Wydaję mi się, że Might Tay trochę nadużywa swojej pozycji. W tym dziale wielokrotnie wypowiadał się i nadal to robi. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i ja to szanuję, tylko że nie każdy może karać osoby, które to z tym zdaniem się nie zgadzają. Dzisiaj widzę, że użytkownik Xar został zbanowany po wczorajszej, namiętnej dyskusji z MT, a JamJarek dzisiaj dostał 2 warny podczas wymiany postów za double post, który nawet jeśli przypadkowy to nie miał okazji zgłosić - warn nadany kilkanaście sekund po wyświetleniu posta. Wystarczyłoby po prostu je połączyć, po co ten warn? Czyżby chęć pozbycia się z forum osoby o odmiennych niż moje poglądy?
Might Tay
Witam.
Xar nie jest zbanowany, ani nawet zawieszony.
JamJarek nie użył opcji edytuj. Napisał post pod postem. Obydwa jako dopełnienie swojej poprzedniej wypowiedzi. Posty połączyłem i ukarałem zgodnie z regulaminem forum:
Podbijanie tematu częściej niż raz na 72 godziny / Double Post - 1 punkt ostrzeżeń i scalenie obu postów w jeden.
Nigdy nie użyłem mojego stanowiska jako jakiegokolwiek argumentu usprawiedliwiającego moje wypowiedzi albo zachowanie. To co piszę w temacie to jedno, to co muszę w nim robić w związku z moją pozycją to zupełnie co innego.
Poza tym, mała ciekawostka. Jestem ciągle atakowany i obrażany w tym temacie (normalnie to powinno być warnowane) i nic się nie dzieje, ale jak tylko się coś zrobi jak powie, to winny jest moderator.
Zauważ, ile razy zwracałem się z taką ilością jadu do gracza gry, jaka idzie w moją stronę.
Pozdrawiam
Oj proszę Cię, nikt nie podbijał tematu. W ferworze dyskusji kolega wysłał coś dwa razy, bądź zwyczajnie zapomniał edytować i Ty mając przewagę pozycji to wykorzystałeś. No bo nie oszukujmy się, kto teraz w temacie GW2 będzie chciał z Tobą dyskutować o czymkolwiek, jeśli jakimś cudem przebije Twoją wypowiedź to może skończyć się na warnie za offtop/spam/double post wygrzebany po 2 miesiącach..
Nawet jeśli nie zgadzasz się z czymś to nie powinieneś tego w ten sposób okazywać. Zdejmij mu te warny i zamknij ten temat, wszyscy będą zadowoleni :>
Przeczytaj cytat do końca: Podbijanie/Double post.
Użytkownik JamJarek napisał post, po czym napisał drugi, pod nim. Gdy wszedłem do tematu zobaczyłem oba posty. Jeżeli by wysłał 2 razy to samo to wiadomo, usunąłbym bez gadania, ale tak nie było.
Szanuję wypowiedź każdego użytkownika forum, nawet jeżeli jest ona bezdennie głupia. Jednak tutaj złamanie regulaminu forum było ewidentne - opcja Edytuj istnieje w jakimś celu. Gdybym to tak zostawił, znacząca część forum, która dostała warna za to (w tym też ja) poczułaby się oszukana.
Tak więc nie widzę podstaw do usunięcia tych warnów.
@Simeonus
Dlaczego szukasz dziury w całym?
Skoro Might znalazł jakieś przewinienie rażące regulamin to dlaczego miał nie dać komuś warna? Według Ciebie tylko dlatego, że sam był uczestnikiem tej dyskusji, tak?
Czyli jeśli Might udzieli się w jakimś temacie to ma wtedy zapomnieć ze jest modem? Nie może dać nikomu warna bo wtedy wyjdzie na to, że wykorzystuje swoją pozycję do wlepiania warnów tym którzy mają odmienne zdanie niż on?
Oczywiście, że tak. Jeśli to Might w dyskusji by złamał regulamin to nikt by nic nie zrobił, a on zapewne zdążyłby edytować post. Normalny użytkownik może co najwyżej zgłosić go, ale JamJarek nie miał nawet okazji tego uczynić. Moderator przez cały czas siedział w temacie i nawet jeśli JJ chciałby zgłosić własny post to został uprzedzony warnem.
Prawda jest taką, że mając jakąkolwiek władzę człowiek lubi się z nią obchodzić. Jeszcze przed napisaniem tego tematu byłbym skłonny się założyć, że nie dałby mi warna za double post, tylko połączył je i napisał żebym więcej tego nie robił, ale teraz muszę się bardziej pilnować :>
Tak jak to kiedyś na przykładzie policji i przechodzeniu w niedozwolonym miejscu. Jedni popuszczą, a inni nie - bo przecież czy na prawdę podczas takiej dyskusji człowiek nie ma prawa do drobnej pomyłki? Od wczoraj zapełniono bodajże 5 stron, a gdy skończyły się argumenty i pojawiła się okazja to Might Tay ją wykorzystał tym samym stawiając w pewien sposób na swoim. Ja jestem moderatorem i to ja mam rację, a jeśli się z tym nie zgadasz to się pilnuj, bo możesz już na forum nie zaglądać.
Oczywiście, że tak. Jeśli to Might w dyskusji by złamał regulamin to nikt by nic nie zrobił, a on zapewne zdążyłby edytować post. Normalny użytkownik może co najwyżej zgłosić go, ale JamJarek nie miał nawet okazji tego uczynić. Moderator przez cały czas siedział w temacie i nawet jeśli JJ chciałby zgłosić własny post to został uprzedzony warnem.
Normalny użytkownik też może edytować swój post a potem wykłócać się o niesłusznie przyznany warn. To działa w obie strony, ale takie teorie zakrawają na lekką paranoję. Bawi mnie też fakt, że zostały wymienione 2 pokrzywdzone osoby, z czego żadna nie wniosła zażalenia, tylko oczywiście znowu osoba trzecia. Ani Xar ani JJ nie zrobili z tego afery. Co więcej, ja także nie widzę, by Xar dostał bana, więc jak dla mnie cały temat powinien być zamknięty, bo znowu zrobi się tutaj śmietnik z urojonymi żalami na moderację.
Jeśli Xar i JJ złożą zażalenie to będzie to odpowiednio rozpatrzone. Pomijając fakt, ze Might zacytował Ci fragment regulaminu, który w 100% usprawiedliwia jego zachowanie.
Temat zamykam.
Wydaję mi się, że Might Tay trochę nadużywa swojej pozycji. W tym dziale wielokrotnie wypowiadał się i nadal to robi. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i ja to szanuję, tylko że nie każdy może karać osoby, które to z tym zdaniem się nie zgadzają. Dzisiaj widzę, że użytkownik Xar został zbanowany po wczorajszej, namiętnej dyskusji z MT, a JamJarek dzisiaj dostał 2 warny podczas wymiany postów za double post, który nawet jeśli przypadkowy to nie miał okazji zgłosić - warn nadany kilkanaście sekund po wyświetleniu posta. Wystarczyłoby po prostu je połączyć, po co ten warn? Czyżby chęć pozbycia się z forum osoby o odmiennych niż moje poglądy?