Witam mam problem gdyż na Dysku E który posiadam pokazuje mi ze mam zajęte 71 gb a z koleji pliki które w nim są ważą 2 gb. Co może być nie tak? Ktoś doradzi ktoś zna przyczyne? Odrazu z góry mówie ze to nie jest partycja systemowa
Miejsce na Dysku
Ukryte pliki? I tak dziwne, że 71. Spróbuj pobawić się CCleaner'em. Pozdro
Niestety nie ma plików ukrytych. Ccleaner nic nie dał . System jaki mam to Win7 64 bity
walnij formata tej partycji i po problemie
Najwidoczniej będziesz musiał zerować dysk twardy danym programem
A może jeśli nie są to jakieś ważne pliki, to sformatuj daną partycję... ,
Zerować ? Jak? Jakim programem?
zerować miał zapewne na mysli format twardziela
Myślice że cały formatować ? Czy tylko tą partycje?
Polecam pobawić się programem Your Uninstaller!, na pewno nie usunie Ci czegoś co jest potrzebne, po prostu wyrzuca zbędne śmieciory.
kliknij prawym klawiszem myszy na partycje wybierz opcje formatuj, NTSF, zanaznacz "szybkie formatowanie" i tyle
Prawda, jak masz tylko 2gb, to zrzuć je na drugi dysk, i sformatuj twardziela I jest jeszcze jedna sprawa. Kiedyś źle postawiłem nowego windowsa, i zamiast sformatować w instalacji Win 7 zrobiłem tak, że wszystkie pliki ze starego win skopiowały się do jednego wielkiego pliku (koło 40gb). Nie dało się tego znaleźć, tylko jakimśtam programem systemowym. Musiałem zanieść do serwisu. W każdym razie może to to samo. Poszperaj w necie, bo jeśli to to, to format nic nie da. Pozdro
@Btw: Jeszcze jeden post i 500
zaznacz Wszystkie foldery i wtedy pokaże ci ile dokładnie dany Folder zajmuje
później zrób defragmentacje dysku
jest jeszcze jedna opcja ale mało prawdopodobna
złapałeś Wirusa robaczka nie pamiętam jego nazwy ale działał on na zasadzie że zabierał pamięć Dyskową Sam owego Wirusa miałem na dysku 100GB to po około miesiącu miałem 100mb wolnego miejsca ;D reszta gdzieś znikła i dopiero full Format pomógł mi
Witam mam problem gdyż na Dysku E który posiadam pokazuje mi ze mam zajęte 71 gb a z koleji pliki które w nim są ważą 2 gb. Co może być nie tak? Ktoś doradzi ktoś zna przyczyne? Odrazu z góry mówie ze to nie jest partycja systemowa