Minecraft serwer DayZ

-

390581400683780855659.png

775671400683780855659.png

Był to pierwszy tego typu serwer w Polsce.

Na pewno niektórzy pamiętają serwer dayz gdzie były przeprowadzane beta testy.

Wracamy po paru miesiącach do was z nową autorską mapą i teksturami.

Dodaliśmy wiele nowych rozwiązań jak i poprawiliśmy wiele błędów.

DayZ to tryb w którym mamy za zadanie przeżyć w świecie opanowanym przez zombie gdzie nie ma zwierząt.

W każdym mieście, wiosce, farmie, lotnisku czy w więzieniu możemy znaleźć skrzynki z przedmiotami.

W skrzynkach możemy znaleźć potrzebne nam rzeczy do przetrwania.

Najważniejszą z rzeczy będzie broń palna lub biała.

Gdy znajdziemy broń będziemy bardziej bezpieczni przed innymi graczami lub hordami zombie.

Zombie ma szanse nas otruć i przez chwilę będziemy tracić krew.

Gdy napiszesz na czacie wiadomość jest ona wysyłana 50 kratki od ciebie i jeśli ktoś będzie

w promieniu 50 kratek do ciebie to zobaczy tę wiadomość. Jeśli chcemy pisać na czacie globalnym musimy posiadać

radio, znajdziemy je w skrzynkach.

Gdy spadniemy z wysokości lub poprzez ugryzienie zombie możemy połamać nogę

i wtedy musimy zażyć morfinę.

Z zombie jest 1% szans na wypadnięcie jedzenia lub broni białej.

Co 10 minut dostajemy tajemnicze skrzynki z których wypadają naboje i jedzenie.

Jeśli chcemy szybko zregenerować swoje życie to musimy użyć pudełka krwi.

Wasze nazwy graczy nad głową są ukryte. Jeśli zobaczysz kogoś kto będzie miał widoczną nazwę nad głową
to oznacza, że jest to ktoś z administracji serwera.

Na serwerze jest 20 broni palnych i 5 broni białych.

Więcej informacji możemy znaleźć pod komendą /komendy

635061400683780855659.png

IP: Podamy przy starcie serwera

Autorska duża mapa

Ciekawe pluginy

Serwer nie posiada lagów, cofek bo jest postawiony na dobrej maszynie

Autorski nie kradziony texture pack ważący zaledwie 7MB

Texture pack pobiera nam się automatycznie po wejściu na serwer

Wersja: 1.7

PvP: Tak

Sloty: 120 lecz jeśli będzie potrzeba więcej to od razu zwiększymy

Premium: Nie

Data startu:

W dzień dziecka!

(1 czerwiec)

Godzina:

15:00

979691400683780855659.png

769501400685396855659.png

528321400685586855659.png

451131400685586855659.png

489161400685586855659.png

387951400685586855659.png

802101400685586855659.png

285251400683780855659.png

Już niedługo!

Zapraszam do oceniania prezentacji.

752771400688298855659.png

Wielu z was pewnie już grało na tym serwerze w fazie beta (jednemu nawet udało się być w topce). Zostało dodanych wiele udoskonaleń.

Miłej zabawy i do zobaczenia w grze...

Zagram może być ciekawie, jakaś opcja gildii / klanów jest ?

raczej nie.

Prawdopodobnie będzie możliwość założenia z innym graczem sojuszu tzn nie będziesz mógł go zabić ani on Ciebie.

Może zagramy nawet razem ? Można też zebrać większą ekipe w kupie raźniej :)

Ja chętnie ;)

To przed startem będę pisał :)

Grałem już troche na serwerach tego typu to w miarę ogarniam.

Szkoda że tak mało napisane na mpc tak samo, ciekawe jak z tymi sojuszami klanami kryjówkami czy można budować zagram sprawdzę :)

Nie można budować, nie można nic rozwalać. Kryjówką może być np mieszkanie tzn każdy może do niego wejść, możesz przeczekać tam noc.

