MMO do pracy

Witam wszystkich! Na początek może krótki wstęp:
Sytuacja ma się tak że pracuje w jako sprzedawca w sklepie z telefonami i wszystkim co z nimi związane. Siedzę tam dziennie po 12h ale tak się składa że jak nie ma klientów (lub szefa) to nie ma też pracy, a coś przez te godziny robić trzeba… No bo przecież ile można sprzątać, porządkowac, przeglądać fejsa, siedzieć w necie czy też oglądać filmy i seriale. Niestety to wszystko kiedyś się nudzi. Jakby dobrze policzyć to z tych 12h które tam jestem to pewnie koło 6 siedze i nic nie robię. Niestety specyfika tej pracy jest taka że może nic się nie dziać przez kilka godzin a może być tak że co chwila ktoś męczy Cie pytaniami, raz dłużej, raz krócej. No i tutaj pojawia się problem bo w przypadku MMO jak podejdzie Ci taki klient a Ty jesteś w trakcie gdzie masz na sobie choćby jednego moba w grze to wiadomo czym prawdopodobnie się to skończy. Ano tym że leżysz i masz 0hp.
W swoim życiu dużo MMO nie ogralem, raczej zasiadalem przy jednym tytule i cisnalem aż się nie znudził.
Były to:

• tibia - pierwsza gra online jaka przyszło mi poznać, ostatnio mam jakieś napady na nią w domu i lubię czasem trochę pozabijac tego i owego
  • metin 2 - grałem za mlodziaka aż net nie zaczął swirowac, później już nie chciało się wracać
  • lineage 2 - tu ładnych parę lat na przeróżnych serwerach
  • LOL - obecnie jedyna gra w która ciągle chce mi się grać bo przynajmniej każdy ma równe szanse, bazuje bardziej na umiejętnościach niż na czasie spędzonym w grze.
    Pewnie parę innych tytułów też by było ale nie zabawilem w nich na tyle długo żeby wgle o nich pamiętać.
    Sprawdziłem tez wiele mobilnych typu plemiona, sfgame, lineage revolution, order & chaos. Niestety mobilne jakoś mnie odrzucają, te strategiczne wymagają później długiego oczekiwania na wszystkie budynki itp więc w sumie i tak wyjdę na to że nic nie robię, a te typu lineage szczerze mnie odrzucają i nie trawie tego wgle, może dlatego że wiem jak to się ma na PC i nie potrafię się przestawić.
    Jakiego MMO szukam?
    Przede wszystkim takiego który będzie pozwalał porzucić je w każdym momencie bez jakiś większych konsekwencji (śmierć, strata długo wbijanego lvla itp). Druga sprawa to taka aby coś się tam wgle działo, żeby ktoś w to grał a nie ze przez 90% brak żywej duszy bo większość siedzi na offline markecie(co swoją drogą jest dla mnie śmiercią większości gier, bo jednak w chociażby tej tibii nawet jak nie expiles to zawsze chciałeś coś kupić/sprzedać i musiałes co 2min pisać na Trade i różne rzeczy nieraz z takiego zwykłego pisania wynikały a teraz to pustki).
    No i na koniec chyba najważniejsze, mianowicie sprzęt. W grę wchodzi telefon głównie, ewentualnie jakiś słabszy laptop, chyba że gra będzie na tyle mi odpowiadać że będę targał swoją maszynę na której pójdzie wszystko do pracy.
    Z góry dziękuję za pomoc, rozważe wszystkie Wasze propozycje. Pozdrawiam.

Zamieniłes dobre mmorpg na słabego moba, więc może League of Angels - to byłoby idealne podsumowanie kariery z mmo xD

Może crusaders of light

Opierałem się jak mogłem ale samemu to już nie to samo, a wszyscy kumple ostro cisnęli już w lola i namawiali do spróbowania.

@Nefryl Też w pracy czasem pogrywam ostatnio jest to tibia właśnie :stuck_out_tongue: granie w moim przypadku wygląda tak, że mam Knighta w pracy stoi na spocie wcześniej slime teraz gargoyle i przez 8 godzin doglądam od czasu do czasu aby sobie skillował :smiley: w domu jak mam czas to sobie chwile pogram a z wysokimi skillami gra się dość przyjemnie. Ewentualnie można szukać gry gdzie grasz postacią która prawie jest nie do zabicia przez jednego mobka ala commander/generał w kalonline przychodzi mi do głowy jeszcze Black Desert Online musisz odejść od kompa klikasz mapę zaznaczasz save i postać sama biegnie :stuck_out_tongue:
Zostaje jeszcze kwestia gier przeglądarkach ale nie znam dobrej więc nie polecę.
Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam

Wszystko fajnie ale mam skile po 90 także wydaje mi się że to będzie średni zabijacz czasu patrząc jak 1% wbija się pół dnia :smiley:

A może margonem?
Grasz wygodnie w przeglądarce, walka jest turowa, graczy wczoraj o 3 w nocy online było 600 więc populacja nie jest taka zła.
Wczoraj z braku ciekawych gier z dziewczyną wróciliśmy do tej gry po bardzo długiej nieobecności i dość przyjemnie się gra.
Sam od czasu do czasu w pracy ją włączę i nie ma tragedii :wink:
Jeżeli chciałbyś z kimś zacząć to serwer Aldous
Kontakt w grze: Szlachcic Tełkowski (Początkujący paladyn :wink: )