MMO dla weterana L2

Jak w temacie, szukam MMO w ktorym znajde to, co kochalem w grze przy ktorej bawilem sie przez 10 lat … Lineage2, niestety wydawcy zabili gre wprowadzajac Star Warsy… Ogolnie klade duzy nacisk na PvP, uwielbiam oper world PvP… Jestem hardcorowym graczem. Obskoczylem ostatnimi czasu wiele tytulow ale zadden nie mogl mnie utrzymac przy sobie na dluzej… Nie lubie grania solo, odraza mnie to w nowoczesnym MMORPG.

Gralem w:
Lineage 2 jakies 10 lat i to jest dla mnie wyznacznik <3

TERA Online Gralem do momentu przejscia na F2P, ogolnie wydawcy zabili PvP… meh

BDO Gralem 2 miesiace, dobilem 61 Valkyrie i ta gra jest dla mnie dziwna… ogolnie siegaja do twojego portfela co chwile, a sama rozgrywka jest randomowa i solo, farmisz solo, na Bossy, z ktorych leci end game gear chodzisz solo, dajcie spokoj, to MMO czy Sigle Player ?

WoW: Od jakiegos czasu gram na serverze Draenor (EU OFF) gra jest fajna, ale focusuje sie na PvE i nie mowcie mi ze jest inaczej, kazdy dodatek focusuje sie na raidowaniu, PvP jest, ale zamkniete i do tego kulawe jak dla mnie.

Na konsoli gralem w TESO i pokladalem duze nadzieje w tej grze, ale spammowanie 2 skilli ogolnie jest malo skillowe jak dla mnie i Cyrodrill, gdzie w oblezeniach 90% przypadkow giniesz od balisty czy oleju wylanego na leb a nie od gracza to ja dziekuje…

Serio oczekuje gry, w ktorej rozgrywka opierala sie bedzie o party czy klany, nie lubie grac solo… Solo to ja moge odpalic sobie kampanie battlefielda…
Co do wieku gry to nie ma znaczenia, aktualnie czekam na przesylke nowego piecyka i monitora, tak wiec wszystko pojdzie na max <3 jednak bez zadnej pixelozy, bo tego nie zdzierzy moje oko :smiley:
Grindownik, questownik wszystko jedno, choc nie ukrywam, zo to w grindownikach na spotach zawieralo sie nowe znajomosci, czy podsycalo wojny :smiley:
P2P,B2P,F2P tez wszystko jedno, choc wiadomo ze F2p wiaze sie najczesciej z IS i P2W, choc nie jest to wyznacznikiem, bo teraz wielka grupa B2P tez ma elementy P2W. Za dobra gre jak WoW jestem w stanie oplacac abonament i nie marwtic sie o Item Shopa…

Ogolnie serio szukam gry, ktora zatrzyma mnie na dlugi czas, ale czy w ogole mozecie mi cos polecic wartego sprobowania ? Mam nadzieje :slight_smile: I za wszystkie propozycje dziekuje z calego serducha :slight_smile:

Bless online startuje niedługo, myślę że ci się spodoba :slight_smile:

Mysle nad tym tytulem ze znajomym, na pewno fajne jest to, ze jest open PVP i last hity na elitach/bosach. Co do minusow to sama walka wydaje mi sie troche mozolna, ale to wszystko czeka nas po sprawdzeniu gry pod koniec maja :slight_smile: Mozliwe ze to jest to :slight_smile: Jakies inne propozycje do sprawdzenia przychodza na mysl ?

rynek mmo aktualnie jest w wielkiej d, Bless to jedyny tytuł… w maju wychodzi tez Dauntless ale to tylko pve gra

Jakbyś był zainteresowany startem gry w Bless online to chętnie zapraszam na pw :wink: Mamy już zebrane pokaźną liczbę graczy :wink:

Drugiej takiej gry jak L2 to nie znajdziesz dzisiaj jest wszystko robione pod casualowskie bydło!

3lajki

@crees wiecie ze po stronie hieron bedzie tez gralo crown of darkness ? macie z nimi kose ?

@FlaameZ tylko Aion mi przychodzi na myśl.

1lajk

Jak nie musi być fantasy to spróbuj EVE ONline, nie ma tam spotów do grindu ale sama gra to praktycznie tylko pvp od kilku osobowych po bitwy na kilkuset czy 1-2k graczy.