Serwer jest oparty na grze DayZ główny cel przeżyć. Chodzisz przeszukujesz miasta, zbierasz jedzenie bronie (oczywiście są też palne). Walczysz z zombie i innymi graczami.

Pomóż administracji dokonać wyboru:

http://strawpoll.me/1788867

Każdy ma mieć tak jagby swoje skrzynie czy jak ktoś weźmie łup przed nami to skrzynia będzie pusta gdy ją otworzymy. Wybór należy do nas (graczy).

Głosowanie zakończone. KAŻDY MOŻE BRAĆ PRZEDMIOTY ZE SKRZYNKI. Tak zadecydowała więkoszść

Wydaje mi się że wgl system kryjówek był by super... tak to nic nie mozemy robic tylko chodzic zbierac i zabijac... po pewnym czasie będzie to raczej nudne :)

Ale zrozum, że serwer jest odwzorowany na grze DayZ (w DayZ też nie ma kryjówek). Łup możemy schować są miejsca gdzie postawione są enderchesty.

Skuszę się na gre :)

Witam.

Niestety serwer nie wystartuje w planowanym terminie ze względów na problemy techniczne z komputerem administratora. Jeszcze dzisiaj ma podać nam nową date startu, jak będę już wiedział odrazu napiszę wam w tym temacie.

Coś wiadomo czy nadal nic ? :)

W ten weekend, dokładnie dnia i godziny nie znam.

Jak Administracja zrobi tak że w skrzynkach będzie łup dla każdego, to raczej nie będzie przypominać DayZ gdzie kto pierwszy ten lepszy ;)

Był to pierwszy tego typu serwer w Polsce.

Nie prawda, było już wiele polskich serwerów DayZ w Polsce, jednych gorszych, drugich lepszych.

AdinPL sam głosowałem za tym kto pierwszy ten lepszy, ale pomyśl tak. Zaczynasz dopiero grę nie masz wgl ekwipunku a każda skrzynka jest pusta. Stajesz się łatwym celem dla zombi i innyych graczy. Zobaczymy jak to będzie (w fazie beta było tak, że każdy miał swoje skrzynki wcale źle nie było).

MasterPLGames

Pamiętam, że były takie serwery chociażby Hardore, ale czy to nie było MineZ ? Ten serwer przeszedł już dwie fazy beta niewiem dokładnie kiedy zaczęła się pierwsza (grałem tylko na drugiej) dlatego nie jestm w stanie podać Ci dokładnej daty kiedy serwer powstał.

Ja tak jak i wy jestem zwykłem graczem. Jeśli chcielibyście się dowiedzieć szczegółów napiszcie do mnie na pw podeślę wam linka do strony gdzie będziecie mogli zadawać pytania i tam administracja serwera wam odpowie.

Ale jednak jeżeli ma być to serwer przypominający rozrywkę z DayZ, to nie może być że każdy gracz ma swoją skrzynkę, bo to będzie całkiem co innego i wtedy admini będą odchodzić od tego co jest wyjątkowe w DayZ i każdej grze o przetrwanie

To może niech te skrzynki mają swój respawn? Przykładowo co 30min pojawiać się będzie loot. Będzie śmieszna zabawa jak kilkoro ludzi będzie się bić przy skrzynkach

Skrzynki mają swój respawn, 2h przedmioty, które możemy znaleźć ponownie w skrzynce niekoniecznie są te same..(bez sensu by to było).

W fazie beta (zapewne teraz też będzie) był ranking top 5 tzn osoby, które zabiły najwięcej graczy. Także jak kogoś spotkałeś to naprawdę rzadko obyło się bez walki. Poco chodzić i szukać ekwipunku jak można wziąć czyjś. Były też miejsca (lotnisko, baza wojska) gdzie ciężko było nie spotkać graczy. Żeby wziąć lot ze skrzynki trzeba było dobrze się rozejrzeć żeby zaraz head shoota nie zerwać od snajperów.