MMO do gry z dziewczyną

Witam wszystkich.

Poszukuję jak w temacie Mmo dla 2 osób.

Ja jestem doświadczonym graczem i język gry mi nie przeszkadza ale... i tu właśnie się zaczyna:) moja wybranka ma antytalent do nauki języków obcych. Do tego nie gra za często w cokolwiek. I tak oto szukamy czegoś na wieczory kiedy dzieciaki idą spać :)

Gatunek: RPG

Sprzęt: 2 kompy dadzą radę z każdym mmo

Cechy: język polski, 3d, nastawienie na pve, duża ilość ras/klas, free to play

Przypadły mi do gustu: warframe

Nie przypadły mi do gustu: aion ( moja dostała bana do tej pory nie wiemy za co, przez to pała szczerą niechęcią do tego tytułu )

Prosimy o pomoc :)

Z językiem polski to odnośnie gier mmo będzie trudno...może Runes of Magic lub Gloria Victis

Nostale? taki 2.5d,

Metin?

Z 3D i Polskim nie wydaje mi sie ze jest cokolwiek innego wartego uwagi :D

Hmm.. a czy gloria victis nie jest przypadkiem B2P?? Runes of Magic i Nostale wypróbujemy :)

Proszę o dalsze propozycje

Rappelz, Shaiya?

Jeżeli nie gracie za często to może lepiej zagrajcie w mooby? Smite, lol

Hmm. Poleciłbym osobiście gw2 (podstawka jest f2p), bo do takiego luźnego grania jest to chyba najlepszy tytuł. Do tego kolorowy i widowiskowy, a także dynamiczny. Jedynym problemem może być język.. aczkolwiek jak macie grać w grę RAZEM, to wydaje mi się że tutaj to mały problem. Statystyki postaci bierzesz na ikonki (miecz oznacza atak, tarcza wytrzymałość itd), a questy najczęściej polegają na tym by czegoś użyć lub zabić kogoś, jak gracie razem to najwyzej bys powiedzial co trzeba zrobic jakby nic do glowy nie przyszlo. Skille używasz i widać co robią, a jak jakiś skill jest bardziej złożony to bodajże ctrl + lpm na skill to jest link na czat i wtedy ty przeczytasz opisz i podpowiesz :P

Bo inaczej to masz problem - mało jest polskich mmorpgów w ogóle. Takich wartych uwagi praktycznie nie ma. A jeszcze takich gdzie możesz grać godzinę na tydzień to już wcale - bo nawet chyba takie mmo po polsku nie wyszlo xD. W takim przypadku polecam jednak tak jak wyżej - MOBA : jakiś lolek, hots, smite czy inny paragon są w 100% po polsku, a nie wymagają dużego nakładu czasu bo de facto nic nie tracisz jak zagrasz 1 mecz na tydzien :P

Neverwinter jest do pewnego stopnia przetłumaczony na polski, a do tego nastawiony na pve. Jest też przyjazny dla par, możecie razem wszędzie pójść i powiedzmy porobić jakieś misje ubijając po drodze hordy nie wiem umarłych.

Ja polecam Aion'a. Ogólnie bardzo dużo dziewczyn gra i lubi grać w Aion'a. Ze względu na bardzo rozwinięty kreator postaci, możliwość posiadania domku i mnóstwo różnych ciuszków/kostiumów. No i jest po polsku. Może warto założyć nowe konta i zacząć jeszcze raz? :)

Hejka, wiem że w wymaganiach jest język polski ale gdyby nic się nie znalazło to polecam Riders of Icarus. Gramy na serwerze Velzeroth głównie właśnie wieczorami w kilka osób, więc możemy pomóc w razie trudności. W RoI oprócz dungeonów, raidów i world bossów jest ponad 300 rożnych mountów do złapania : smoki, pegazy, konie i przeróżne zwierzaki, jest więc co robić. :)

@Pharaunobawiam się, że im chodzi o barierę językową odnośnie rozmów z innym niż tłumaczenie skilli, broni etc (bo to nawet z podstawowym angielskim idzie ogarnąć);

@Sennethco do bana w Aionie. To może wystarczyło napisać o informacje do suppa? Pewnie udzieliliby notki za co dostała bana. Wiadomo, że człowiek może się mylić i mogła wyłapać bana przez przypadek (Pamiętam jak zgłaszałem typka w metinie za hax, a na drugi dzień dostałem bana, bo admin pomylił się i zamiast zbanować go to zbanował mnie xD)

Od siebie polecam Aiona (zawsze mozna sprobowac ponownie:) i Neverwinter, ten pierwszy mmorpg bardziej popularny i więcej ma do zaoferowania, aczkolwiek Neverwinter, to również świetna gra. Zależy jaki klimat bardziej wam podpasuje. Obie gry są w języku polskim.

Dzięki za odpowiedzi :) narazie jesteśmy na fazie testów gw2 ale jeśli moja powie ze nie idzie jej tłumaczenie questów to pewnie nie pozostaje nam nic innego tylko wrócić do aiona właśnie.

Witam wszystkich.

Poszukuję jak w temacie Mmo dla 2 osób.

Ja jestem doświadczonym graczem i język gry mi nie przeszkadza ale... i tu właśnie się zaczyna:) moja wybranka ma antytalent do nauki języków obcych. Do tego nie gra za często w cokolwiek. I tak oto szukamy czegoś na wieczory kiedy dzieciaki idą spać :)

Gatunek: RPG

Sprzęt: 2 kompy dadzą radę z każdym mmo

Cechy: język polski, 3d, nastawienie na pve, duża ilość ras/klas, free to play

Przypadły mi do gustu: warframe

Nie przypadły mi do gustu: aion ( moja dostała bana do tej pory nie wiemy za co, przez to pała szczerą niechęcią do tego tytułu )

Prosimy o pomoc :)