Mmo i słaby umysł

ale widzę że ten temat jednak nie ma sensu bo wy gadacie swoje xD

No tak, bo lepiej zgadzac sie we wszystkim i zamknac temat po postach: Masz racje. Super. Chyba na tym polega dyskusja? Nie zgadzamy sie ze soba i przedstawiamy swoje racje. To jest fajne.

i tak czekacie na te swoje mmo które nie istnieją ;P a gdy już powstaną to będziecie już za starzy żeby w to grać ;P

Czekam i moze kiedys bede mial "swoja" gre mmo. Jak nie, nie bede plakal. Za starzy? A co, gry tylko dla dzieciakow?:>

xD dla mnie mmo to same +

No to sie ciesz, bo masz duuuzo gier, a ja nawet 1 nie mam:).

gdy tylko ma się kumpli z reala którzy z tobą grają ;P gdybyście takich mieli to nie szukalibyście mmo, tylko grali razem z nimi

Mam kumpli i zamiast grac razem w gry, wychodzimy na pilke, piwko itp. Gdybysmy mieli spotykac sie w wirtualnym swiecie, a nie realnym, to bysmy z domow nie wychodzili :F.

Wiesz co... puknij Ty sie w glowe. Ne szuka sie mmo dla kumpli i odwrotnie. I watpie szczerze czy ktokolwiek to robi. A idealnego mmo nigdy nie znajdziesz, co najwyzej odskocznie na jakis czas.Poza tym giera musi trafic w gusta. A te jak zdazyles zauwazyc sa bardzo wysublimowane. I nie dziw sie ludziom, ze uciekaja z gier. Kazda gra staje sie nudna po czasie. Stary pykam cwierc wieku wiem co mowie:)

anooo może nie gram już w piłke z kumplami ;/ niestety nie kręci mnie ten sport ;P wole z kumplami iść na koncert, piwko, jakąś imprezke :P

ano chciałbym mieć dużo mmo do wyboru :D ale po co grać w 10 jak można grać w 1 lub 2 ;P

ale lepiej w 1 :D żeby być lepszy :P

ano kumpli szukać w mmo jest żałosne ;P

ja trzymam się z własnymi :P i może ktoś czasem wpadnie do naszego teamu ;P

a tak to hmmm.. możemy ciągnąć ten temat ;) ale nie będę już tak często odpisywał :D bo jednak mam w co grać;)

muahahah :D

Ano... Cala ta polemika, jak i zakonczenie to groteska. Siedzi kolo mnie paru ludkow i nie wiedza czy sie smiac czy plakac.

Avek Grafiego ma racje:P.

Dużo kwestii poruszonych w jednym temacie, ale chyba wszystko dzz i grafi wyjaśnili.

W skrócie mmorpgi są jak kobiety, bezsensu ale i tak zarywamy :].

Chciałem być fajny, ale chyba nie wyszło :(.

@grafi DDO czyli co??

to :)http://www.ddo.com/

KOlejny raz wałkowanie tego samego tematu , proponuje abyś stworzył od nowa temat : " co jest lepsze , WoW czy L2 " i już wszystkie klasyczne teaty będą poruszone . Temat zamykam , jeśli komuś bardzo na nim zależy to niech napisze do mnie na privie to go otworze.

ps. Chyba straciłem range największego malkontenta na forum........

Witam.. tak sobie myślę.. i czytam od dawna wypowiedzi ludzi...i uważam że połowa z was nie nadaje się do mmo.. choć bardzo tego chce...gracie w mmo.. lecz..- po 1h do 1tyg max gracie i się poddajecie.. bo np gadacie że słaba grafa,, albo za wolno się expi itd itdsame wymówki ;P- postać za słaba w pvp, a od początku nie warto grać... mogę takie przykłady pisać bez końca..ale nie w tym rzecz ;Pchodzi tu o słabą psychike...patrzycie na gry ze względu na grafikę itd itd;P i z góry zakładacie że hmm.. pogram tu tydzień albo 2..itd itdmyślicie że wszystko odrazu przyjdzie... coś jakby fps.. że odrazu można na pvp chodzić i wymiatać..i uciekacie fo privów gdy jest taka możliwość...według mnie nie nadajesz się do gry..ja natomiast w grze pierwsze na co zwracam uwagę czy klimat gry pasuje do mnie, i postać do mojego stylu gryogólnie zawsze kochałem grać tankerami ;P i zawsze będę... to mój styl ;Pi aby grać w grze.. musisz czuć się częścią całego świata... np samotnym łowcą (assasin) który zabija ludzi by wzbudzać respekt u innych graczy, bądź farmerem który godzinami siedzi na spocie zarabiając golda oraz ostatecznie nosząc najlepsze itemki na servie ;P każdy ma jakiś cel i jest częścią gry ;Pa wy jednak zapominacie o duchu Role Play btw sorka że pisze tak wprost "chcesz" "poddajesz" itd.. może ten artykuł nie jest związany z tobą ;Pale pisze do ludzi którzy tak naprawde powinni siedzieć w RTS czy może FPS Mam nadzieje że usłysze jakieś mądre komentarze ;D a nie głupią odpowiedź aby tylko nabić posta... Pozdrawiam

