MMO chcę być rolnikiem, kowalem, górnikiem, drwalem itd.

Cześć, szukam mmo gdzie nie obchodzi mnie wyposażenie, skille, wbijanie lvl czy walki.
Chcę być po prostu rolnikiem, kowalem, górnikiem, drwalem itd. bez konieczności wbijania wysokiego lvl.

Grałem kiedyś w metin 2 i lubiłem tam np. chodzić na rudy przetapiać je i później sprzedawać, łowić ryby otwierać
je i sprzedawać jeśli coś dropło.

Grałem w Black Desert, ale nie czuje tego klimatu gdzie wysyłasz swoich niewolników do rąbania drewna czy
wydobywania surowców w kopalni,ale łowienie ryb w BD było przyjemne.

Znaczy nie musisz tego robić - w BDO jasne, warto mieć swoją kompanię robotników, ale wszystko możesz też robić sam - gotowanie, wytwarzanie przedmiotów, zdobywanie materiałów, handel, prowadzenie hodowli koni, łowiectwo, rybołówstwo, prowadzenie farmy… Tyle, że zaplecze w postaci robotników, zapewni ci np. stałe dostawy potrzebnych materiałów, jak choćby zboże do wyrobu piwa. Cały crafting w tej grze opiera się na zbudowaniu sobie własnej, małej manufaktury, w której centrum jest postać gracza.

Tutaj też możesz złapać za siekierę i iść rąbać drewno, co z resztą sam od czasu do czasu uskuteczniam.

jak chcesz byc drwalem to idz do lasu i drzewo zetnij

To idz połowić w realu z %% a nie kurła Xd

Dziwne, że nikt tu nie napisał o Haven and Hearth ;d
Grałem parę lat temu, to graliśmy w ekipie i Ja np. zajmowałem się tylko farmerowaniem, a kumpel biegał i zabijał potwórki + zbierał roślinki. Obczaj sobie :D:D