Mikrofon Win7

Mam problem z mikro i to wurwiajacy. Gram sobie w lol'a / cabala / css whatever z kumplem i wszystko pięknie siedzimy na ts3, i nagle jeb buczy mi mikro, i to tak ni z tąd, ni z owąd. Śmieszne jest to ze to jest zmienne xD Działa przez 1h, później znowu nie działa i tak co jakiś czas, raz jest kilka dni dobrze raz wgl'e. Wujek google nie pomógł takie problemy są tylko na "win7" ftw. Mikrofon jest w 100% ok, działa na laptopie normalnie, mam 2-gie słuchawki i jest to samo. Karta jest w 100% sprawna wymieniana ok. miecha temu. Reinstall sterów nie pomógł. Problem pojawił się jakiś 2miechy temu. To się działo na starym kompie, z 2 tygodnie temu nowy komp, i jest nadal to samo x_X

Parametry:

Nazwa płyty głównej Asus P5W DH Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394) Mikroukład płyty głównej Intel Glenwood-DG i975X

Typ procesora DualCore Intel Core 2 E8400, 3000 MHz (9 x 333)

Pamięć fizyczna 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Karta wideo ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

Karta dźwiękowa Realtek ALC882/D/M @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Karta dźwiękowa ATI HD 2xxx HDMI @ ATI RV770 - High Definition Audio Controller (z karty graf)

by Everest

Podałbyś może nazwę i model mikro? Przecież to głownie o niego chodzi. :D

huehuehu xd no to będzie ciekawie XDD VIVANCO (Media Markt rlz :D), ciężko będzie mi model podać, na allegro nie ma takich... Tylko że mam drugie "nowiutkie" słuchawki i jest to samo

Występuje to z każdym komunikatorem głosowym czy tylko z konkretnym? Sprawdzałeś na ts3, skype, etc? :)

ts3, skype, mumble, vt, nawet przez steam voice czat xdd

Pierwsze co nasuwa się to źle dobrane sterowniki. Jednak polecam pobawić się także opcjami w panelu sterowania.

Panel sterowania/ Dźwięk/ Właściwości/ Rozszerzenia/

Jest kilka opcji do przetestowania. :)

Bawiłem się opcjami z jakieś 40minut xd, doprowadziło mnie to do tego aż usunąłem sterowniki od dźwięku (realtek, jestem teraz na systemowych sterownika), i jak na razie jest ok, tzn słychać mnie, ale jest lekkie burczenie... Zobaczymy czy to jest przejściowe, i się znowu zepsuje.

... i się zepsuło :(

Ja bym reklamował te słuchawki. I kupił lepsze.

Sprawdz je w złączu na karcie muzycznej jesli podpinasz gdzies pod klawiature czy w obudowe.

Może to byc coś z połączeniami itp.

Kombinuj.

Mam problem z mikro i to wurwiajacy. Gram sobie w lol'a / cabala / css whatever z kumplem i wszystko pięknie siedzimy na ts3, i nagle jeb buczy mi mikro, i to tak ni z tąd, ni z owąd. Śmieszne jest to ze to jest zmienne xD Działa przez 1h, później znowu nie działa i tak co jakiś czas, raz jest kilka dni dobrze raz wgl'e. Wujek google nie pomógł takie problemy są tylko na "win7" ftw. Mikrofon jest w 100% ok, działa na laptopie normalnie, mam 2-gie słuchawki i jest to samo. Karta jest w 100% sprawna wymieniana ok. miecha temu. Reinstall sterów nie pomógł. Problem pojawił się jakiś 2miechy temu. To się działo na starym kompie, z 2 tygodnie temu nowy komp, i jest nadal to samo x_X

Parametry:

Nazwa płyty głównej Asus P5W DH Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394) Mikroukład płyty głównej Intel Glenwood-DG i975X

Typ procesora DualCore Intel Core 2 E8400, 3000 MHz (9 x 333)

Pamięć fizyczna 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Karta wideo ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

Karta dźwiękowa Realtek ALC882/D/M @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Karta dźwiękowa ATI HD 2xxx HDMI @ ATI RV770 - High Definition Audio Controller (z karty graf)

by Everest