MMO dla mnie

Witam wszystkich forumowiczów serdecznie. Nie będę się za dużo rozpisywac, więc od razu przejdę do meritum. Chciałbym prosic o pomoc w wyborze gry MMORPG, w którą mógłbym się zagłębic. Do tej pory grałem nie wiele w gry tego typu, kiedyś dawno temu MU Online i Dawno temu Silkroad - z powodu rozpowrzechnienia się botów, zrezygnowałem.

Klimaty w jakich gustuje to fantasy, sf-fiction, właściwie to prawie wszystko o ile wszystko jest ładnie zobrazowane. Czytałem o MMORPGach, lecz sam nie mogłem się zdecydowac, jest ich bardzo wiele. Prosiłbym wiec o jakies sugestie, co teraz jest ciekawe, co nie nudzi się szybko. PS. Chodzi mi o darmowe MMORPG :)

Za bardzo nie dałeś żadnych szczególnych cech, wymienię parę lepszych tytułów.

Archlord - mnóstwo itemów,wielki świat,walki o zamek,gildia na gildie

RoM - mnóstwo przeróżnych możliwości,własny dom możesz go modelować,subclass

Dekaron - dynamika,świetne pvp

Flyff online - cukierkowy świat,możliwość latania na niskim levelu,kiepskie pvp

Infinity online - gra w roomach,combosy,misje, jest to action mmo

RF online - masowe pvp,roboty itp.

Nie dałem szczegółów ponieważ nie za bardzo orientuję sie w tematyce. Zapewne jest wiele nowych rozwiązań w tego typu grach. Ty jako znawca może po prostu udzielisz mi rady, opowiesz w co Ty najbardziej lubisz grac i co najbardziej jest ciekawe. Musze przyznac, że niektóre gry mają mało "opcji" - lecz mają to coś. Szukam gry w którą mógłbym pograc dłużej niż miesiąc i po tym miesiącu móc nadal dobrze się bawic.

Jeszcze jedno - mój komputer to zadna nowosc - 700 ram, 2 ghz, grafa radeon 256.

odpal sy metin 2 niej jest to dobra gra ale poare pierwszych godzin napewno cie wciagnie

Nawet nie marnuj czasu na odpalanie metina,spotkasz tam dzieci neo i żadnych ciekawych opcji.

Te gry które mają małe opcji są na miesiąc, potem się strasznie szybko nudzą.Osobiście polecam ci Archlorda,jak masz cierpliwość grindować(zabijać potwory) do większego levela, żeby uczestniczyć w GvG(gildia na gildie),PvP(plaler versus player) też jest już znacznie ciekawsze i na większych levelach Ataki na zamek lub ich obrona ale to dla naprawde high leveli.Jeśli ten typ gry ci nie przypadnie to zagraj w Runes of Magic gra ma wiele możliwości jak na darmówke.

Witam.

Po pierwsze, nie słuchaj kolegi wyżej.(tego 2x wyżej) Metin to najgorsze, w co mógłbyś zagrać.

Polecam Archlorda- ogromny wybór itemów, imponujące masówki i pvp

Flyff- 'cukierkowa grafika', jednak gra potrafi przyciągnąć.

Maple story- innowacyjne mmo. tzw 'side scroller' czyli platformówka 2D. Bardzo ciekawa.

Możesz też spróbować Runes of Magic. Jedno z lepszych darmowych MMO.

Cóż zostałem rozdarty, czytałem o RoM i Archlord i cieżko mi sie zdecydowac, dwie gry prezentują się dobrze. Cięzko będzie sie zdecydowac ;)

Nie mam az tyle czasu, zeby testowac dwie gry, wiec zapytam jeszcze Ins4nity, z dwoch wymienionych ktore wybrac? Chenie wysłucham tez opini Łosia, chociaz mysle, ze on juz podsunal ze Archlord.

Radze pierw spróbować w RoMa ten typ gier albo sie bardzo podoba i wciąga na długie godziny albo nie.

Kolega dobrze mówi jeżeli szukasz gry na +miesiąc to zdecydowanie Runes of Magic. Ta gra ma wszystko co powinno mieć dobre MMORPG. Co do Archlorda to gra jest dobra, dynamiczna i ładna, lecz 80% to grind i może na +miesiąc gry nie wystarczyć. Wracając do RoM'a gra oferuje nam maaaase questów(mało grindu gdyż lvlujemy dzieki questom) Świetny Craft co również umila zabawę, Areny PvP i co najlepsze Instancje(tu Autorzy sobie nie szczędzą gdyż co miesiąc może 2 dodają nową) Polecam zdecydowanie Runes of Magic, Archlord też dobry,lecz trzymam się pierwszej opcji. :)

PS : Dzisiaj wróciłem do RoMa po przerwie więc zawsze mogę Ci pomóc na starcie ^^

Ściągam już clienta RoMa, za jakieś 4 godziny rozpoczne przygode, a pomoc chętnie przyjmę, bo miło jak ktoś wprowadza Cię w grę.

Ja dzisiaj już nie pogram,ale zostawię Ci moje GG : 7490760 jutro pisz to pogramy razem :) Server : Siochain

Witam wszystkich forumowiczów serdecznie. Nie będę się za dużo rozpisywac, więc od razu przejdę do meritum. Chciałbym prosic o pomoc w wyborze gry MMORPG, w którą mógłbym się zagłębic. Do tej pory grałem nie wiele w gry tego typu, kiedyś dawno temu MU Online i Dawno temu Silkroad - z powodu rozpowrzechnienia się botów, zrezygnowałem.

Klimaty w jakich gustuje to fantasy, sf-fiction, właściwie to prawie wszystko o ile wszystko jest ładnie zobrazowane. Czytałem o MMORPGach, lecz sam nie mogłem się zdecydowac, jest ich bardzo wiele. Prosiłbym wiec o jakies sugestie, co teraz jest ciekawe, co nie nudzi się szybko. PS. Chodzi mi o darmowe MMORPG :)