Mikrofon na USB

Witam wszystkich.

Od razu przejdę do sedna sprawy: otóż potrzebuję jakiegoś mikrofonu do mojego laptopa, ponieważ na wbudowanym ciężko jest się kontaktować chociażby przez Teamspeak3. Nie chodzi mi o to, aby był jakiś mega dobry i drogi (tak, jestem skąpy, ostatnio za dużo wydałem na sprzęt komputerowy), tylko o taki, przez który będzie się dało normalnie porozmawiać ze znajomymi przy jakiejś wspólnej gierce. Cena większej roli nie gra, kupię go tak czy siak, bo muszę, jedyne wymagania jakie mam to podłączenie przez USB.

Z góry dziękuje za pomoc.

Tanie mikrofony na USB będą takie sobie, bo musisz pamiętać że one nie korzystają z karty dźwiękowej wbudowanej w sprzęt a mają własną.

Pytanko, jakiego masz laptopa? Nie masz możliwości podpięcia mikrofonu po jacku?

Lenovo Ideapad 100-15 IBD.

Wiesz co, tak szczerze to mi po prostu chodzi o to, aby ludzie którzy mnie słyszą czy to przez Teamspeak czy to w jakiejś grze na voice chacie, słyszeli mnie a nie jakiś szum albo coś takiego.

No i z podpięciem mikrofonu po jacku no to niespecjalnie.

Aj złącze ma combo to by trzeba było przejściówkę skołować, pytanie czy warto...

Powiem szczerze co ja bym zrobił, kupił dźwiękówkę na usb i do tego mikrofon na jacka uzyskasz lepszy efekt a no i dzwięk w słuchawkach będzie lepszy :)

Pytanie tylko ile masz do wydania, bo to jest istotny czynnik.

Kosz większej roli nie gra, po prostu jak kwota będzie większa niż załóżmy mam obecnie, to poczekam kilka dni na wypłatę i tak kupię. Tylko pytanie czy opłaca się pakować x kasy tylko w to, żeby pogadać normalnie ze znajomymi na teamspeaku?

To może poprostu kup jakieś słuchawki na usb? Ja np uzywam logitech g430, dźwięk spoko, mikrofon też śmiga, a cena niezbyt wygórowana.

@Frosty powiem Ci szczerze, że myślałem nad tym, ale jakoś wygodniej mi się korzysta z mikrofonu wbudowanego albo po prostu z hm, stojącego. Cały czas używałem wbudowanego, zwłaszcza jak siedziałem na starym lapku. Teraz dopiero jak siedzę na Lenovo, to mi ludzie mówią, że mi mikrofon trzeszczy i w ogóle, gdy go używam. Dlatego wolałbym jakiś na USB, ale jak nic nie znajdę to i tak kupię sobie słuchawki z mikro, bo jak już w coś gram, to Teamspeak ze znajomymi albo z ludźmi z gry jest dla mnie wręcz obowiązkowy.

Słuchawki na USB... to moim zdaniem najgorsze co można zrobić ale jak kto woli.

Najtaniej będzie kupić "rodzajach" Jackow by z combo zrobiło dwa osobne i do tego mikrofon. Trust starzz jest tani i dobry.

Witam wszystkich.

Od razu przejdę do sedna sprawy: otóż potrzebuję jakiegoś mikrofonu do mojego laptopa, ponieważ na wbudowanym ciężko jest się kontaktować chociażby przez Teamspeak3. Nie chodzi mi o to, aby był jakiś mega dobry i drogi (tak, jestem skąpy, ostatnio za dużo wydałem na sprzęt komputerowy), tylko o taki, przez który będzie się dało normalnie porozmawiać ze znajomymi przy jakiejś wspólnej gierce. Cena większej roli nie gra, kupię go tak czy siak, bo muszę, jedyne wymagania jakie mam to podłączenie przez USB.

Z góry dziękuje za pomoc.