Mikrofon pojemnościowy

Witam. Proszę o poradę dotyczącą zakupu mikrofonu pojemnościowego do 250 zł. Szczerze nie mam kompletnie pojęcia odnośnie jakości dźwięku a wolę nie sugerować się filmikami na YT. Myślałem nad Reloop S-Podcaster ale sam już nie wiem. Chcę aby mikrofon był jak na taką cenę solidny i to wszystko.

Nooo to w tej cenie ten mikrofonik jest mega ;)

Wiem bo sam go mam :)

NA początku również nie byłem pewny co do niego ale świetnie wyłapuje dźwięk którego jakość jest niesamowita. Serdecznie polecam Reloop S-Podcaster,bardzo funkcjonalny z solidną podstawką no i na USB :D

Posiada również kółeczko do regulacji głośności :)

Firmę uwielbiam bo bawiąc się w dj'a miałem ich sprzęt i go po prostu go ubóstwiałem ale mixer to nie mikrofon dlatego się waham ciągle;) Ale pozytywna opinia od człowieka z branży dobrze o nim świadczy. Thx Pawlik :)

Jestem posiadaczem tego mikrofonu od jakiś 2-3 tygodni. Wszystko jest jak najbardziej spoko, na youtube'ie pełno jego testów czy unboxingów. Dodam, ze jest to dokładnie ten sam mikrofon co SINN7 MPOD, którego produkcja została zawieszona, a teraz wydany został pod inną marką.

Widzisz Xao, masz już 2 pozytywne opinie ;)

W tej cenie nie ma lepszego wyboru, bierz bo nie ma co ;P

Dzięki bardzo ;) W takim razie już zamawiam i czas awansować na nową jakość gdyż powoli dobija mnie ta obróbka dźwięku ze słuchawek.

Ja się podepne ponieważ sam myśle nad zakupem mikrofonu pojemnościowego.

Jak jest z łapaniem dźwięków z 50/60cm (planuje w takiej odległości go ustawić).

Jak rozumiem w nieznacznym stopniu "mutuje" głos?

Powiem tak, gdy nagrywam swojego dubba (link do yt w opisie) to stawiam mikrofon właśnie w takiej mniej więcej odległości. I możesz sobie obadać jak łapie ;)

jeszcze nigdy nie nagrywałem na full głośności aby na tej odległości bo po prostu przestery są ;)

A jeśli chodzi o mutację to w jakim sensie?? :D obadaj sobie moje dubby parę ostatnich właśnie nagrywałem tym mikrofonem.

Hmm widze ciekawy temat a chciałem założyć swój . Nie będe spamował :P więc się też podczepie ^^ . Nie mam co prawda tyle kasy co xa ale może znacie coś "dobrego" tak do 75 -80 zł ?

Nie mam co prawda tyle kasy co xa ale może znacie coś "dobrego" tak do 75 -80 zł ?

W takiej cenie to jedynie przychodzi mi na myśl Logitech Desktop USB. Mikrofon na dzień dzisiejszy ciężko dostać, ale dla chcącego nic trudnego (szczególnie jeżeli chodzi o model używany). Oczywiście jest to mikrofon dynamiczny, bo najtańsze pojemnościówki zaczynają się w okolicach 200zł.

Muszę chwilowo odświeżyć temat. Ma ktoś realne opinie na temat mikrofonu Blue Snowball ?

Witam. Proszę o poradę dotyczącą zakupu mikrofonu pojemnościowego do 250 zł. Szczerze nie mam kompletnie pojęcia odnośnie jakości dźwięku a wolę nie sugerować się filmikami na YT. Myślałem nad Reloop S-Podcaster ale sam już nie wiem. Chcę aby mikrofon był jak na taką cenę solidny i to wszystko.