Minecraft 1.9 Pre-beta

I znowu mamy okazję przetestować nową wersję Minecrafta przed premierą 1.9!

Jeb na swoim twitterze rzucił linkiem do najnowszej wersji, którą znajdziecie w rozwinięciu wpisu.

Jak tylko dostaniemy pliki serwerowe postawimy na nowo serwer testowy

http://t.co/ByDKpDUg

NPC, ulepszony nether, poprawione bagna – to tylko niektóre z tych nowinek które udało się nam znaleźćchwilę po wypuszczeniu 1.9. Nie omieszkamy też wspomnieć o nowych mobach i tym, co po sobie zostawiają.

Znaleźliście coś ciekawego? Napiszcie o tym w komentarzach

Genialny Minecraft jest jeszcze coraz genialniejszy :D Nie ma co dodawać, jest jeszcze lepiej :)

Dla mnie od wersji 1.7 robi się coraz gorzej, ale to tylko moje zdanie. A co do 1.9 działa wam Nether? Kiedy ja wchodzę przez portal robi mi się blackscreen.

Zajmują się jakimiś pierdołami zamiast ulepszyć walkę, crafting.

@up się nie godzę tera dodają nowe klocki i płotki więc crafting się rozwija tak samo dodają uderzenia krytyczne więc jest wszystko ; ]

@up się nie godzę tera dodają nowe klocki i płotki więc crafting się rozwija tak samo dodają uderzenia krytyczne więc jest wszystko ; ]

Nie chodzi mi tutaj o nowe klocki. System craftingu, zbieranie potrzebnych rzeczy do stworzenia przedmiotów, powinni jakoś rozwinąć.

Jeśli Tobie wystarczą krytyczne uderzenia no to spoko. Blok, magia, nowe ciosy itp. itd.

Według mnie Minecraft jest świetnym pomysł, aczkolwiek kwadratowa grafika zaraz zacznie być przekleństwem tej gry gdyż bardzo ją to ogranicza. Zaraz znajdzie się jakieś studio, które przeniesie te wszystkie pomysły na nowy silnik graficzny i taki będzie tego finał.

Taki crafting jaki jest teraz, wystarcza mi w zupełności, walka też jest na dobrym poziomie, różnorodność mobów też spoko, biomy również, lochy też. Czego chcieć więcej? Dobrze, że dodali głód, w końcu Minecraft opiera się na przetrwaniu! A przetrwanie to: obrona przed wrogimi mobami, zbieranie żywności i spożywanie jej, znalezienie kryjówki, tworzenie nowych przedmiotów i eksploracja nowych terenów (podziemi). Oglądacie Ultimate Survival (Szkoła Przetrwania)? Tam Bear Grylls też podobnie próbuje przetrwać, podobnie jak Les Stroud. Tak właśnie wygląda przetrwanie!

Taki crafting jaki jest teraz, wystarcza mi w zupełności, walka też jest na dobrym poziomie, różnorodność mobów też spoko, biomy również, lochy też. Czego chcieć więcej? Dobrze, że dodali głód, w końcu Minecraft opiera się na przetrwaniu! A przetrwanie to: obrona przed wrogimi mobami, zbieranie żywności i spożywanie jej, znalezienie kryjówki, tworzenie nowych przedmiotów i eksploracja nowych terenów (podziemi). Oglądacie Ultimate Survival (Szkoła Przetrwania)? Tam Bear Grylls też podobnie próbuje przetrwać, podobnie jak Les Stroud. Tak właśnie wygląda przetrwanie!

Tyle, że ten głod jest do d*py. Też się cieszyłem, że go dodadzą, no ale błagam. Spada strasznie wolno i do tego regeneruje w miarę szybko życie.

A co do ćwieka, właśnie przez to, że grafika jest taka "prosta" można tak łatwo budować, wydobywać rzeczy.

Tyle, że ten głod jest do d*py. Też się cieszyłem, że go dodadzą, no ale błagam. Spada strasznie wolno i do tego regeneruje w miarę szybko życie.

A za to wszyscy na oficjalnych forach minecrafta skarżą się że głód spada... zbyt szybko.

Minecraft z każdym patchem staje się coraz lepszy, ale nadal czekam na PORZĄDNY NPC Village (mniej więcej taki jak w modzie Millenare) i na wykorzystanie paska doświadczenia.

To wszystko jest na poziomie 10 latków. Chodzi mi tutaj o to, że to wszystko jest takie proste i tak mało rozwinięte. Niby jest walka, ale co to za walka gdzie masz jeden jedyny cios. Mam kilka pomysłów na to jak to ulepszyć, ale nie ja jestem tutaj od tego. Tak jak mówiłem Minecraft jest pomysłem nie rozwiniętym, a rozwinie go ktoś kto przeniesie go na grafikę dzisiejszą i doda o wiele wiele więcej możliwości.

I znowu mamy okazję przetestować nową wersję Minecrafta przed premierą 1.9!

Jeb na swoim twitterze rzucił linkiem do najnowszej wersji, którą znajdziecie w rozwinięciu wpisu.

Jak tylko dostaniemy pliki serwerowe postawimy na nowo serwer testowy

http://t.co/ByDKpDUg

NPC, ulepszony nether, poprawione bagna – to tylko niektóre z tych nowinek które udało się nam znaleźćchwilę po wypuszczeniu 1.9. Nie omieszkamy też wspomnieć o nowych mobach i tym, co po sobie zostawiają.

Znaleźliście coś ciekawego? Napiszcie o tym w komentarzach