Minecraft a stawianie servera

Heyka :)

Takie pytanko. Zasatanawiam się czy ktoś z was ma już ten etap za sobą, mówię o zakładaniu servera PREMIUM!! na własnym kompie i byłby skłonny dać mi kilka rad, tj. jak? ile ramu przydalo by się takiemu kompowi ( server nie ma być ogólno swiatowy bardziej do nagrywania filmow :P max 5-10 osob). Przyjmę wszystkie rady :)

Ew. poszukuje polskiego servera. Na którym mógłbym krecic filmy, z inteligentna administracja :) najchetniej z whitelist :)

Wszystkie oferty pirackich serverow wrzucam do kosza ;)

Dzięki za odpowiedzi :)

hmm, wydaje mi się że 4 gb to odpowiedia ilość RAM, myślisz nad jakimiś pluginami ? polecam serwer stawiać na jakimś sofcie , np. bukkit , jest o wiele bardziej rozbudowany od podstawowego i ma sporo modyfikacji.

Wiesz co... zadnych pluginow :) tak jak mowie server ma być strice do tworzenia filmow :) dlatego wszystkie zbedne zabawy z pluginami mijaja sie z celem

Heyka :)

Takie pytanko. Zasatanawiam się czy ktoś z was ma już ten etap za sobą, mówię o zakładaniu servera PREMIUM!! na własnym kompie i byłby skłonny dać mi kilka rad, tj. jak? ile ramu przydalo by się takiemu kompowi ( server nie ma być ogólno swiatowy bardziej do nagrywania filmow :P max 5-10 osob). Przyjmę wszystkie rady :)

Ew. poszukuje polskiego servera. Na którym mógłbym krecic filmy, z inteligentna administracja :) najchetniej z whitelist :)

Wszystkie oferty pirackich serverow wrzucam do kosza ;)

Dzięki za odpowiedzi :)