Mikrofon

Witam. Otóż mam spory problem z mikrofonem. Jest on w 100% sprawny, ale wciąż nie mogę ustawić poprawnych ustawień w regulacji głośności. Otóż jakie ustawienia są w 100% poprawne? Chodzi mi o takie, żeby mikrofon po prostu działał. Czy np: wyjście liniowe ma być zaznaczone? A w skype? Czy może tam coś być "fabrycznie" zrąbane (chodzi mi oczywiście o ustawienia mikrofonu).

Z góry dziękuję.

Może być ale szczerze wątpię aby było.

Komputer widzi urządzenie? Jak podłączasz go to jest jakiś komunikat?

-Znajdź gdzieś w panelu sterowania test głośności (albo w akcesoriach nagrywanie) i zobacz czy Ci działa.

-W skypie próbuj w ustawieniach przełączać między wszystkimi sprzętami jakie masz w zakładce mikrofonu i sprawdzaj czy działają.

-Podgłośń też maksymalnie ile to możliwe mikrofon (odznacz automatyczne dostosowanie głośności).

-Jeżeli masz w komputerze kilka wejść na mikrofon próbuj poruszać wtyczką i przełożyć ją sprawdzając czy może któreś z wejść nie jest zepsute.

Daj znać czy coś pomogło.

To tak:

-komputer widzi mikrofon. Gdy go podłączam do kompa to można odznaczyć ptaszek: wycisz.

Więc muszę zainstalować może jakieś sterowniki do mikrofonu?

Ale mikrofon w dalszym ciągu nie działa.

No to co może być niby fabrycznie zrąbane skoro mikrofon jest przez system widziany i czuje głos.

Jeżeli to jest jakiś porządny mikrofon (mówiąc porządny mam na myśli 100+zł) to pewnie i sterowniki jakieś gdzieś się znajdą.

Spróbowałeś w skypie wszystko przestawiać jak mówiłem? Jeżeli nic Ci nie pomaga to możesz jeszcze podać model tego mikrofonu i zapytać bardziej doświadczonych w takich sprawach ludzi np. TUTAJ.

Chodzi mi o ustawienia. Jakie mam ustawić ustawienia w regulacji głośności, żeby mikrofon śmigał?

Może masz włącznik na pilocie(na kablu) i masz go na "off"?

Nie, na pewno nie. Nie mam w mikrofonie żadnego włącznika.

"Jakie mam ustawić ustawienia w regulacji głośności, żeby mikrofon śmigał? "

Nie do końca rozumiem co masz na myśli ale wchodzisz w skype > narzędzia > opcje > ustawienia audio > wybierasz z listy mikrofony i testujesz czy coś się ruszy na pasku na zielono > odznaczasz autoregulację głośności i dajesz suwakiem do końca w prawo

Witam. Otóż mam spory problem z mikrofonem. Jest on w 100% sprawny, ale wciąż nie mogę ustawić poprawnych ustawień w regulacji głośności. Otóż jakie ustawienia są w 100% poprawne? Chodzi mi o takie, żeby mikrofon po prostu działał. Czy np: wyjście liniowe ma być zaznaczone? A w skype? Czy może tam coś być "fabrycznie" zrąbane (chodzi mi oczywiście o ustawienia mikrofonu).

Z góry dziękuję.