Migające tekstury

Witam otóż jak w tytule od 1,5 miesiąca mam problem z migającymi teksturamiw grach typu saints row the third, TES IV Skyrim, Tribes Ascend. Kingdoms Of Amalur Reckoning, Borderlands, Crysis2 . Około 2 miesiące temu gry norzalnie chodziły , aż nagle migają tekstury. Nie mam pojęcia w czym problem, oto parametry mojego komputera http://img4.imageshack.us/img4/7826/migajace.png . Z góry dziękuje za pomoc.

popraw link,przy wchodzeniu na niego wyskakuje 404 not found

Poprawiony

Sprawdz temperatury podzespolow w stresie.

http://img189.imageshack.us/img189/4691/tempqa.png proszę bardzo

Witam,też posiadam GTS 250.Na początek ściągnij nowe sterowniki,jak dawno czyściłeś wiatraczek na karcie?U mnie jest to konieczne praktycznie co dwa miesiące,jeżeli zebrał się tam kurz to temperatura może drastycznie wzrosnąć.A do pomiaru temperatury możesz użyć programu Riva Tuner(za jego pomocą możesz ustawiać parametry wiatraczka.).Sam miałem sytuację tego typu,podczas gry w Battlefield'a 3, temperatura wzrastała momentami do 90+ stopni.Rozkręciłem obudowę i oczyściłem ten wiatraczek(jeżeli brak tobie wyczucia i zdolności manualnych to polecam zakupić sprężone powietrze.).Po oczyszczeniu temperatura podczas gry utrzymywała się w granicy ok 50-55 stopni.

Dodatkowo większość GTS 250 nie posiada zbyt dobrego chłodzenia (są oczywiście wyjątki :))

kakadu300 Z Bfem mam ten sam problem tylko że przy GTS 450. Wysokie temperatury przy tejże grze to raczej normalka.

Po odkryciu obudowy jest w wiatraczku trochę kłębków kurzu napisz jak będzie po oczyszczeniu

@kristal.Tak,tyle że u siebie ja zauważyłem z biegiem czasu że temperatura wzrasta(tj. w przeciągu kilku dni).Gdy doszło do 90(nawet raz 100 było :D) stopni,wiedziałem że jak tak dalej pójdzie,to karta się zdupczy że tak powiem.W każdym razie czyszczenie u mnie pomogło.Dodam też że u mnie też zaczeły pojawiać się migające tekstury(przed czyszczeniem).

Bemeq.Pamiętaj także o sterownikach.

Dzz.U mnie działa normalnie.

Czy tylko mi nie dziala screen z temperaturami?

Mi zadziałał, są dosyć wysokie, zbyt wysokie. :)

Nowe sterowniki, wyczyść kartę i najważniejsze wyłącz V-SYNC

Nowe sterowniki, wyczyść kartę i najważniejsze wyłącz V-SYNC

Właśnie, co tak w ogóle daje V-Sync? Wnioskuję, że jest to w wolnym tłumaczeniu synchronizacja pionowa, ale co ona dokładnie daje?

kakadu300 Migające tekstury i nie tylko to też problem gry, który naprawia któryś sterownik od nvidii bodajże 285.79. Maksymalna dopuszczalna temperatura dla kart graficznych to max 90C więc uważaj.

kakadu300 Migające tekstury i nie tylko to też problem gry, który naprawia któryś sterownik od nvidii bodajże 285.79. Maksymalna dopuszczalna temperatura dla kart graficznych to max 90C więc uważaj.

100C. A nawet jak skoczy czasem powyżej to nic się nie stanie. Ale warto mieć trochę zapasu i trzymać GPU w top 85 w stressie.

Wpierw sterowniki i czyszczenie.

Jeżeli tekstury tylko migają to sterowniki powinny pomóc.

Jeżeli tekstury zamieniają się miejscami, czasem znikają, czasem się przytnie, modele się rozwalają, a po sekundzie robi się jaśniejszy ekran lub pojawiają się dziwne kropki toto są artefakty. Wtedy karta graficzna do kolegi i pomęcz ją trochę u niego. Jeżeli dalej występują to pada karta graficzna, jeśli nie to przyczyn może być kilka - pierwszą jest zasilacz, drugą pamięci RAM, a trzecią płyta główna.

Ja ostatnio miałem trochę przebojów z moim kompem właśnie przez artefakty graficzne, przyczyną okazał się zasilacz.

Kompa spróbuje przeczyścić w najbliższym czasie na świeżym powietrzu, niestety dzisiaj pada. Sterowniki mam najnowsze

Jako właściciel GTS 250, powiem tak:

Wymień chłodzenie, bo jeśli masz zwykłe od producenta to temperatury są zaiście wysokie, o hałasie nawet nie wspominając.

Podczas zbyt wysokich temperatur gts 250 przełącza się w tryb 2d (czy coś w tym rodzaju).

Wymień kartę lub kup chłodzenie albo za pomocą programów (zum Beispiel evga precision) zmniejsz taktowanie/nastaw by przy 70 stopniach C był max RPM na wiatraczku.

Jako właściciel GTS 250, powiem tak:Wymień chłodzenie, bo jeśli masz zwykłe od producenta to temperatury są zaiście wysokie, o hałasie nawet nie wspominając. Podczas zbyt wysokich temperatur gts 250 przełącza się w tryb 2d (czy coś w tym rodzaju).Wymień kartę lub kup chłodzenie albo za pomocą programów (zum Beispiel evga precision) zmniejsz taktowanie/nastaw by przy 70 stopniach C był max RPM na wiatraczku.

Mógłbyś jakoś szczegółowo wytłumaczyć ponieważ jestem zielony w tych sprawach.

Bardzo proste to jest, wystarczy ściągnąć evga precision (ja mam wersję x, a żeby ją pobrać, trzeba się zarejestrować).

Opcje/ wiatraczek i tam ustawiasz krzywą zależności temp od obrotów wiatraczka.

A co do taktowana to na głównym wskaźniku na "zegarku", ale warto uważać z podkręcaniem o ile będziesz.

Nie koniecznie to pomoże.

W zakładce wiatraczek mam tylko włącz programową automatyczną kontrolę wiatraczka