Witam
Szukam jakiegoś MMO do pogrania z doskoku.
Szukam czegoś gdzie nie ma z góry narzuconych ograniczeń na granie, czyli jak chcesz grać 2 godziny, grasz 2, chcesz 8, to masz co robić przez te 8.
Gry tego typu w które grałem:
- Lost ark: endgame ograniczony do tego żeby wykonać raz w tygodniu abyss dungi, dziennie po 2(?) jak dobrze pamiętam chaos dungi i guardian raidy i inne pomniejsze + zrobić x razy to samo na innych postaciach, szybko się znudziło
- Tibia: fajnie bo można expić teoretycznie ile się chce(wiadomo stamina), ale super nudne że tak na prawdę na niższym poziomie(okolice 150 który mam chyba - knight) nie ma innych czynności do roboty
- Path of exile(wiem że to nie mmo) - jedna z lepszych gier multiplayer która wciągnęła mnie już na 2,5k godzin, niestety stan w którym aktualnie znajduje się liga zmusił mnie do tego żeby skończyć szybciej wyzwania sezonowe i opuścić lige(normalnie spędzam miesiąc, teraz tylko 2 tygodnie). Dużo mobów, crafting, brak ograniczeń w graniu.
- Guild wars 1/2 - nie przekonałem się, nie zaszedłem daleko ale jednak sam początek jest tak męczący że nie dałem rady przebrnąć
- Aion - ukończyłem chyba cały wątek fabularny, ale nic dalej
- Metin - w to chyba każdy grał razem z tibią, ale to już nie to samo
Gry o których myślałem żeby spróbować, ale:
- Wow, jednak ma swoje lata już a niestety jestem osobą dla której gra też musi jakoś wygladać (wiem że tibia nie wygląda super realistycznie ale jest różnica miedzy pixelową grafiką a po prostu starą)
- New world - niestety krążące opinie nie zachęcają, nie wiem jak gra zmieniła się od początku
- Temtem - lubie serie Pokemon, nie mam switcha bo dla jednej gry nie będę specjalnie kupował konsoli, może są gracze którzy mogą się wypowiedzieć na temat gry
- Star citizen - podoba mi się cały koncept kosmicznego mmo, ale po tym jak się naczytałem ile rzeczy trzeba ogarniać, ilość narzędzi itp, wydaje mi się że jednak mnie przerasta,
- Albion online, grałem chwilę, nie wiem jak teraz, ale kiedyś słyszałem o sporym dominando, nie mam pojęcia o aktywnościach. Wiem że w tibii też istnieje na serverach pvp ale ja grałem z reguły na non-pvp
Liczę na jakiejś ciekawe propozycje, grunt żeby było co robić i żeby nie było ograniczeń w tym no i żeby jednak ktoś grał, bo jednak po to się szuka tego typu gier(jak kiedyś testował po kolei darmowe mmo na steamie to nie wiem czy w większości spotkałem jakiś ludzi). Może są jakieś premiery niedługo na które warto czekać?
Kopią gier albo takim które chcą być lepszym/nowym/drugim x raczej dziękuje(typu jakieś “lepsze tibie” albo “lepsze metiny”).
Mogą być płatne albo darmowe.
Pozdrawiam