Miriadel Oszust!

Witam i tak jak wyżej chodzi mi o oszustwo w ,,targowisku''.Zamiana miała się odbyć nieskomplikowanie Ja mu daje Dote 2 on mi daje League of Legends. Okej zamieniliśmy się wszystko pięknie okej ale dzisiaj patrze wpisuje mój login i hasło a tu ,,Niewłasciwa nazwa użytkownika (...)''.

Pisałem do niego w tej sprawie ale on nie odpisywał.Jeszcze wcześniej kiedy jakiś typek napisał do mnie żebym oddawał mu jego konto:Powiedziałem mu że się wymieniłem z miriadelem za to konto,powiedział mi że to jego konto i że ,,zajmie się żeby miriadel oddał mi konto dota a ja oddam mu to'' Więc się zgodziłem.Ale on nie był jedynym który mi pisał żebym oddał konto.Pisało do mnie chyba z 10 osób w sprawie abym oddał konto ich koledze.Napisałem wtedy do miriadela powiedzial mi że nic nie wie że to jego konto.Prosze o uważanie na tego użytkownika gdyż to zwykły oszust!

Dział targowisko został zamknięty prawie miesiąc temu. Więc raczej nikt w tym Ci nie pomoże.

Zamknięty, ale dla zwykłych użytkowników. Jeśli masz jakąś rangę na tym forum, nadal dział ten jest otwarty.

Nie chodzi mi o pomoc tylko o ostrzeżenie innych użytkowników.

kurcze ludzie jeszcze się nie nauczyliście aby tutaj z niezaufanymi osobami się nie wymieniać, jeśli ktoś potrzebuje się wymienić niech idzie na jakieś profesjonalne forum a nie tu gdzie czyha na was masa oszustów i złodziei...

Wyślij rozmowę w której umawiacie się na zamianę któremuś z Moderatorów - polecam Revolution'a, na prawdę dobry i sprawny gość. Oszust dostanie bana i tyle w tym temacie.

Oszust dostanie bana i tyle w tym temacie.

Cóż za potężny grom sprawiedliwości, ja bym chyba popełnił samobójstwo po takim poniżeniu. Założy drugiego chara i nara. Zresztą czekaj, zamieniłeś się z ziomkiem X na konta, ok, ty mu dałeś dobre, on ci dał fałszywe. Po chwili pisze do ciebie koleś Y i mówi, że namówi gościa X by ci oddał konto. I... uwierzyłeś mu? Widzę, że pikachu w sygnie, to raczej nie przypadek... Ja mam niezawodną metodę, by nie dać się oszukać - nie bądźcie debilami. Tak wiem, patrząc na niektórych na tym forum to może być na prawdę trudne wyjście, ale chyba jedyne.

Myślę, że trochę na reputacje mu wejdzie, ma on rangę videomakera na tym forum oraz profil na yt. Takich reputacji nie zdobywa się w 2-4 tygodnie. Jeśli dostanie bana skończy swoją beztroską przygodę w tym milutkim świecie.

To nie pierwsza skarga na miriadela. Wcześniej były jeszcze z 2, czy 3. Tak, czy inaczej każdy chyba powinien ci podziękować na przyszłość i nie wchodzić w interakcję z tym userem.

Tak więc, dzięki :]

Też mi odkrycie. Miriadel oszust... mało powiedziane. Palant okradł mnie ze 110 złotych. Do tej pory staram się odzyskać kasę ale ten ćpun i pijak przewala wszystko na narkotyki i alkochol. Zawsze słyszę tylko tłumaczenie, że albo euro albo coś tam... albo, że kompa nie ma. Mojej kasy już chyba nie odzyskam.. pogodziłem się z tym, ale gość jest skończonym tępakiem. Sory, że odkopałem temat, ale widząc taki topic nie mogłem wytrzymać, żeby tutaj się nie wypowiedzieć. Najlepiej byłoby wgl zabrać mu jakiekolwiek prawa handlu. Takim nie wolno ufać.

Może masz zamiar zgłosić to na policję? Jeśli to jeszcze dzieciak to jego rodzice odpowiadają za niego. Mówisz o kwocie 110zł, a oszustwo o takiej kwocie podlega już karze.

Napocisz się, a i tak d*pa wyjdzie.

Wiem, że nic z tego nie wyjdzie. Jako dowód mam jedynie przelewy z paypala. On jest już pełnoletni. Wczoraj z nim gadałem, to mnie wyśmiał i powiedział, że on nie ma na co kasy tracić tylko na jakiegoś dziciaka jak ja -.- Szczyt bezczelności.

Admin da mu bana na IP. Ktoś napisze newsa, żeby nie wymieniać się z miriadelem i powinno być ok.

Ten Miriadel to chyba wasz videomaker był? Policja przeważnie przyjmuje zgłosznenia od 250zł, wgle są za leniwi zeby co szukac, wiem cos o tym ^^

eeemm ja go pamiętam, on chyba robił filmiki na yt, dobrze mówie?

Policja się na pewno tym nie zajmie, na pewno nie będę się przejmować tymi "pierdołami". W praktyce mają ważniejsze rzeczy do roboty, a w rzeczywistości nic nie robią. Wracjac do tematu, najlepiej zwalić winę na adminów, że go nie przypilnowała. Jakby nie patrzeć, targowisko jest zamknięte dla nas zwykłych użytkowników. Po to, aby nie dochodziło do takich sytuacji. Każdy robi, to na swoją odpowiedzalność, czy kupuje, czy sprzedaje na "czarnym rynku", więc kto został oszukany jest sam sobie winien.

Jakby nie patrzeć, targowisko jest zamknięte dla nas zwykłych użytkowników

Targowisko zostało otwarte (klikać na górnym pasku) w wersji testowej w nowym stylu. Chmarus ostatnio o tym pisał.

Jeżeli dostanę jakieś wiarygodne dowody na to ,że Miriadel oszukał postaram się tą sprawę załatwić. Na dzień dzisiejszy nic nie mogę zrobić.

Widzę, że Crracked chcę wziąć sprawę. No i dobrze, wiem jak się czują oszukanie ludzie zwłaszcza z niemała ilością pieniędzy

mod_ico.png
Wydaje mi się, że sprawa szybko się rozwiąże. :) -Revolutio

Tak Miriadel robił filmy. Nawet się z nim przyjaźniłem, ale w tej chwili nie mam nawet ochoty na niego patrzeć. Jak można przywłaszczyć sobie czyjeś cieżko zarobione pieniądze, bo trochę jednak pracy mi to pochłonęło. Chmarus powinien mieć jego adres zamieszkania. Może gdybym mu wysłał pismo przed sądowe wzywające do oddania należności to coś może by się trochę opanował, bo ja bo ładnie proszę o oddanie kasy a ten do mnie z wyśmiewkami, nic mu nie zrobię i kasy mi nie odda.

P.S

Nie wiem czy to prawda czy tez plotki ale słyszałem od kogoś z ekipy kiedyś ze Chmarusowi, pan mirinda też trochę kasy wisi.