Witajcie ! Mam minecrafta na pulpicie już dłuższy czas . A dlaczego ? Dlatego że czekam na sposób , sprawdzony . Aby się pozbyć lagów. Kurde , spoko gra , a jak gra jest spoko to mi laguje , albo się nie włańcza -.- Nie chodzi mi o minecraft Multiplayer . Chodzi mi o SinglePlayer . Tak to wygląda : Włańczam zapis , a jak świat dookoła mnie się załaduje to są LAGII !! Please HELP ME ! !
Minecraft Lagi ;/
Jaka wersja MC? Jakie textury? Jakiego masz kompa?
Wersja 1.7.3 . Komp XP 2000 . Karta graficzna GeForce 5200 FX . Textury ? Jak to sprawdzić ;P
Karta graficzna w takiej grze jak Minecraft nie jest aż tak istotna. Ja bym się zapytał ile masz RAM i jaki Procesor ,ponieważ to moc obliczeniowa procka i wolna pamieć RAM jest ważna podczas generowania nowych chunk'ów na twoim świecie.
Dokładnie A co do textur ciekawi mnie, czy używasz domyślnych czy jakiś innych. Bo w moim przypadku jeśli używałem textur 500cośtam x 500costam to miałem lagi. Ale podaj RAM i procka, to na 100% znajdzie się rozwiązanie problemu.
Mam 256 RAM . Tylko jeszcze powiedzcie jak wejsc w to . Jaki mam procesor
No to ,,nie włańczaj" zapisu, ale włączaj zapis, to powinno pomóc i na grę i na ortografie twą.
Dobra , ale jest jakiś sposób na normalne granie bez lagów ?
Przy obecnej ilości RAM Twojego komputara raczej nie ma szans na granie bez lagów, warpów (czy jak to kto nazwie)
Kurna ;/ I napewno nie ma żadnego sposobu ?
jak dobrze poszukasz to kość ram kupisz za 15 zł
Ram, procesor, prędkości łącza.. Istotne czynniki.
Spróbuj zagrać na innym serwie, ja gram bez lagów..
256 ramu stanowczo za mało ja mam 2GB i miejscami mi laguje np. z przechodzenia przez portal do netheru.
KURDE !! Ślepi czy nie widomi ?! (xD haha) JA NIE CHCĘ GRAĆ NA MULTIPLAYER ... T Y L K O NA S I N G L E P L A Y E R ! !
Single i Multi zżera tyle samo RAM. Jest to więc totalnie bez różnicy gdzie grasz. Sam mam 4GB RAMu i często wyskakuje mi kominikat ,,Out of Memory". Wkurzające, ale co poradzić ^^. Czekać na patcha.
@up prawda.
Zresztą co tu dużo mówić.. nie ważne jaki masz sprzęt Minecraft zawsze będzie stawiał lekki opór. Zresztą przy 256 ramu to nie pociągniesz.. Każda gra na bazie sand boxa ma to do siebie że potrzebuje dużej "mocy obliczeniowej" procka i dużej ilości ramu.. Zauważ że świat w Minecrafcie jest cały czas rozbudowywany wraz z poruszaniem się Twojej postaci i właśnie przez to (wczytywanie textur itd.) komp muli..
Ok. :[ Dzięki wszystkim !! Temat zamknięty .
Witajcie ! Mam minecrafta na pulpicie już dłuższy czas . A dlaczego ? Dlatego że czekam na sposób , sprawdzony . Aby się pozbyć lagów. Kurde , spoko gra , a jak gra jest spoko to mi laguje , albo się nie włańcza -.- Nie chodzi mi o minecraft Multiplayer . Chodzi mi o SinglePlayer . Tak to wygląda : Włańczam zapis , a jak świat dookoła mnie się załaduje to są LAGII !! Please HELP ME ! !