MMO na dluzszy czas

Czesc,

Szukam MMO do pogrania przez dluzszy czas a nie miesiac lub dwa. Najważniejsze jest to by miec z kim grac bo samemu to chetnie sobie pogram ale w rts normalne rpg etc. Grałem troche w BDO ale brak ciekawych aktywnosci po wbiciu tego 56 i zrobieniu awakeing mnie zniechecil. Moze byc to tez wina tego ze gralem sam. Bardzo lubie raidy/dungeony etc. Forma zabawy PvE w grupie ale PvP tez nie pogardze byle by nie byla to produkcja tylko PvP. 3 lata gralem w Destiny choc nie mozna tego nazwac mmorpg ale mechanika i ekonomia mi sie bardzo podobaly. Moze byc B2P lub F2P. Czekalem na Bless ale po przeczytaniu recenzji i problemach z startem to sobie dopuszcze. Cokolwiek co zapewni zabawe w grupie byle nie WoW. Nie wiem dlaczego ale strasznie mi nie przypada do gustu. Myslalem nad ESO, pytanie tylko czy wystarczy ono na dluzsze posiedzenie.

Aion albo Bless, po przeczytaniu czegokolwiek na tym forum to ja bym w ogóle w nic nie grał. Nie lepiej sprawdzić samemu?

Jak nie WoW to szczerze nic.

ESO jest na krótko + chcesz nowy content to wydawaj kasę na milion DLC i dodatków, a każdy z nich to może na 10h ci wystarczy.

Ew. GW2, tam jest dużo aktywności PvE, no ale wymagane są dodatki bo bez nich to w sumie w end-game masz tylko Fractale i World Bossy. PvP też jest całkiem, całkiem.

A tak to w sumie już nic.

1lajk

Z nowych gier to wszystko co popularne z wyjątkiem blessa bo to jedno wielkie oszustwo no i wystarczy recenzje i oceny na steam zobaczyć :). Może Dauntless spróbuj ale to nie tyle mmo co po prostu gra typu monster hunter. No i jeszcze maple story 2 niedługo wychodzi a to już jednak gorąca i dobra produkcja która na pewno wytrzyma długie lata.

Jeśli nie straszne ci P2P to polecam Final Fatansy XIV. Bez problemu możesz przetestować do 35 lvl
Z B2P tylko guild wars 2 sie liczy bo tylko ono oferuje prawdziwy model B2P bez żadnych premek, subskrypcji i pierdyliard wspomagaczy w isie. Podstawka jest jako F2P wiec można próbować.
Z F2P to zależy co lubisz, ale z tego modelu to polecił bym Blade and Soul ale tylko jeśli znalazł byś jakąś ekipę albo klan z którym byś grał, bo ciężko bez tego po zakończeniu wątku fabularnego.
Jak dla mnie tylko te gry mają dzisiaj jakiekolwiek znaczenie, gdzie gra od groma ludzi a sama populacia jest stała z okresowymi wzrostami i spadkami po większych aktualizacjach. No i ma się pewność, że nie przemieni się model płatności albo nie zamkną ci lada dzień serwerów.

1lajk

Ten FF XIV mnie zaciekawil. Tylko mam kilka pytan:

• Jak wyglada ten abonament ?
  • Jest tam jakas zywa polska spolecznosc ?
  • Troszke mnie przeraza ten ogrom specjalizacji, jest to latwe do ogarniecia czy tak jak w dota trzeba sporo sie nameczyc by ogarnac podstawy ?

Może Secret world legends spróbuj

Gothic 2 Multiplayer server Kyrmir.eu. Zaczela sie kolejna edycja, sa 2 channele, czasem otwierają trzeci, na forum kyrmira jest przypiety post jak sie połaczyc z odpowiednim channelem. Warto zagrac, polecam, gra sie lepiej niz w inne mmo. Wiadomka, jak typowy gothic zaczynamy z 0 :smiley: Spis moobków mini bossów i bossów naforum razem z dropem. Jest ciezko to mowie od razu :smiley:

Cześć.

Abonament opłacasz na 30 lub 60 dni przy pomocy karty z kodem. Ewentualnie ustawiasz na swoim koncie (dostęp przez www) subskrypcje.

Co do specjalizacji to do wszystkich bojowych lub magicznych jest to o tyle proste ze na początku masz tylko kilka umiejętności i co 2-3 poziomy dochodzą następne. Jedynie w paru przypadkach, gdzie profesje są odblokowywane na poziomie 30 lub 50), masz dostęp do większej puli i trzeba troszkę czasu poświęcić na zrozumienie danych skillli. Profesje zbierackie i wytwarzające posiadają własną pule umiejętności ale oczywiście dużo mniejsza niż te służące do walki.

