Mmo dla super casuala

Witam szukam gry mmo dla siebie. Musi to być coś bardzo casualowego ponieważ mam codziennie (czasem co drugi dzien) max godzine - półtorej na granie.

Wymagania:
-święta trójca
-end game bardziej nastawiony na PvE rady itd(pvp mnie nie interesuje)

• najlepiej f2p bez żadnych gier typu za free jakiś content jest ale jak chcesz więcej to kup dodatek itd.
  • targetowy (non target jakoś mi nie podchodzi)
  • levelowanie poprzez questy, dungeon finder

Gry które mi podeszły:

• WoW - Gierka ideał dla mnie ale niestety dla grania max godzinę dziennie nie opłaca mi się kupować prepaida

• Rift - chyba najlepszy klon wowa ale juz chyba martwy i opuszczony przez wydawcę

• GW2 - gra fajna ale brak świętej trójcy i słaby end game mnie skutecznie zniechęcił do dalszej gry

Moze byc coś na PC jak i na PS4

Czy jest coś wartego uwagi?

Był już milion wątków na ten temat.

https://forum.mmorpg.org.pl/search?q=mmo%20dla%20casuala

Skoro WoW to dla ciebie ideał to czemu by nie spróbować na jakimś prywatnym serwerze, znika kwestia opłacalności. Zachęcam jeszcze zastanowić się czy nie lepszym wyborem dla casuala byłby jakiś singlowy RPG, ja osobiście dużo lepiej się w nich bawie przy małym nakładzie czasu.

Jeszcze myślę nad chronicles of arcadia :wink: moze moze jakiś priv wowa hmm

Wiesz praktycznie każde mmo może być casualowe.
Ale jak ci najlepiej podchodzi WoW, a nie chcesz płacić to rozwiązania są dwa:

1 - granie na privie, nie jestem już dobrze zorientowany w privach bo sam jestem casualem i musiałem się już w 100% przerzucić na globca z tego powodu, ale dalej działa mnóstwo privów (nie słuchaj opinii nubów o bugach, to nie jest rok 2005 żeby privy były pobugowane, wiadomo, że jeśli priv działa na jakimś nowym dodatku to bugi będą, a na starych dodatkach bugów niema), omijaj serwer Warmane P2W, tam będziesz nikim w pvp i pve, na nic cie nie wezmą, nie dasz rady się wygearować.
Google masz to znajdziesz.
Lista kilkudziesięciu privów z 2017, te poważniejsze działają do tej pory:

https://www.reddit.com/r/wowservers/comments/37b5ir/wow_private_servers_list/

2 - account-sharing, granie z kimś na globcu na jednym koncie, płacić po połowie, albo dokoptować się do kogoś kto opłaca abonament, a sam mało gra.

Opcja numer dwa jest bardzo kusząca ale raczej ciezko bedzie znalezc taka osobe ktora bedzie chciala sie dzielic kontem :wink: nawet za oplata polowy abonamentu