Ale ty tu tracisz jedno glowne pojecie jakim jest "klonowanie gier MMO"

Podam ci moj przyklad... Latami gralem w Lineage2... Gdzie sensem gry byly mass PvP o zamek. I tez mnie boli to ze ludzie graja na privach gdy widza reklame "balans postaci" gdzie L2 nigdy nie bylo zbalansowana gra bo tam nie chodzi o PvP 1vs1 tylko XvsX. Ba sa tam OWNujace postacie jak i te slabe... ale skuteczne w innych klimatach. Jest tez taki WoW ktory tez ma naprawde mase fajnych rozwiazan i naprawde jest ciekawa gra MMO.

Ale kazdy czlowiek ma ten sam problem.. Kazde MMO sie nudzi... W L2 gralem naprawde sporo czasu... ale tworcy gry naprawde przekombinowali z sama gra... no i wiek postaci tez robil swoje... Wiec przeszlem na WOWa.... i tu gra mi sie na maxa podobala. Ciekawe questy, fajny klimat, mial to cos czego brakowalo L2(niestety nie gralem w ostatni dodatek :( a ponoc tez grubas) No ale poczytalem troche o Age Of Conan gdzie ponoc jest naprawde fajny system PvP jak i samo przedstawienie swiata. Kupilem i fakt.... niesamowity klimat siata Conana, PvP ktore mnie powalilo na kolana i w ta gre gram do teraz.

Co do innych gier MMO jestem tez typem kolesia ktory pogra tydzien i mowi nara.... Ale w tlumie gier MMO ktore testowalem sa takie ktore gralem tydzien a jednak bardzo mi sie podobaly... NIESTETY tu dochodzimy do punktu krytycznego. Chodzi o kopiowanie gier MMO. Ludzie blagam 3/4 gier MMO sa klonami innych gier. Wytlumacz mi ktos czemu mam grac w "enty" MMO w ktorym chodzi o to samo a ma zmieniony tylko tytul gry? Oczywiscie kazdy ma swoj klimat.... ja w to wierze... Ale ten klimat rozni sie minimalnie od klimatu w innym MMO. Ja sie uwazam za wyjadacza i jak czegos oczekuje od MMO musi to byc wyjatkowe.... nie chce patrzec poraz kolejny na tren sam system rozwoju postaci. Oczekuje czegos ciekawego jak w Sword Of The New World(sterowanie 3 postaciami) czy Age Of Conan(PvP, Questy) Runes Of Magic(ciekawy system rozwoju naszego inwentarza ale jest to klon WoWa). Dam tu pare przykladow.

L2 - gra stara jak swiat ma chyba z 6 lat... Proponuje odpalic YS Online albo Prison Tale 2... taki YS Online to 90% L2 ale w prostrzy sposob

WoW - Gra troche mlodsza od L2 ale szybko go zdetronizowala dzieki swiatu i fabule... Proponuje tez pograc w 4Story czy Runes Of Magic. Almost This same shit :)

Rynek MMO stal sie rynkiem ktory przynosi bardzo duze zarobki... Wiec wypuszczaja jakies ohlapy na swiat a ludzie to kupuja.

Nazwij to jak chcesz lenistwem, brakiem checi, brakiem zaradnosci... ja to nazywam tania imitacja... i siebie uwazam za kogos wiecej niz dziecko NEO ktoremu wystarczy prosty MMO. Ja szukam innowacji czegos ciekawego. Sorka ale 3/4 darmowych MMO to jeden wielki *kocham Was*.

Dla tego tez nie kumam tu dzieci ktore ciagle pisza "szukam MMO" wypisuja tu jakies cechy "niby szczegolne" dla MMO ktorego szukaja... A ludzie podaja 10 tytulów i kazdy z nich jest "szczegolny".... rozumiesz o co mi chodzi?

