Cześć Wam !
Ostatnio zachciało mi się grać w minecrafta (można hejtować :|), ale z racji, że single się znudził to pomyślałem o multi. Dawno, dawno temu, jak jeszcze byłem w gimbazjum, grałem na tak zwanym RP mycraft serwer. Był to serwer jeszcze pod szyldem mycraft, które swego czasu było bardzo popularne wśród młodych gimbów. Serwer ten wyróżniał się podziałem na 3 role: górnik, inżynier i rolnik. Było jedno główne miasto, każdy kupował tam działke i czynił powinność. Przed domem można było stawiać skrzynie jako sklepy i sprzedawać rzeczy. Oczywiście każda rola mogła zupełnie inne . No i tak rolnik ścinał drzewo, sprzedawał dla inżyniera, inżynier kupował do tego kamień od górnika i potem robił przedmioty etc. Nie będę więcej rozpisywał, bo ogólny zarys już jest
!
A teraz do meritum... Szukam właśnie tego typu serwera, może być polski, może angielski. Wierzcie mi, że przejrzałem masę list i tych "multiserwerów z lobby" itp. itd. Niestety nie udało mi się znaleźć tak klasycznego serwera . Dlatego jakby ktoś znał taki, bądź podobny, byłbym niesamowicie wdzięczny ^^!
Z góry pozdrawiam !