Minusy na portalu, to zły pomysł

Powiedział koleś z 7 postami i powalonym avatarem.

Najlepiej by było gdyby Chmarus wyznaczył swojego zastępce, który będzie miał jego możliwości i będzie spokój.

Przynajmniej będzie jakiś wkład w to Forum i Portal.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłby system podobny do tego z FB czyli "like" lub same plusy. Pozostanie możliwość hejtu jedynie w komentarzu.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłby system podobny do tego z FB czyli "like" lub same plusy. Pozostanie możliwość hejtu jedynie w komentarzu.

Nic by się nie zmieniło. Przecież te nuby mają po kilkadziesiąt kont, wiec nie byłoby im problemem "wyplusowanie się" na tle normalnych użytkowników.

Nie wiem czy wy wszyscy ignorujecie posty Salka, czy przechodzi on niezauważony na tle trolli, ale jest napisane, że musimy czekać na zbawienie w postaci nowego silnika strony, póki co nic zrobić nie można, więc i dyskusja chwilowo próżna.

Ok czekać można. Tylko z tego co można wyczytać w tym temacie, nie jest to pierwsza tego typu akcja. Już raz "zarząd" (już się pogubiłem, kto gdzie jest kierownikiem i jakie gdzie ma kompetencje) miał problem z multikontami, i co z tego wyszło? Nic. Teraz widać że wlepienie bananów paru trollom nic nie dało(mam tu na mysli Bicie, Bruca/Bezedure?)

Mówiąc ściślej. Akcja z blokowaniem treści niektórych użytkowników powinna być wprowadzona już przynajmniej z pół roku temu.

Ktoś już napisał że co nas to boli że jest taki syf w komentarzach. Moja odpowiedź jest taka. Przez ten syf nie można przeczytac/wyrazić normalnej opinii pod jakimkolwiek tematem, nie wspominając już o tym że coraz bardziej nie chce się wchodzić w jakikolwiek temat.

I będziemy czekać pół roku na efekt jak to zawsze jest.

Nie góra wyznaczy 2 cenzorów i wszystko będzie dobrze. Salek przeprowadzi okres próbny dla chętnych i się wybierze tych najbardziej kompetentnych.

Zrobiłem mały porządek. Proszę o utrzymanie poziomu rozmów na pewnym poziomie oraz pisanie na temat.

Dziękuję.

Niestety i kolejny temat strollowany :(http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Korea-Po%C5%82udniowa-nie-pokocha%C5%82a-Black-Desert-a-Gierka-ledwo-za%C5%82apa%C5%82a-si%C4%99-do-10-najch%C4%99tniej-granych-tytu%C5%82%C3%B3w-online

Niestety i kolejny temat strollowany http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Korea-Po%C5%82udniowa-nie-pokocha%C5%82a-Black-Desert-a-Gierka-ledwo-za%C5%82apa%C5%82a-si%C4%99-do-10-najch%C4%99tniej-granych-tytu%C5%82%C3%B3w-online

jak nowy silnik ma byc za 6 miesięcy to wątpie czy ktoś zostanie na tym portalu po za ekipą.

No taka jest prawda. Że moderatorzy i admin wspomagają trolli, i im w tym pomagają. Ja otrzymałem bana na 65 lat ? Za co? Za napisanie że admin dostanie cebulę pod choinkę( A dlaczego tak napisałem? Bo jest j**aną pałą która kasuje normalne komentarze, a zostawia komentarze trolli) No ale już wiem dlaczego mając przy jakiejś wiadomości 20 +, po godzinę spadło do -10. To wszystko wina multikont.

warn_ico.png
Obrażanie innych ~ NS
No taka jest prawda. Że moderatorzy i admin wspomagają trolli, i im w tym pomagają. Ja otrzymałem bana na 65 lat ? Za co? Za napisanie że admin dostanie cebulę pod choinkę( A dlaczego tak napisałem? Bo jest j**aną pałą która kasuje normalne komentarze, a zostawia komentarze trolli) No ale już wiem dlaczego mając przy jakiejś wiadomości 20 +, po godzinę spadło do -10. To wszystko wina multikont.

To jest ta wolność słowa według guru. To co Jemu przeszkadza - usuwamy + banicja, a że do normalnego komentarza się dopchać nie idzie, to nic!

Spokojnie. Dni tego portalu są już policzone. Zostaną niedługo tylko opluwające się dzieci, a dorośli emocjonalnie gracze przejdą do konkurencji. Tylko dlatego to dalej trwa bo ktoś z góry sobie myśli, że skoró niby ma monopol w Polsce na newsy mmo to może sobie robić co mu się chce. A najlepiej w prymitywny sposób jechać na reklamach.

