Witam wszystkich! Na początek może krótki wstęp:
Sytuacja ma się tak że pracuje w jako sprzedawca w sklepie z telefonami i wszystkim co z nimi związane. Siedzę tam dziennie po 12h ale tak się składa że jak nie ma klientów (lub szefa) to nie ma też pracy, a coś przez te godziny robić trzeba… No bo przecież ile można sprzątać, porządkowac, przeglądać fejsa, siedzieć w necie czy też oglądać filmy i seriale. Niestety to wszystko kiedyś się nudzi. Jakby dobrze policzyć to z tych 12h które tam jestem to pewnie koło 6 siedze i nic nie robię. Niestety specyfika tej pracy jest taka że może nic się nie dziać przez kilka godzin a może być tak że co chwila ktoś męczy Cie pytaniami, raz dłużej, raz krócej. No i tutaj pojawia się problem bo w przypadku MMO jak podejdzie Ci taki klient a Ty jesteś w trakcie gdzie masz na sobie choćby jednego moba w grze to wiadomo czym prawdopodobnie się to skończy. Ano tym że leżysz i masz 0hp.
W swoim życiu dużo MMO nie ogralem, raczej zasiadalem przy jednym tytule i cisnalem aż się nie znudził.
Były to:
- tibia - pierwsza gra online jaka przyszło mi poznać, ostatnio mam jakieś napady na nią w domu i lubię czasem trochę pozabijac tego i owego
- metin 2 - grałem za mlodziaka aż net nie zaczął swirowac, później już nie chciało się wracać
- lineage 2 - tu ładnych parę lat na przeróżnych serwerach
- LOL - obecnie jedyna gra w która ciągle chce mi się grać bo przynajmniej każdy ma równe szanse, bazuje bardziej na umiejętnościach niż na czasie spędzonym w grze.
Pewnie parę innych tytułów też by było ale nie zabawilem w nich na tyle długo żeby wgle o nich pamiętać.
Sprawdziłem tez wiele mobilnych typu plemiona, sfgame, lineage revolution, order & chaos. Niestety mobilne jakoś mnie odrzucają, te strategiczne wymagają później długiego oczekiwania na wszystkie budynki itp więc w sumie i tak wyjdę na to że nic nie robię, a te typu lineage szczerze mnie odrzucają i nie trawie tego wgle, może dlatego że wiem jak to się ma na PC i nie potrafię się przestawić.
Jakiego MMO szukam?
Przede wszystkim takiego który będzie pozwalał porzucić je w każdym momencie bez jakiś większych konsekwencji (śmierć, strata długo wbijanego lvla itp). Druga sprawa to taka aby coś się tam wgle działo, żeby ktoś w to grał a nie ze przez 90% brak żywej duszy bo większość siedzi na offline markecie(co swoją drogą jest dla mnie śmiercią większości gier, bo jednak w chociażby tej tibii nawet jak nie expiles to zawsze chciałeś coś kupić/sprzedać i musiałes co 2min pisać na Trade i różne rzeczy nieraz z takiego zwykłego pisania wynikały a teraz to pustki).
No i na koniec chyba najważniejsze, mianowicie sprzęt. W grę wchodzi telefon głównie, ewentualnie jakiś słabszy laptop, chyba że gra będzie na tyle mi odpowiadać że będę targał swoją maszynę na której pójdzie wszystko do pracy.
Z góry dziękuję za pomoc, rozważe wszystkie Wasze propozycje. Pozdrawiam.