Jakbyś był zainteresowany wspólną grą w FF XIV to daj znać. Jesteśmy nieduża gildią ale już posiadamy swoją siedzibę w Shirogane (najnowsza dzielnica mieszkalna). i jesteśmy w trakcie tworzenia statku gildyjnego.

Pozdrawiam.

1lajk

Kolega wyżej ładnie wszystko opisał ale jeszcze ja dodam od siebie, że do 35 levale może grać na trialu. Fajna opcja jest taka, że nawet jak dobijesz już na ten 35 lvl to możesz zmienić sobie klasę i levelować dalej w innej klasie. Dzięki temu możesz dłużej pograć i nie trzeba robić multum altów.

Czyli mozna na jednej postaci zbierac doswiadczenie z kilku podklas ?

Mniej więcej, tylko nie podklas tylko normalne klasy. Znudzi ci sie jakaś klasa to przeklasowujesz sie i lewelujesz w drugiej, ale jeśli sytuacja będzie tego wymagać to możesz z powrotem wrócić do main klasy.

Moge miec tylko 1 postac i poprostu zongluje miedzy klasami a cala reszta profesje etc. zostaja ?

W FFXIV na serwerze Moogle jest spora polska społeczność.

Kottbullar po prostu zmieniasz broń, następnie ciuszki, biżuterię i np z healera w razie potrzeby stajesz się tankiem, samurajem lub innym dpsem. Prościej już chyba się nie da tego opisać. Z klasami zbierackimi i wytwarzającymi jest podobnie.
Jeśli byłbyś zainteresowany (jak kolega MatKan86 już wspomniał) zapraszamy na Zodiark do naszej gildii Paproki.:slight_smile:

ESO jest spoko bo się wbija 50 lvl a potem można łazić gdzie się chce, wiec na pewno ktoś do gry się znajdzie ale miałem error 110 potem naprawiłem było dobrze i po którymś dodatku error 03. poczekam do następnego dodatku może się naprawi. To jest gra na dłuższą metę pod warunkiem, że już na start nie masz errorów. więc najpierw lepiej poczekać na free weekend i sprawdzić jak chodzi.

@denirs1 TSW ma fajny watek fabularny który można przejśc samemy a potem to juz sie tylko spamuje nudne dungeony. Bardzo lubie ta gre ale ona nie jest MMO a przynajmniej cześć MMO jest nieciekawa.

Jeżeli poszukujesz czegoś na dłuższy czas i chcesz być zadowolony zarówno z zakupu jak i podejścia do gracza, nie widzę innej możliwości niżeli World of Warcraft. Masz darmowy trial nieograniczony czasowo do 20 poziomu postaci. Możesz sprawdzić co i jak. Nawet bez najnowszego dodatku po zakupie battlechesta masz już wszystkie do tej pory które wyszły. Również są klany nastawione tylko na robienie kwestii z poprzednich dodatków. Ogrom możliwości jest tak widoczny, że sam przekonasz się o tym, że 24/7 to i tak nie wystarczy aby robić wszystko co ta gra oferuje :wink:

Zgodzę się z tym zdaniem że:

Bo fakt endgame jest trochę nudny. Jest mało rzeczy do roboty, ale twórcy chcą to zmienić i wprowadzić więcej dungeonów, map pvp i eventów, więc wydaje mi się że opłaca się zrobić chociaż tą fabułę i poczekać na lepszy endgame

Cześć. Mam podobne upodobania co Ty (@Kottbullar) i sam szukam czegoś na dłużej, tylko dla casuala, ponieważ przez to niewdzięczne “życie” nie mam tyle czasu co dawniej aby grać. Próbowałem każdej wymienionej tu gry, dłużej czy krócej… Powiem szczerze, że nie jestem wielkim fanem WoWa, ale to jedyna sensowna opcja jeśli chodzi o zatrzymanie się gdzieś na dłużej. Posiada ogromny content, łącznie z endgamem, gra jest fair itp. itd. FF XIV według mnie to istny klon WoWa, przy czym gorszy, ale to moja subiektywna opinia.
Imo najbardziej z mmo podobał mi się ArcheAge, posiada wszystko i gdyby nie ogromny p2w grałbym tam po dziś dzień pewnie.
Ostatnio spróbowałem Blessa i przyznam, że sama rozgrywka jest wyśmienita, ale brak end contentu boli. Wbijasz 45 w 3-4 dni i nie ma co robić… Więc może kiedyś, ale na chwilę obecną szkoda czasu i pieniędzy na niego.
Może warto ponownie spróbować gw2… Zobaczymy. Gdybyś poszukiwał casualowego compana do gry w wowa, gw2 lub inne wymyślne tytuły wyślij mi @pw, w grupie zawsze się gra lepiej :slight_smile: