum lub admin, bo gdyby pojawila sie taka idea na forum, zapewne kazdy by chcial zostac mm.

Czemu się tak wszyscy uczepiliście adminów, mało mają roboty z forum? :o Admin jest od tego, by na forum wszystko działało jak należy i nie widzę potrzeby, by obarczać ich dodatkowymi obowiązkami. Ktoś z długim stażem... hmmm... założenie jest słuszne, ale kto chciałby za darmo pośredniczyć w wykonywaniu wymiany kilka, kilkanaście razy w tygodniu? Wierzę, że są na świecie altruiści, ale mimo to ciężko mi wyobrazić sobie, że ktoś z własnej woli będzie otrzymywał wiaderko spamu w postaci chęci wymiany a jak coś nie daj Boże pójdzie nie tak (patrz:tematy w stylu "wymieniliśmy się, wszystko było ok a dziś rano nie mogłem się zalogować na swoje konto a ten, z którym się wymieniałem zablokował mnie na gg/mówi, że to nie jego wina/wystawił ogłoszenie, że wymieni się na tą samą grę jeszcze raz") to kto miałby za to odpowiadać? Osoba, która była tak życzliwa, że zgodziła się pomóc ludziom w dokonaniu wymiany?

A ja jak coś kupuję lub sprzedaję na forum to zawsze patrzę na poziom reputacji, jak ktoś ma poniżej 10 to nawet nie czytam dalej.@UpTo by było widać, zresztą mam nadzieję że moderatorzy widzą takie rzeczy.

Jak ktoś ma mniej niż 10 punktów reputacji, to robi konkurs za lajki i już ma ich całą masę :D

Nie staram się być złośliwa, jednak uważam, że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku. Jest allegro, są na na nim konta junior, jest sprawdzenie danych osobowych po zarejestrowaniu. Najlepsze wydaje się być wyjście zaproponowane kiedyś przez innego użytkownika forum: wystawiać klucze na allegro za 250zł, bo z taką kwotą można już iść na policję, aby zgłosić kradzież i coś z tym zrobili. Oczywiście, komu się będzie chciało zgłaszać złodzieja to już inna sprawa, ale może wyeliminuje to jakiś odsetek nastoletnich "cwaniaczków" kradnących konta i keye.

Sam pomysł z agentem nie jest zły, ale ciężko byłoby wprowadzić go w życie. Chyba najlepiej jest, że forum ani strona nie ponoszą odpowiedzialności za targowisko...