Minecraft 0 forumowy

Może zrobimy znowu forumowy serwer minecraft? Wszystko było zrobione, może zrobimy remake ? xd

Ja pobieram, uwielbiam minecrafta.

też bym sobie pograł ;]

I nawet ja bym sobie pograł ^.^ :D

tylko jak założyć ten serwer i kto mógłby... zalozyc jakbym wiedzial /umiał to moze bym zrobil ;P

Większym problemem od postawienia serwera jest stabilny host, ale też popieram pomysł ;)

Ja też popieram, jednak jaki Minecraft? - Beta, czy Classic?

Ja też popieram, jednak jaki Minecraft? - Beta, czy Classic?

Nie jestem bardzo obeznany, chodzi mi o ten z craftingiem i kamienie się wydobywało. Chyba beta :P

Na forumowym serwerze miałem ładny zameczek ^^ Wybudowany przez 4 ludzi. Ale niestety serwer poszedł...

My wtedy graliśmy na Alphie, teraz warto by na Becie zrobić :P a zamek mieliśmy świetny i tak

Każdy będzie chciał wejść na serva.Potrzebny by był ktoś z netem 25 mb/s + ograniczenie ludu na servie żeby lagów nie było

ja odpadam bo mam 8mb/s na dwa kompy czyli 4 to za mało

Również popieram pomysł. Net 25mb/s, ale usługodawca może dawać prędkość wysyłania 30KB/s ;(

Podobny temat już był autorstwa Mrozur'a server powstanie ale potrzeba silnego hosta.

A nie wiecie jak to jest z innymi serwerami? Czy trzeba mieć kupionego minecrafta (bete), czy można jakoś na piracie grać? :P

Można grać na piracie tylko przez hamachi chyba.

Można grać na piracie tylko przez hamachi chyba.

Można skonfigurować odpowiednio serwer żeby działał bez hamachi.

Sprawa wygląda tak. Serwer można zrobić TYLKO dla kont premium po wprowadzeniu nowego Patcha, który usprawnił zabezpieczenia gry.

Sprawa wygląda tak. Serwer można zrobić TYLKO dla kont premium po wprowadzeniu nowego Patcha, który usprawnił zabezpieczenia gry.

dobrze wiedzieć, muszę uważać żeby przypadkiem nie włączyć aktualizacji, co do zabezpieczeń to padną szybciej niż się pojawiły.

Dobra, wziąłem się za robienie serwera ;) Nie wiem ile osób utrzyma moje biedne łącze i komputer, ale serwer powinien ruszyć jutro, narazie z 10 miejscami. Żeby wejść potrzebne będzie hamachi, jeżeli będzie za bardzo lagowało to wyłączę serwer, chyba że znajdzie się jakiś mocniejszy host.

a Minecraft sie kupuje czy sciaga ??