Miejscowości na wakacje

Witam.

Jako iż czas ten zbliża się nieubłaganie chciałbym zapytać was o zdanie. Jakie polecacie miejscowości do wypoczynku?
Preferuję raczej miejscowości południowe, bez Zakopanego (tam byłem rok temu) Wraz z wybranką chcielibyśmy wypocząć i pozwiedzać. Ładne widoczki mile widziane :)

Jeżeli chcielibyście aktywnie pozwiedzać to z całego serca polecam Kotlinę Jeleniogórską (nie jest zlokalizowana dokładnie na południe). Można pochodzić po górach, zwiedzić Karkonoski Park Narodowy jak także wiele pałaców gdyż znajduję się tu tak zwana Dolina Pałaców i Ogrodów. Naprawdę jest tu ogrom rzeczy które można zobaczyć a gdy już jest się wyczerpanym można wypocząć przy malowniczych krajobrazach.

Proponuję odwiedzić Bieszczady jeśli jeszcze tam nie byliście. Spokój gwarantowany, nie ma tam takiej chmary ludzi jak w Zakopanym, widoczki przepiękne. Właściwie Bieszczady to jeden z nielicznych rejonów Polski, który nie został jeszcze w pełni skażony cywilizacją! Połonina Wetlińska i Caryńska są przepiękne.

Zacumować można w Ustrzykach Górnych ( same serce Bieszczad ). Jak macie siły i chęci to plecaki, namioty i śmigać dookoła, jak nie to jakaś agroturystyka czy kemping :) Trzeba uważać na misie bo sobie po Bieszczadach śmigają!

Radom Sosnowiec Toruń

a tak serio obok krakowa masz fajne miejsce Zakrzówek

Zależy co preferujesz :) czy może ruiny zameczków, góry, jeziora ;) jest tutaj pełno pięknych miejsc więc będzie w czym wybierać

Myślę że najrozsądniejszą opcją będzie Kreml

warn_ico.png
Spam
~Leman

Ogólnie rok temu byliśmy w pensjonacie, wyszło nie drogo, ale znów bez śniadań i tak dalej. Nie mieszkamy razem i trudno cokolwiek ugotować, przyrządzić jak jest dość mało miejsca i kuchnia wspólna z innymi.

Dzięki za propsy, na pewno coś wybierzemy :)

Jesli byliście w tych miejscach, to możecie polecić w jakich hotelach/prywatkach/pensjonatach się zatrzymaliście? Oboje nie pracujemy, bo się uczymy, więc za drogo też nie może być ;D

STARYYY jakie pensjonaty ? Komado-foki namiot i tyle ;p Opcja lepsza bo"
A taniej
B nie jestes uzależniony od miejsca ( nie musisz wracac do hotelu)
C mozesz zwiedzić wiecej
D Super przygoda

Ja tam od 4 lat jeżdżę do Ustki :D

Polecam od siebie Szczawnicę ;)

http://www.szczawnica.nrs.pl/szczawnica-atrakcje/

Pamiętaj, że nawet w tym Zakopanem jesteś w stanie poznać coś czego nigdy nie widziałeś ;) wystarczy namiot lub po prostu jakiś swojski motelik gdzieś daleko w górach:)

Sam znam to uczucie gdy zaczynasz zwiedzać na własną rękę i poznajesz ludzi i ich zwyczaje. Postaraj się może o wyprawe, która obchodzi wszystkie zwyczajne zasady? często wychodzi to taniej, a zobaczysz i przeżyjesz rzeczy, których nikt nie przeżył. Ja np byłem goniony przez dwuch górali z siekierą po lesie :D a potem miałem istny obóz przetrwania gdy szukałem drogi prowadzącej do motelu i musiałem przedostać się przez głęboką, kamienistą rwącą rzeke :D haha... nigdy tego nie zapomne :D i ten kumpel ze łzami w oczach.

I może nie o takich przeżyciach marzysz ;) ale jednak jesteś w stanie zafundować sobie coś konkretnego.

Z dziewczyną byłem w tamtym roku autem w Łagowie Lubuskim i właśnie postawiliśmy na to by samemu poszukać przygód :)

Wszędzie chodziliśmy piechotą i nawet niedaleko hotelu znaleźliśmy pełno klimatycznych i niezapomnianych miejsc.

Coś w stylu zachód słońca, jezioro, las, łąka, a do tego w środku lasu z niewiadomych przyczyn stoi sobie jedna mała ławeczka, która już chyba została zapomniana przez świat, a tak dla podsycenia klimatu jakieś 50 metrów dalej ruiny cmentarza. Nie jestem w stanie powiedzieć z jakiego wieku pochodził cmentarz, ale sam Łagów jest miasteczkiem, w którym urzędowali Joannici :) więc można sobie pozwiązać pewne sprawy. A ten zameczek na środku miasta to już wgl masakra.

Radze poświęcić troszkę czasu i wybrać owocną przygode z kobitą :D

Pozdrawiam!

Czy ja wiem... Opcja z namiotem (choć bardzo bym chciał) raczej nie wchodzi w grę, wiecie, kobiety : / Ogólnie opcja namiotów i takiej mini szkoły przetrwania bardzo mnie rajcuje. No cóż, może kiedyś.

@WagonKurde
Dzięki, coś na pewno pomyślimy, jednak opcja z siekierą nie wchodzi w grę xD Ale takie przygody jak najbardziej jak tak :)

Witam.

Jako iż czas ten zbliża się nieubłaganie chciałbym zapytać was o zdanie. Jakie polecacie miejscowości do wypoczynku?
Preferuję raczej miejscowości południowe, bez Zakopanego (tam byłem rok temu) Wraz z wybranką chcielibyśmy wypocząć i pozwiedzać. Ładne widoczki mile widziane :)