Cześć,
od wielu lat staram się wkręcić w jakieś MMO, ale mi nie wychodzi. Obecnie gram trochę w GW 2 i Throne and Liberty, fajnie się gra, ale nie tego szukam na dłuższą metę. Myślałem, że idealny dla mnie będzie Lost Ark, ale gra to imho zmarnowany potencjał, świetny system walki wielki świat, a gra nie pozwala mi się nacieszyć walką i grindem bo 90% czasu latam i od punktu A do punktu B. Mam problem z dzisiejszymi MMO, wszystko w nich przychodzi za łatwo. Grałem w BDO, wbijałem poziom zanim zdążyłem użyć skilla który odblokowałem miałem 15 następnych poziomów i 5 nowych skilli. Szukam MMO ze skillami AoE, walką z grupami przeciwników, fajnie jakby poziomy postaci coś znaczyły i faktycznie wbijało się je grindem (ew. faktycznie sensowny end game, słyszałem, że Lost Ark się zmienił i teraz to nudne bieganie skrócili więc może dam szansę. Kiedyś dużo grałem w Archlorda, fajne w nim było to, że jak wbijało się ten 30-40 poziom był sens, żeby zbierać ekwipunek i przygotować się na dalszy grind. W dzisiejszych mmo mam wrażenie jakbym grał w kilkunastogodzinny tutorial, a sam grind sprzętu, żeby miał poziom mocy 3% wyższy średnio mnie jara. Dawniej wciągnął mnie też Dekaron/2 moons. Będę wdzięczny za jakiekolwiek polecajki które staremu dziadowi przypomną starę dobre czasy. Kto dotrwał do końca dzięki i pozdro!
MMO dla starego gracza Archlorda
Spróbuj Runescape, gra na lata
Nudny gameplay, szczególnie walka, ale dzięki.
Szczerze, to sam czegoś szukam. Próbowałem nawet Ultima Online, ale nie moge znaleźć tego czegoś co by mnie przyciągnęło na dłużej
EDIT: Myślę nad jakimś priv serwerm w MuOnline, bo resety, wbijanie stat, ulepszanie eq. No wszystko daje jakąś względną frajdę
Kiedyś bardzo fajnie grało się w Rohan Online. Fuzje setów i broni dawało mnóstwo frajdy i nerwów. Ale przede wszystkim było widać progres postaci.
Lineage 2 na privie Reborn na rate 1x, teraz ma wyjść jakiś nowy serwer
Ja również mam problem z obecnymi MMORPG. Wciągnąłem się trochę w diablo 2 Resurrected ale jest masa botów i zbieranie eq co sezon straciło sens. To jest według mnie ostatnia gra w której grind i powolne wbijanie lvl coś znaczy. Jednak jest to H&S.
Jeżeli grałem w Archlorda to polecam prywatny server Archonia. Aktualnie ogrywamy Throne&Liberty ale pewnie niedługo wrócę.
P.S. takich gier jak Archlord już nie robią. Niestety.
Zaczalem gre na EpicMu w muonline i świetnie się bawie. Z Diablo2 polecam ci priw serwer Median XL, o wiele lepszy niż oryginalne Diablo2