MMO na konsolach

Witam. Chciałbym was zachęcić do dyskusji na temat połączenia MMO i konsol nowej generacji, ponieważ nie widziałem tutaj jeszcze takiego tematu.

Jak wy to widzicie? Ma to prawo bytu czy może MMO powinny być exclusivem dla PC'towców?

Jakie MMO chcieli byście zobaczyć na waszych konsolach? Może są już jakieś w produkcji, na które czekacie?

Wierzycie w możliwość powstania/rozwoju MMO cross platformowych i przede wszystkim czy ma to prawo istnieć?

Osobiście pokładam duże nadzieje w next gen'owych konsolach.

PS: Nie jestem pewien czy to dobry dział, więc w razie czego proszę o przeniesienie.

mmo są już na konsolach od czasów ps3.

dc universe

dust 514

warframe.

jeszcze kilka sie znajdzie, według mnie temat zbędny bo mmo wychodza juz na konsole.

Nie będzie cross platformy bo pc to myszka i klawiatura a konsola pad.

Pełnoprawne i rozbudowane MMO nie mają prawa bytu na konsolach ze względu na sterowanie. Konstrukcja pada nie wystarcza aby objąć cały ogrom sterowania jakie oferują niektóre MMO.

mmo wejdza mmorpg proste tez moga istniec ale rozubudowane to juz nie no chyba ze zrobia konsole taka jak w sword art online ale bym cpal w takie cus :P

jeszcze kilka sie znajdzie, według mnie temat zbędny bo mmo wychodza juz na konsole.Nie będzie cross platformy bo pc to myszka i klawiatura a konsola pad.

Zawsze można wyrównać szanse, dając użytkownikom pada aim assista.

Warframe/DC Universe to tylko mały odsetek gier MMO. Jeśli chodzi o kwestię sterowania w pełnoprawnych MMORPG, to myślę, że mogłoby to wyglądać jak w TERA z użyciem pada, gdzie po niedługim czasie użytkowania stało się to całkiem wygodne i przyjemne (przynajmniej na PVE, bo na PVP tego nie testowałem).

Witam. Chciałbym was zachęcić do dyskusji na temat połączenia MMO i konsol nowej generacji, ponieważ nie widziałem tutaj jeszcze takiego tematu.

Jak wy to widzicie? Ma to prawo bytu czy może MMO powinny być exclusivem dla PC'towców?

Jakie MMO chcieli byście zobaczyć na waszych konsolach? Może są już jakieś w produkcji, na które czekacie?

Wierzycie w możliwość powstania/rozwoju MMO cross platformowych i przede wszystkim czy ma to prawo istnieć?

Osobiście pokładam duże nadzieje w next gen'owych konsolach.

PS: Nie jestem pewien czy to dobry dział, więc w razie czego proszę o przeniesienie.