1lajk

Tak jak ktoś wcześniej wspomniał Aion. Gra ma już swoje lata, ale uwierz mi tylko Aion w jakimś stopniu może zastąpić L2. W końcu był wzorowany na L2 w jakimś stopniu. Sam grałem długo w L2 (to była moja druga gra mmo po Ragnaroku) ogólnie zawsze byłem graczem PvP tak samo jak Ty (jesteśmy wymierającym gatunkiem xD) Aion od początku był tworzony jako gra PvP. Teraz po latach płaczu tych wszystkich casuali na oficjalnych forach itd. Trochę PvP zeszło na bok, ale na szczęście twórcy ogarnęli, że nie tedy drogą i w przyszłym Patchu Open PvP wraca do łask :slight_smile: to nie znaczy, że teraz go nie ma, ale od 6.0 to będzie po prostu raj PvP :slight_smile: dlatego polecam wbić, ogarnąć postać, poznać skille itp. żeby być gotowym :smiley:

Jest szansa dobrze się bawić w Aionie bez ładowania kasy w IS, bo opinie na tym forum są raczej średnie w kwestii ISa

Ja siędze na tym forum chyba z 10 lat i nic mnie już nie zdziwi :slight_smile: a w Aion’a gram od 2012 i nie wydałem ani złotówki :slight_smile:

Aion

Takumi oczywiście, że jest taka szansa. Jeśli masz dużo wolnego czasu i nie masz ambicji aby po miesiącu gry zdobyć rangę np generała i najlepsze eq to graj śmiało. Sama grałam ponad 2 lata na barusie i jedyne co kupiłam z item shopu to pierwszego goldpacka i chyba kiedyś reset scrolla do instancji.

Jesli chodzi o gry dla autora tematu to na myśl przychodzi mi tylko Bless i Archage. Pomimo tego, iż średnio lubię pvp tak w archage ta opcja mi sie podobała. Masz tam wszystko czego szukasz: opcje PK, walki pomiedzy frakcjami jak Halcyona War, Mistmerrow Battle, bitwy o fortece pomiędzy gildiami, bitwy morskie. Nawet jak dołączysz do rajdu pve zbieranego do zbicia bossa i wykonania misji mozesz natrafić na grupę, która ten rajd zaatakuje. Możesz również zostać piratem i napadać na graczy płynących z paczkami albo dołączyć do frakcji stworzonej przez graczy. Możesz przewozić swoje paczki a gdy ktoś Cię zaatakuje bronić się przed napadem. Jedynym problemem w archage jest p2w. Niestety gra ma dobrze rozbudowany item shop, musisz miec wykupioną opcję patrona na którego zarabiasz w grze i (nie wiem jak jest teraz) duże ceny za odpowiednie zestawy setów i broni idące w niektórych przypadkach w setki tysięcy golda co powoduje, iz chcąc nie chcąc musisz poświęcić czas aby na to zrobić i zainteresować się właśnie przewożeniem paczek i (opcjonalnie farmieniem na działkach, craftingiem, górnictwem) statkiem na inny kontynent (najlepiej z aktywną gildią, która Ci w tym pomoże i doradzi co i jak robić). Opcjonalnie istnieje prywatny serwer gry bodajże ArchRage więc jeśli chcesz możesz spróbować tam pograć.

zainteresuj sie bless

jeżeli skończył grać w lineage 2 to raczej chciałby chyba coś nowoczesnego a nie z czasów lineage 2 xd

A co do gry, to strikte jak lineage 2 nic chyba aktualnie nie ma. Jest Maple story 2 ale to bardziej taki nostale z open pvp niż lineage 2. I nie ufaj tym co piszą Bless bo ta gra to crap który zamknęli na wielu regionach mimo że był f2p. A u nas będzie b2p, z premium i item shopem. Więc nawet jak masz kasę to na pewno możesz ją lepiej wydać niż na to, ewentualnie poczekaj kilka miesięcy z bless i zobaczysz co się stanie i wtedy zdecyduj.

@absolver_dev Akurat relacja pomiędzy Devana a CID są dobre :wink: I mamy nadzieję że tak zostanie ;p

szkoda bo chcę ich dojechać… takie ogórki z nich trochę … coż dołącze do jakiejś international guild bo inglish mam niezły …

L2 classic lub priv. Sam gralem w l2 z 10 lat i mysle ze wszystkie nowe gry to gowno dlatego wrocilem niedawno na classica.
Poza tym z mmo poziom trzyma jeszcze tylko wow i ff14 ale to nie to samo.