Might & Magic: Clash of Heroes

Witajcie,

Słyszeliście może o grze Might & Magic: Clash of Heroes? Rozgrywka ma miejsce w realiach Might & Magic, więc może być fajną rozgrzewką przed premierą VI-tej części Herosów. Akcja gry ma miejsce 40 lat przed wydarzeniami z piątej części Herosów. Might & Magic: Clash of Heroes to połączenie gry cRPG, gry logicznej i strategii turowej. Do dyspozycji jest 30 godzin kampanii w trybie jednoosobowym ale możecie też zmierzyć się ze znajomymi w sieci w trybie multiplayer lub przed jednym komputerem w trybie hot seat.

Tutaj mozna obejrzeć trailer:

Co myślicie o takiej wersji Herosów?

Pozdrawiam,

Mateusz Ubisoft

Jak dla mnie to jakaś lipa, prawdziwe Herosy skończyły (zaczeły? ;) na 3, 4 też nie była najgorsza ale to nie to, nowsze części są śmieszne mapy w mikro rozmiarach gdzie po 5-6 turach mamy odkryte 3/4 mapy. A to co pokazujesz to imo jest śmieszne.

Dlaczego uwazasz, ze smieszne? :>

Gra jest po prostu zrobiona w troche innej konwencji, ale realia zwiazane z przedmiotami, frakcjami etc. sa utrzymane

Może i by było ciekawe, ale i tak nie zagram, bo nie ma na pc, a na xklocka nie chce mi się w to bawić :)

ja bardzo czekam na tą grę, coś jakby połączenie puzzle quest z heroes.

Zapowiada się ciekawie :)

Uważam, że śmieszne bo to poniżanie tak wspaniałej marki jak Might&Magic kombinują już na lewo i prawo by tylko wycisnąć jak najwięcej kasy z tej marki, widać Ubisoftowi nie wystarcza już ciągnięcie z AC.

Oj tam... Może być ciekawe. Przypomina mi z gameplay'a Puzzle Questa. Wydaje mi się, że wielu zapmomniało o ważnej rzeczy. M&M to nie tylko "hirołsi".

@Piolczu:

Dokładnie tak :)

@Grabkien:

Gra na PCta wychodzi juz zaraz, bo 22go września i to zapewne w polskiej wersji językowej

@Piolczu:Dokładnie tak @Grabkien:Gra na PCta wychodzi juz zaraz, bo 22go września i to zapewne w polskiej wersji językowej

No to jednak sobie zagram :)Może nawet nakręcę gameplay na mój kanał YT :)

Może być hitem lub kitem... ocenimy to jak zagramy ;d

wg. dotychczasowych recenzji (fakt, z innych platform) raczej zapowiada sie hit, choc oczywiscie nie dla wszystkich ;>

naprawdę swietna gierka, grałem w demo na x360 (krótkie ale ujdzie) i no no, gicior ;p

akurat w pełnej wersji gra wcale nie jest krótka czy na krótkie sesje, można na prawde dosyc długo pograc bo kampanie są mocno rozwinięte :>

@mateuszubisoft, jesteś jakimś współpracownikiem ubisoft'u ? :D

a mnie smieszą wymagania tej gry... 2d bez jakichs specjalnych rewelacji graficznych a wymaga karty 512 i pixel s 3.0. smiech na sali.

teraz wymagania każdej gry są dosyć zabójcze, niezależnie od tego jak wygląda grafika.

btw. dla niezdecydowanych - demo gry mozna juz podobno ściągnąć za darmo ze steama :) warto sprawdzic, czy gra faktycznie jest tak miodna jak glosza recenzje, czy moze grafika jest zbyt irytujaca aby sie w to zagrywac po nocach ;p

Świetny remake świetnej gry z NDS'a. Osobiście uwielbiam ten styl graficzny (szczególnie teraz w HD). ;-)

Moim zdaniem nowe Heroes'y powinny być połączeniem klimatu trójki i rozwoju bohatera czwórki.

Bez tych cukierkowych grafik. One odstraszają... I przede wszystkim, skala została jeszcze bardziej zaburzona co też nie jest fajne.

@Irastaa

Ale to NIE JEST sequel Hirołsów tylko spin-off.

"Normalny" Heroes VI wyszedł jakiś czas temu.