MMO bazujące na walce 1vs1 / 2vs2

Cześć! :smiley:
Szukając jakiejś darmowej zabawy na kilka godzinek przypomniało mi się o pewnej grze, która została niestety zamknięta. Mianowicie chodzi mi o Rise of Incarnates.
https://www.youtube.com/watch?v=hblLfX76HjE (losowy gameplay z YouTube)
Pamiętam, że całkiem fajnie bawiłem się przy tej gierce, ale jeszcze wtedy mój komputer odmawiał posłuszeństwa.
Podsumowując; szukam MMO bazujące na walce 1vs1 / 2vs2, nie chodzi mi o gry typu Street Fighter czy Tekken, tylko o takie “areny 3D, które zezwalają na swobodne poruszanie (???)” Może być F2P, B2P, cena nie gra roli.

1lajk

Battlerite to taka arenówka np. 2vs2

1lajk

Grałem w Battlerite oraz Bloodline Champions. Niewiele się zmieniło w porównaniu z pierwotną wersją gry, jestem w stanie pokusić się o stwierdzenie, że czuję lekki niedosyt. To raczej nie jest to czego szukam, ale dziękuję za propozycję! :yum::+1:

Swego czasu też pogrywałem w rise of incarnates zachęcony tym, że to gra twórców tekkena, jednak niestety przez malejącą populacje i długi czas oczekiwania i ja zrezygnowałem.
Ale jeśli chodzi o inne gry podobne do bijatyk mmo to przychodzi mi na myśl For honor walki 1v1 są niezłe ale jednak balans w grze jak i wydawca kuleje. Jeśli chodzi o mmo z najlepszym pvp (jak dla mnie) mający areny to Blade and Soul. Walki arena 1v1 jak i tag 3v3 które nie wymagają żadnego specjalnego ekwipunku ani nic tylko i wyłącznie przynajmniej 15 lvl (aktualnie jakieś 20-30 min gry by sie zapoznać) by wejść na areny. Jednak ja polecał bym zaczynać od pierwszego soft capa 45 lvl by mieć wszystkie umiejętności no i by zapoznać się z mechaniką lub 55 by mieć ultimate skille. Te poziomy nabija się nawet nie przechodząc całego aktualnego wątku fabularnego. Wszystkie atrybuty niezależnie co masz i ile przesiedziałeś w grze na arenach nie mają żadnego znaczenia, nawet i to ile wydałeś golda/złotowek nic nie znaczy tylko i wyłącznie twój skill i wiedza o swojej postaci. A to dlatego, że na arenach wszystkie atrybuty przestawiają się na wartości z góry określone. Po ostatnim patchu bezproblemowo nawet można odblokować legendarne skille. Ale jeśli interesują cię bijatyki i szybie rundy to polecał bym jeszcze wypróbować tego Tekkena 7 bo jednak król bijatyk poziom trzyma. Ostatnio wyszedł też DBfighterZ tag walki 1v1 trzema postaciami albo tag 3v3 i każdy gra swoją postacią. Jednak mnie o dziwo, jako fana Dragon Balla i bijatyk nie wciągnął. Sam szukałem kiedyś czegoś podobnego do rise of incarnates jednak wtedy nic nie znalazłem i pozostało mi pykać w BnS’a i Tekkena.

1lajk

Kiedyś grałem w BnS’a, ale miałem kompletnie zerowe pojęcie o tej grze i nawet nie wiedziałem o istnieniu takich aren. Od początku byłem pesymistycznie nastawiony na F2P MMORPG, bo w mojej głowie wytworzył się przesąd o P2W i przesadzonym Itemshopie. Możliwe, że była to zła myśl. Z tego co widzę to zostało mi pobranie gry i spróbowanie tego na własnej skórze, a jako, iż aktualnie również poszukuję gry MMORPG to może akurat BnS spełni moje dwie potrzeby.

Jak coś to odezwij się na discordzie Kamion#8586 to mogę ci powiedzieć co i jak. Na rankedach aren 1v1 czy 3v3 w BnS w topce często są ludzie którzy w lvlu, progresie czy nawet w gearze na pve czy open pvp/battlegrandach nic ale to dosłowni nic by nie znaczyli. Możesz obczaić na jutube jak wyglądają areny pvp w BnS.
https://www.youtube.com/watch?v=wjmjeGJ_al0 przykąłdowe walki pvp Blade masterem.

1lajk

A jak to jest z serwerami? Postać przypisuje się do jednego serwera czy można je swobodnie zmieniać?

Postać przypisana jest do danego serwera jednak różnica jest tylko na open wordzie i rajdach tam po prostu nie spotkasz ludzi z innych serwerów. Podział jest tylko na regiony EU i NA. Jeśli zrobisz postać na EU na np angielskim serwie to i tak na arenach będziesz mierzył się z wszystkimi z europy czyli z regionu EU nawet jeśli ktoś ma postać na niemiecki serwerze. To samo dotyczy się dungeanów w lobby możesz dołączyć do teamu z różnych serwerów i z crossa wejść na dunga z kumplem z innego serwera. Jednak na raid już nie bo nie mają one ani lobby ani crossa to samo tyczy się otwartego świata. Z NA nie ma się żądnego kontaktu inny region inny Ping :grinning:
https://www.youtube.com/watch?v=e4p8ewFhvWo i taki filmik dla tych co się zniechęcają do aren 1v1 :joy: trening czyni mistrza. (Filmik jest stary z początków otwarcia gry EU/NA więc sporo możne się różnic z tego co jest w nim pokazane z aktualną wersją gry)

1lajk

No to pobieram. Zobaczymy jak to jest :smiley:. Jak się uda to wieczorem odezwę się na discordzie. :blush:
Dzięki za pomoc.:+1:

Polecam archeage. Ale prywatny serwer. Są arenki 1vs1 3vs3 5vs5, raidy, instancje ogólnie jest to bardzo fajne mmorpg ale targetowe. Ale jeat bardzo dynamiczne. Serdecznie zapraszam do spróbowania. Jeśli się zainteresujesz zapraszam do ekipy którą składam. Więcej na priv.

w maju wychodzi bless, gdzie beda arenki również które wyglądają zajebiście :slight_smile: