Dosłownie Minecraft-MMORPG, bo Mythros (na miejscu włodarzy Mythosa bym się wkurzył) będzie wymagał oryginalnej wersji MC z równie autentycznym kontem. Dodatkowo będzie musieli pobrać specjalnego „launchera”, który zintegruje pliki podstawki...
Minecraft-MMORPG, który wygląda naprawdę nieźle. Nazywa się Mythros
Niezłe zagrania- zmienić oficjalnie teksturę i dodać mody/pluginy (co da się teraz w zwykłym mc? i dało się o wiele wcześniej), takie jak dungeon, pety, questy. Dodatkowo zmienić niebo, dodać pro muzykę i parę mobków, które chyba też można dodawać poprzez pluginy w zwykłym MC. Na koniec, nazwać to coś w stylu "minecraft mmo" i trzastać hajs na nowym "niby" projekcie.
A jak to przeżyje i spowoduje, że nie będzie narzekań, gdy gromady graczy zakupią grę (będzie to czasami też pierwsze MC podstawka) gdy ludki odkryją jak ich zrobiono ? Tak jak przeżył MC z wersji Alpha i wczesnych beta, tj. będą wydawać pomału, po troszkę conetentu do gry, ale przy okazji robiąc przy tym mega szum i fajerwerki (tak jak to było wcześniej w MC). To tyle.
Do Mojangów może na początku coś miałem, ale potem zrozumiałem, że taka już ich polityka i znają się na biznesie, gdzie jak jest okazja, to trzeba korzystać gdy może wpaść więcej kaski. Sama giera jest genialna, ale to co teraz próbują, to przegięcie Panowie.
Mi się bardzo podoba i czekam na start ;D
Dosłownie Minecraft-MMORPG, bo Mythros (na miejscu włodarzy Mythosa bym się wkurzył) będzie wymagał oryginalnej wersji MC z równie autentycznym kontem. Dodatkowo będzie musieli pobrać specjalnego „launchera”, który zintegruje pliki podstawki...