SiemaneRko all !! : ] Mam minecrafta i laguje ale nie tak bardzo . (tylko jak sie mapa zaladuje)(mam na tiny). I mam 256 RAM karte GeForce 5200 FX 2.08 GHz. Ale jak bym dokupil 2 kostki po 512 RAM to by mi lagowalo tak samo czy mniej ? Jesli Ktos ma 1280 RAM lub podobnie . to niech mi napisze Czy mu sie tnie .
Minecraft, Zaglądnij!
To już lepiej dokup 2 kostki po 1gb.Ja miałem 512 ram i się zacinało.Dokupiłem 2gb i gram na far bez zacinania się.
Nie mam za bardzo kasy . Wiec chce tylko 1280 RAM miec. Ktos ma ? I komus laguje ??
@Radellf to ja powiem tak:
mi przy athlon'ie II x240 2,8ghz
4 gb ramu
i zintegrowanej grafie geforce 8300 ledwo płynnie na najniższych szedł minecraft.
Po prostu czas na nowy komputer, wiem że geforce 5200 to cudo (ahh mi jeszcze na tym NFS: carbon ładnie działał), ale czas na coś nowego.
Ja mialem procka 2Ghz, karte graficzna 256mb i 1 gb ramu i sie scinal.
Teraz mam 4 rdzenie i5 4gb ram 1gb karte graficzna i chodzi miodnie
Masz ddr1 czy ddr2.DDR2 2gb ram kosztuje chyba 105 zł.DDR1 jest drogi
ddr 1 juz w obiegu nie ma z tego co pamietam bo sam chciałem kupic (mowie o nowo wyprodukowanych)
ddr 2 kingstona są najlepsze cena/jakosc
105zł? gdzie ty kupujesz? na naciagnij.mnie.pl ??
Masz ddr1 czy ddr2.DDR2 2gb ram kosztuje chyba 105 zł.DDR1 jest drogi
Wole kupić drożej w sklepie komputerowym niż na allegro jakiś szit
@UP Słucham? Wolisz kupić w sklepie komputerowym za 100zł czy na allegro ten sam produkt za 50zł? Nie ośmieszaj się, błagam..
Ja powiem tak, na moim szmelcu mam 2Gb i 30 FPS na odległości normal.Więc dla ciebie 2Gb RAM to co najmniej.
Kupuj ram to ci nie będzie ci cięło xd 2giga wystarczy przy 1g będzie ci cięło wiem bo w starym kompie miałem 1g ramu i lagowało a tera nowy komp i zero lagów ;D
Ja mam 2gb ramu i chodzi dobrze , to chyba zalezy od gb
ja też bym polecał dokupić ramu, ja na 1GB DDR2 miałem zwiechy, dokupiłem jeszcze 1GB i chodzi dobrze. Możesz też spróbować wgrać moda optiifine on sięchyba nazywa, on z tego co wiem ma możliwość powyłączania dość sporej ilosci rzeczy takich jak np chmóry, animacje itd, stabilizuje Ci FPS wiec też bd płynnej chodził Minecraft
SiemaneRko all !! : ] Mam minecrafta i laguje ale nie tak bardzo . (tylko jak sie mapa zaladuje)(mam na tiny). I mam 256 RAM karte GeForce 5200 FX 2.08 GHz. Ale jak bym dokupil 2 kostki po 512 RAM to by mi lagowalo tak samo czy mniej ? Jesli Ktos ma 1280 RAM lub podobnie . to niech mi napisze Czy mu sie tnie .