Mikrofon

Witam. Otóż mój mikrofon nie działa od wczoraj. Nie wiem co się z nim stało, na innym komputerze działa bez zarzutu. Dodam też że mam sterowniki Realtek HD Audio.

Proszę o pomoc.

Help?

A komputer je wykrywa? Sprawdzałeś tylne wejścia? Jeśli tylne wejścia działają, to masz coś źle podłączonego :D idź do serwisu, za darmo Ci wszystko podłączą :)

A komputer je wykrywa? Sprawdzałeś tylne wejścia? Jeśli tylne wejścia działają, to masz coś źle podłączonego idź do serwisu, za darmo Ci wszystko podłączą

Naprawdę? Chciałbyś pójść do serwisu z zapytaniem czy Ci podłączą słuchawki?

Naprawdę? Chciałbyś pójść do serwisu z zapytaniem czy Ci podłączą słuchawki?

Masz racje, źle się wysłowiłem. Mi chodziło o to że mógłby mieć jakiś kabelek do płyty głównej ŹLE podłączony/zniszczony. Odniosłem się do mojej sytuacji :) Ale dziękuję, uratowałaś wiele istnien ^^

A możesz podgłaśniać i ściszać mikro?

1.A może po prostu mają już swoje kilka lat i umarły śmiercią naturalną?

2. Czasami ci nie spadły

3. kabel naderwany

4. zepsuta wtyczka

5. złe gniazdko

Polecam ruszać wtyczką / rozkręcić i sprawdzić czy żaden drucik się nie przerwał.

Jeżeli wszystko jest w porządku to masz 2 wyjścia - albo umarły ze starości albo coś w systemie / komunikatorze przestawiłeś.

Zapewne jest coś nie tak z gniazdem, ewentualnie ustawienia w panelu sterowania :)

Witam. Otóż mój mikrofon nie działa od wczoraj. Nie wiem co się z nim stało, na innym komputerze działa bez zarzutu. Dodam też że mam sterowniki Realtek HD Audio.

Proszę o pomoc.