Jaaaa czyżby to sam Tomasz Rutkowski zawitał na portal? tak bardzo WOW. A co do tematu wypowiadają się tutaj same dzieci, gdyby to było takie proste z tymi minusami to by już dawno to ogarnęli, jak na razie według mnie, wystarczy usunąć plusy i minusy, to rozwiąże wszelki problem.

Ten troll bezedura już powinien wylecieć z banem, oczywiście jego nick piszę od małej litery bo dla takiego śmiecia zero szacunku.

Tylko posty tego robaka są plusowane gdzie reszta nawet normalnych postów jest minusowanych czy nic to nikomu nie mówi ?
Ja się zastanawiam są święta, ze taki śmieć nie ma nic innego do roboty, przykra sprawa.
Edit:
System plusów nie jest zły ale został wykorzystany przez takich jak on i dzieje się to co teraz wszyscy widzimy.

Wprowadźmy przy rejestracji zadania matematyczne. Nic to nie da, ale będzie śmiesznie.

Idę o zakład, że admin po prostu obchodzi święta i w niedzielę, góra w poniedziałek zajmie się całym tym syfem. Jak zaobserwowałem jego poczynania to, zazwyczaj nie podejmuje żadnych kroków bo go nie ma po prostu.

Bezedura wybrał po prostu idealny moment, żeby zasyfić portal. Mam nadzieję, że będzie w tym przypadku przykładne ukaranie by przyszłe trolle nie wpadły już na pomysł by zrobic podobny burdel.

Po raz kolejny postuluję (jak w innych już miejscach w sieci) o to, że gry jak i nieograniczony dostęp do sieci jest dla osób dorosłych. I nie chodzi mi tu o pełnoletność a dojrzałość emocjonalną. To co dzieje się na mmorpg to pierwsze efekty wychowywania dzieci z nieograniczonym dostępem do sieci. Ja sam dostęp do internetu uzyskałem w wieku 18 lat. I dziękuję za to starym, a było to 10 lat temu. Szkoda, że pokutuje przekonanie, że jak gry to pewnie dla dzieci. Otóż nie! Dzieci powinny chodzić do szkoły i wykorzystywać internet do celów edukacyjnych. Gry online powinny byc dostępne jako rozrywka dla ludzi wracających po robocie i chcących się rozerwać. Ludzi z uporządkowanym systemem wartości.

Uporządkujmy tą kwestię a problemy typu bicia/bruce/bezedura nie będą miały racji bytu.

Minusowanie jest w dobrym celu. W końcu dużo ludzi chce ograniczenia newsów z BD, jak i pozbycia się szarej masy. Znalezienie dnia bez newsa o tej grze w tym miesiącu jest niemal niemożliwe. guru każdą popularną grę hype'uje, a w okolicach premiery okazuje się być słaba. Być może zmniejszy to rozczarowanie. Co do łatwo prowokujących się ludzi - im mniej ich, tym mniejsza aktywność trolli. To 2. można usunąć jeśli wyłączy się komentowanie newsów na portalu, a na forum będą umieszczane całe newsy.

Minusowanie jest w dobrym celu. W końcu dużo ludzi chce ograniczenia newsów z BD, jak i pozbycia się szarej masy. Znalezienie dnia bez newsa o tej grze w tym miesiącu jest niemal niemożliwe. guru każdą grę hype'uje, a w okolicach premiery okazuje się być słaba. Być może zmniejszy to rozczarowanie. Co do łatwo prowokujących się ludzi - im mniej ich, tym mniejsza aktywność trolli. To 2. można usunąć jeśli wyłączy się komentowanie newsów na portalu, a na forum będą umieszczane całe newsy.

Naprawdę wierzysz w to co napisałeś?

663_1_500_The-Japierdole.jpg

warn_ico.png
Warn za wulgaryzm. - Might

Można wprowadzić znany z niektórych stron system, że pierwsze N komentarzy wymaga akceptacji moderatora przed publikacją, a +/- działać zaczyna dopiero gdy osobnik zaliczy te N komentarzy pozytywnie.

Wada: wymaga to regularnej i częstej obecności moderatorów, ale chyba nie da się tego rozwiązać tak, by to nie było wymagane.

Można też pójść dalej i usunąć opcję komentowania artykułów bezpośrednio, a zamiast tego dyskusja odbywałaby się na forum. Może to też by pomogło.

Polecam zobaczyć ankiete i jej dotychczasowe wyniki :/