MMO f2p/b2p ze sporą bazą graczy

Gatunek: Najlepiej żeby była to gra RPG
Sprzęt: Raczej większość gier zadziała, jedynym problemem jest 32 bitowy system na co prosiłbym wziąć poprawkę.
Cechy: Zależy mi na dużej bazie graczy, przyjemnych questach które nie ograniczają się tylko do zabijania potworów. Chciałbym mieć też wybór czy chcę grać PvP czy PvE. Fajnie by było gdyby gra osadzona była również, że tak powiem w klimatach średniowiecznych z elementami fantastyki. Nie wiem jak do końca określić ten gatunek.

Przypadły mi do gustu:

<p>
			- World of Warcraft jednak zrezygnowałem z powodu braku czasu gry codziennie, a abonament bądź co bądź tani nie jest.
		</p>

<p>
			- Albion Online gierka jak dla mnie świetna, jednak dosyć monotonna.
		</p>

<p>
			- WildStar ,  gra przez wielu uważana za martwą. Brak osób do gry skłonił mnie do zrezygnowania plus klimat, który nie bardzo mi pasował, jednak gameplay był naprawdę dobry.
		</p>

<p>
			<br><strong>Nie przypadły mi do gustu:</strong><br>
			- Blade &amp; Soul nie wiem dlaczego, ale coś mi w tej grze nie leży.
		</p>

<p>
			- Revelations Online tak samo jak powyżej.
		</p>

<p>
			- Secret World Legends głównie chodziło o dużą ilość loading screenów, niezbyt przyciągający mnie klimat i drętwy gameplay.
		</p>

<p>

</p>

<p>
			Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakiejś gry która wreszcie wciągnie mnie na lata.<br>

</p>
	</div>
</div>

Ale właściwie po co ta baza ludzi wam? Jeżeli znajdziesz znajomych w grze to robisz dungi i questy z nimi a większość osób zachęcających do gry gra w nią więc to już jedna a często są w gildi. polecę od siebie riders of icarus ma nie duża populację ale to fajna gra klimat fantasy nie jest cukierkowa ani azjatycka choć ma loli klasęl są dungi World bossy bitwy pvp w weekend w osobnej do tego krainie gdzie serwery walczą o buffa co tydzień. Cel gry to także kolekcjonowanie mountow których jest ponad 200 i możesz złapać 80% stworów które spotkasz napisz pw jak zainteresowany

Ja ze swojej strony mogę Ci zaproponować przygodę z Aion'em. Baza graczy jest w porządku. Codziennie można znaleźć wielu graczy na wszelkie aktywności w grze. Dungeony/Rajdy/PvP itd.

Założyliśmy niedawno własny Legion gdzie są zarówno osoby doświadczone które pomagają nowym/powracającym graczom merytorycznie, finansowo, zadaniowo. Tzn. pomoc w Questach itd. Ogólnie podejrzewam, że jak w większości mmorpg. Gra zaczyna sie na tzw. End-Game. Czyli w tym przypadku od 66 lvl (lvl cap 75 na tą chwilę) mamy teraz na serwerach Event Halloween 400% exp także wbicie tego 66 to jest kwestia dosłownie 2 dni. Większość graczy u nas w Legionie to osoby które dopiero zaczynają swoja przygode z Aion'em. Jedni lvl'ują szybciej inni wolniej, wszyscy się uczą także ueażam, że po prostu odnalazłbyś się u nas.

jak lubisz WoWa to najbardziej zbliżoną grą jest ALLODS ONLINE więc ci to polecę

https://allods.my.com/splash-screen/?continue=https%3A%2F%2Fallods.my.com%2F#dion_play

Szukasz gry z klimatem średniowiecznym, a więc graficznie jesteś przełknąć wszystko.

Az trudno nie znaleźć miejsca na Tibie, gdzie graczy jest na prawdę mnóstwo, posiada świetny klimat oraz (to czego szukasz) możliwość gry pve lub pvp.

Osobiście polecam grę, wróciłem niedawno i mam masę znajomych, którzy chwała sobie aktualne updaty. Jedynym wymogiem jest posiadania konta na poziomie premium (37zl/msc)...ale jeżeli lubisz rozwijać postać to na pewno zdołasz zarobić na niego w grze, a to teraz bardzo proste.

Ostrzegam, gra wciąga nieziemsko... jeżeli nie masz dostatecznie czasu ani chęci, nie bierz się za nią. Natomiast co do ogółu - grałem we wszystko, Tibia to bestseller w swoim stylu, wypas jakich aktualnie brakuje. Powodzenia!

(świat Secura, niemalże rodowity serwer, duża populacja)

Szukasz gry z klimatem średniowiecznym, a więc graficznie jesteś przełknąć wszystko. 

Az trudno nie znaleźć miejsca na Tibie, gdzie graczy jest na prawdę mnóstwo, posiada świetny klimat oraz (to czego szukasz) możliwość gry pve lub pvp. 

