Witam. Proszę o poradę dotyczącą zakupu mikrofonu pojemnościowego do 250 zł. Szczerze nie mam kompletnie pojęcia odnośnie jakości dźwięku a wolę nie sugerować się filmikami na YT. Myślałem nad Reloop S-Podcaster ale sam już nie wiem. Chcę aby mikrofon był jak na taką cenę solidny i to wszystko.
Mikrofon pojemnościowy
Nooo to w tej cenie ten mikrofonik jest mega
Wiem bo sam go mam
NA początku również nie byłem pewny co do niego ale świetnie wyłapuje dźwięk którego jakość jest niesamowita. Serdecznie polecam Reloop S-Podcaster,bardzo funkcjonalny z solidną podstawką no i na USB
Posiada również kółeczko do regulacji głośności
Firmę uwielbiam bo bawiąc się w dj'a miałem ich sprzęt i go po prostu go ubóstwiałem ale mixer to nie mikrofon dlatego się waham ciągle;) Ale pozytywna opinia od człowieka z branży dobrze o nim świadczy. Thx Pawlik
Jestem posiadaczem tego mikrofonu od jakiś 2-3 tygodni. Wszystko jest jak najbardziej spoko, na youtube'ie pełno jego testów czy unboxingów. Dodam, ze jest to dokładnie ten sam mikrofon co SINN7 MPOD, którego produkcja została zawieszona, a teraz wydany został pod inną marką.
Widzisz Xao, masz już 2 pozytywne opinie
W tej cenie nie ma lepszego wyboru, bierz bo nie ma co ;P
Dzięki bardzo W takim razie już zamawiam i czas awansować na nową jakość gdyż powoli dobija mnie ta obróbka dźwięku ze słuchawek.
Ja się podepne ponieważ sam myśle nad zakupem mikrofonu pojemnościowego.
Jak jest z łapaniem dźwięków z 50/60cm (planuje w takiej odległości go ustawić).
Jak rozumiem w nieznacznym stopniu "mutuje" głos?
Powiem tak, gdy nagrywam swojego dubba (link do yt w opisie) to stawiam mikrofon właśnie w takiej mniej więcej odległości. I możesz sobie obadać jak łapie
jeszcze nigdy nie nagrywałem na full głośności aby na tej odległości bo po prostu przestery są
A jeśli chodzi o mutację to w jakim sensie?? obadaj sobie moje dubby parę ostatnich właśnie nagrywałem tym mikrofonem.
Hmm widze ciekawy temat a chciałem założyć swój . Nie będe spamował więc się też podczepie ^^ . Nie mam co prawda tyle kasy co xa ale może znacie coś "dobrego" tak do 75 -80 zł ?
Nie mam co prawda tyle kasy co xa ale może znacie coś "dobrego" tak do 75 -80 zł ?
W takiej cenie to jedynie przychodzi mi na myśl Logitech Desktop USB. Mikrofon na dzień dzisiejszy ciężko dostać, ale dla chcącego nic trudnego (szczególnie jeżeli chodzi o model używany). Oczywiście jest to mikrofon dynamiczny, bo najtańsze pojemnościówki zaczynają się w okolicach 200zł.
Muszę chwilowo odświeżyć temat. Ma ktoś realne opinie na temat mikrofonu Blue Snowball ?
Witam. Proszę o poradę dotyczącą zakupu mikrofonu pojemnościowego do 250 zł. Szczerze nie mam kompletnie pojęcia odnośnie jakości dźwięku a wolę nie sugerować się filmikami na YT. Myślałem nad Reloop S-Podcaster ale sam już nie wiem. Chcę aby mikrofon był jak na taką cenę solidny i to wszystko.