Każdy jest wolny i może grać ile chce i w co chce. Jedni grają w tibię, drudzy w metina, jeszcze inni w coś innego. To że akurat nie chcę siedzieć godzinami przed kompem nawalając te same stworki, gdzie celem gry jest być tylko i wyłącznie najlepszym to ja dziękuje. Ja gram dla przyjemności, i wolę pograć w Pokera Online bo chyba daje on więcej emocji niż niejedna gra Mmo... A sam tytuł "Mmo i słaby umysł" tutaj nie pasuje. Jest dosyć dwuznaczny.

Świetny tekst - najbardziej urzekła mnie interpunkcja i to, że nie wiem czy tekst jest o Tym, że mmorpg'i wymagają czasu, czy o tym, że ludzie oceniają gry powierzchownie (pod względem grafiki), czy może o tym, że należy wczuć się w swoją postać i RPG'gować.

Jeden wielki chaos i na inteligentne komentarze to taki ochłap na pewno nie zasługuje. ;]

- po 1h do 1tyg max gracie i się poddajecie.. bo np gadacie że słaba grafa,, albo za wolno się expi itd itdsame wymówki ;P

To mogę skomentować tylko tak - nie będę się 3 miesiące nudził farmiąc postać w słabej grze, bo ktoś powiedział, że endgame jest niesamowity.

Dobra gra ma mnie zainteresować już po pierwszej godzinie, a później ma jeszcze pogłębiać moją fascynację - różnorodnością w PvE/PvP/ciekawym rozwojem postaci/itp.

Boże, Twój post jest tak nieczytelny, że ledwie dotrwałem do końca..

nie chce mi się z Tobą kłócić - MMO ma być forma zabawy, a nie "walka"

podoba nam się, daje radochę - gramy, nie, to na cholerę się katować?

A mi sie zdaje ze ma racje chociasz zadna gra nieprzypadla mi do gustu jeszcze.. bo najduzej to gralem w Conquer (moja pierwsza gra mmorgp w ktorej spedzilem milo 7 miehow) ps: 72 trojan...

masz w polowie racje a reszcie nie..

najplirzsza idealu gra jest nasz polski projekt "Ether Fields"

Nie ma to jak odświeżać tematy z 2009 roku...

Gumio, mowilem Ci juz, abys nie bawil sie w moderatora. Tematy w dziale artykuly nie ulegaja przedawnieniu, tak ustalilismy z reszta ekipy.

Hmm nie bawię się w moderatora, no ale sorki, mój błąd.

Witam.. tak sobie myślę.. i czytam od dawna wypowiedzi ludzi...

i uważam że połowa z was nie nadaje się do mmo.. choć bardzo tego chce...

gracie w mmo.. lecz..

- po 1h do 1tyg max gracie i się poddajecie.. bo np gadacie że słaba grafa,, albo za wolno się expi itd itd

same wymówki ;P

- postać za słaba w pvp, a od początku nie warto grać...

mogę takie przykłady pisać bez końca..ale nie w tym rzecz ;P

chodzi tu o słabą psychike...

patrzycie na gry ze względu na grafikę itd itd;P i z góry zakładacie że hmm.. pogram tu tydzień albo 2..

itd itd

myślicie że wszystko odrazu przyjdzie... coś jakby fps.. że odrazu można na pvp chodzić i wymiatać..

i uciekacie fo privów gdy jest taka możliwość...

według mnie nie nadajesz się do gry..

ja natomiast w grze pierwsze na co zwracam uwagę czy klimat gry pasuje do mnie, i postać do mojego stylu gry

ogólnie zawsze kochałem grać tankerami ;P i zawsze będę... to mój styl ;P

i aby grać w grze.. musisz czuć się częścią całego świata... np samotnym łowcą (assasin) który zabija ludzi by wzbudzać respekt u innych graczy, bądź farmerem który godzinami siedzi na spocie zarabiając golda oraz ostatecznie nosząc najlepsze itemki na servie ;P każdy ma jakiś cel i jest częścią gry ;P

a wy jednak zapominacie o duchu Role Play :P

btw sorka że pisze tak wprost "chcesz" "poddajesz" itd.. może ten artykuł nie jest związany z tobą ;P

ale pisze do ludzi którzy tak naprawde powinni siedzieć w RTS czy może FPS :P

Mam nadzieje że usłysze jakieś mądre komentarze ;D a nie głupią odpowiedź aby tylko nabić posta...

Pozdrawiam