Siema wszystkim... po niecałym tygodniu kombinowania udało mi się odpalić serwer Minecraf'ta w trybie survival mode. Niestety mam bardzo słabe łącze 512 kb/s ale mam nadzieje że komuś uda się zagrać (i ktoś w ogóle będzie zainteresowany)
Survival mode w moim przypadku obejmuje jedynie pająki, próbowałem na Zombi odpalić, ale strasznie lagowało serwer. Szkieletów i Creeperów nawet nie myślałem włączać bo to koszmar, ale pająki chyba są przyzwoite.
Gra na serwerze ma przebiegać jak na singiel player, czyli odradzamy się w spawnie naszym ( tutaj budowany jest domek, aby jak ktoś się zaloguje w nocy to przypadkiem pająk nie zabił ) z domku każdy wyrusza gdzie chce i buduje swoją chatkę... W domku respawnu umieściłem piecyk i craft boxa ( każdy może się do niego wracać aby coś upiec albo wycraftować). W domku znajduje się także magazyn (prosiłbym o wkładanie tam jakiś drobnostek, które być może pomogą nowym graczom, albo tym którzy zginęli).
Teraz nieco info o serwie:
prędkość neta hosta 512 kb/s (nie zdziwię się jak na początku będzie miał ktoś lagi... mapa się generuje itp potem powinno być lepiej... mogą być także drobne kilku sekundowe opóźnienia)
Xmx - 1500MB Xms - 1500MB (to jest ram jaki wrzuciłem w serwa więcej nie mogę wrzucić, a mam 4 GB RAMU w kompie...)
Gramy przez sieć Hamachi 15 miejsc ( tyle ile slotów w minecrafcie) (minus ja to zostaje 14 slotów)
Sieć hamachi: TEB Minecraft (hasła nie ma, ręcznie zatwierdzam dojście do sieci)
IP serwera: 5.87.32.116 ( oczywiście wpisać to w mp po dołączeniu do sieci )
W razie jakichkolwiek pytań piszcie posty w temacie lub na hamachi
Zapraszam do gry ^^
PS: Jako administrator nie tworze itemków na życzenie! Dopóki domek spawnu nie zostanie ukończony, do tego czasu będzie trwał dzień. Potem już będzie na zmianę dzień i noc Strzeżcie się w nocy pajączków (z tego co patrzyłem to sporo ich wyłazi w nocy xD
Zapomniałem dodać że animals są wyłączone, więc krów nie spotkanie, ani kurczaków ani innych rzeczy ;/