Osobiście polecam grę, wróciłem niedawno i mam masę znajomych, którzy chwała sobie aktualne updaty. Jedynym wymogiem jest posiadania konta na poziomie premium (37zl/msc)...ale jeżeli lubisz rozwijać postać to na pewno zdołasz zarobić na niego w grze, a to teraz bardzo proste. 

Ostrzegam, gra wciąga nieziemsko... jeżeli nie masz dostatecznie czasu ani chęci, nie bierz się za nią. Natomiast co do ogółu - grałem we wszystko, Tibia to bestseller w swoim stylu, wypas jakich aktualnie brakuje. Powodzenia! 

(świat Secura, niemalże rodowity serwer, duża populacja) 

Co ty cpiesz? Czemu średniowieczny klimat to słaba grafa. Klimat nie cofanie się do epoki gdzie szczytem grafiki była tibia czy margonem a każda gra przeglądarkowa typu shakes and fidget była oh i ah. Pozatym wydawanie na grę 2 d xd to samemu możesz napisać po szkole

Rift też jest podobny do Wowa jest darmowy i ma świetny system dimension (domki). W porównaniu grafiki a tego systemu to niebo a ziemia. Ale generalnie też wyludnione, allords za to jest p2w w pvp

Jak szukasz ciekawszych questów to oczywiście polecę GW2 i ESO.

W gw2 masz najczęściej do wyboru : masz pomóc obozowisku. Ale to czy będziesz zabijał nieumarłych w okolicy, czy przynosił opatrunki, czy zbierał wodę zależy już od ciebie. Warto też dodać że dynamic eventy znacznie pomagają w robieniu questów aka serduszek : do przykładu powyżej, ten obóz mogą zaatakować nieumarli. I wtedy bronisz obozu i budynków. Przez co robisz jednocześnie i eventa i questa (bo pomagasz obozowisku).

Natomiast w ESO masz questy na zasadzie takiego gorszego SW:TOR. O ile w star warsach było to zrobione na zasadzie "wchodzisz do instancji, generuje się lokacja dla cb i grupy), tak w ESO masz cały świat silnie poinstancjonowany. Co oznacza że niczym dziwnym nie jest fakt że przed minutą byłeś sam, zrobiłeś questa (i uratowałeś wioskę), a teraz masz kilkunastu graczy obok :P. Ale po za tym gra ma calkiem dobre questy... jednak jak je przejdziesz to niewiele więcej jest tu do roboty

Ciekawe questy? FFXIV i ESO.

Cała reszta? Black Desert. Prawdziwy otwarty świat. Masa ludzi. Gra na lata a nie na miesiące (wolny ale stabilny progres napędzany przez pvp w którym naprawdę widać, że to co robisz ma znaczenie, że stajesz się silniejszy - tego nie ma w żadnej innej popularnej produkcji, wszędzie tylko 3-4 end gejmowe dungi, które pofarmisz i finito po grze). Średniowieczny klimat z elementem fantastyki jak w mordę strzelił. Ale ostrzegam, musisz ale to musisz nastawić się, że to gra na lata, odejść od wowowego "pogram dwa miesiące i czekamy na dodatek".

Dzięki wszystkim za pomoc. Na razie zamierzam spróbować GW 2 i Riders of Icarus, zobaczymy co z tego będzie :).

Gatunek: Najlepiej żeby była to gra RPG
Sprzęt: Raczej większość gier zadziała, jedynym problemem jest 32 bitowy system na co prosiłbym wziąć poprawkę.
Cechy: Zależy mi na dużej bazie graczy, przyjemnych questach które nie ograniczają się tylko do zabijania potworów. Chciałbym mieć też wybór czy chcę grać PvP czy PvE. Fajnie by było gdyby gra osadzona była również, że tak powiem w klimatach średniowiecznych z elementami fantastyki. Nie wiem jak do końca określić ten gatunek.

Przypadły mi do gustu:

<p>
			- World of Warcraft jednak zrezygnowałem z powodu braku czasu gry codziennie, a abonament bądź co bądź tani nie jest.
		</p>

<p>
			- Albion Online gierka jak dla mnie świetna, jednak dosyć monotonna.
		</p>

<p>
			- WildStar ,  gra przez wielu uważana za martwą. Brak osób do gry skłonił mnie do zrezygnowania plus klimat, który nie bardzo mi pasował, jednak gameplay był naprawdę dobry.
		</p>

<p>
			<br><strong>Nie przypadły mi do gustu:</strong><br>
			- Blade &amp; Soul nie wiem dlaczego, ale coś mi w tej grze nie leży.
		</p>

<p>
			- Revelations Online tak samo jak powyżej.
		</p>

<p>
			- Secret World Legends głównie chodziło o dużą ilość loading screenów, niezbyt przyciągający mnie klimat i drętwy gameplay.
		</p>

<p>

</p>

<p>
			Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakiejś gry która wreszcie wciągnie mnie na lata.<br>

</p>
	</div>
</div>