@ProGmR
I właśnie dlatego zastanawiałem się, czy w ogóle jest sens zakładania takiego tematu. Nie chodzi o to, że Chmarus z Guru mają to gdzieś i ten temat pewnie nic nie dał, ale chodzi właśnie o takich ludzi jak ty: "jak się można sapać o to, że dostałeś minusy? Poszło na dumę? Jakbyś dostał plusy, to też byś płakał?" Chciałbym ci przypomnieć, że kiedy była plaga zgłaszania komentarzy, to też założona temat (i chyba nawet ja to zrobiłem), mimo tego, że komentarze zgłaszane nie było usuwane, bo były zgłaszane bez powodu, przez trolla.
Co do tego nowego silnika. Sorry, ale te silniki są wprowadzane co 2 lata (?). Pierwsza wzmianka o nowym, chyba, pojawiła się gdzieś przed wakacjami. Gdyby Chmarus chociaż PR robił. No i nie trzeba chyba nowego silnika, żeby dać bana, nie? Po ostatniej aferze poszły bany i był spokój. Na dość długo, bo Bicia Koreankka znikła, ale kilka miesięcy temu znów się pojawiła, tym razem jako Bicia Koreankaa. Tak czy siak, spokój był.
Zresztą twój argument, to inwalida w stylu - "jeśli ci się nie podoba rząd, to zrób sobie swój i rządź krajem, tak jak ty chcesz".
Do reszty komentujących.
Rozumiem "emocje", ale powstrzymajcie się od osobistych potyczek innych użytkowników. Wiemy, kto za to odpowiada, ale to nie powód do takich komentarzy. Tym bardziej, że teraz założyli tu konta i podlegają regulaminowi tego forum, tak jak i wy. Nie róbcie burdelu, bo raz, zamkną mi temat i dwa, możecie żałować. Poza tym za obecną sytuację nie odpowiada moderacja tego forum, więc zejdźcie z nich i dajcie im odpocząć.
Proszę, żeby następni komentujący wyrażali albo poparcie, albo dezaprobatę tematu i podali argumenty, które nie będą ociekały jadem i nie będą prowokacjami. Proszę też nie karmić trolli, niech zostaną na portalu.
Podsumowanie:
1. Moderacja zauważyła i przekazała sprawę "wyżej" do kompetentnych osób.
2. Za aferę minusową odpowiada m.in. Bezedura.
3. Problem powinien zostać definitywnie rozwiązany wraz z nowym silnikiem strony.
Propozycje komentujących: usunąć minusy (i plusy), wprowadzić możliwość blokowania użytkowników na stronie [tym samym ich treści], udzielenie opcji moderowania portalu innym użytkownikom, czasowa blokada możliwości komentowania po stworzeniu konta [i to byłby świetny pomysł, moim zdaniem].
Jeszcze raz proszę o poszanowanie pracy moderatorów forum i o szanowanie siebie nawzajem, a także o niezaśmiecanie tematu.
@FieryAngel
Siedzę na zagranicznym portalu o grach mmo z którego guru często czerpie newsy i tam newsy są na poziomie, a komentarze moderowane. Efekt? Prawie żadnych trolli, gramatyka na wspaniałym poziomie, a każdy troll jest pacyfikowany przez użytkowników i na sam koniec dobijany przez moderatorów (komentarze są usuwanie ze śladem).