Gatunek: MMORPG
Sprzęt: To raczej nieważne, pociągnie wszystko
Cechy: Witam,
od dawien dawna poszukuję zamiennika od starej Tibii. Niestety obecnie mnie ta gra już nie zadowala przez to, co zrobił z nią sam CipSoft, a serwery open mnie nie interesują. Chcę więc przejść na coś innego, co mogłoby mnie zadowolić na długi czas i w czym znalazłbym "to coś". Potrzebuję tej specyficznej dynamiki w grze, tak jak było to za czasów Tibii 7.6, która na pierwszy rzut oka wcale nie była dynamiczna, ale jednak była cholernie skomplikowana i wymagała dużego zaangażowania gracza.
Przypadły mi do gustu:
- Tibia: Tak jak powyżej opisałem. Przede wszystkim stawiam tu duży nacisk na uroki starej Tibii sprzed wielu lat, która nie była tak bardzo ułatwiona i gra była w pełni wyzwaniem.
-WoW: Pograłem trochę, ale nie do końca się przekonałem. Zaprzestałem gdzieś przy 40 lvlu, bo nudził mnie fakt chodzenia z questa na questa.
-Old School Runescape: Z jednej strony super, bo spełnia moje wymagania. Gra w pełni otwarta, z niełatwym PvP. Jednak powolność tej gry powodowała, że trochę przysypiałem i nie chciało mi się dalej grać.
Nie przypadły mi do gustu:
Albion Online: Gra na pierwszy rzut oka ciekawa, ale na dłużej strasznie monotonna. Lubię zmiany estetyczne wraz ze spędzeniem czasu w grze, a tam wydawało mi się wszystko takie samo.