Witam serdecznie
Za jakiś miesiąc planuje przejść na system operacyjny Ubuntu Linux stąd moja prośba mogli byście podać mi listę gier MMO [obojętnie czy to MMORPG, MMOFPS, MMORTS] działających na tym systemie?
Pozdrawiam Waczapi
Witam serdecznie
Za jakiś miesiąc planuje przejść na system operacyjny Ubuntu Linux stąd moja prośba mogli byście podać mi listę gier MMO [obojętnie czy to MMORPG, MMOFPS, MMORTS] działających na tym systemie?
Pozdrawiam Waczapi
Ale że po co ci linux skoro na nim prawie żadna gra nie działa.
WoW na podobno na WINE bezproblemowo działa (można zmienić renderer na OpenGL więc powinno być ok). Planeshift jest wieloplatformowy i w 100% darmowy (tak, nie ma nawet mikropłatności). Z tego co pamiętam także Tibia ma swojego natywnego klienta na Linuksa. Wurm Online było (bo nie wiem czy jeszcze istnieje) pisane w Javie więc też nie powinieneś mieć problemów z uruchomieniem. Analogicznie z grami od Ankama (Dofus, Dofus Arena i Wakfu) - gry pisane we Flashu więc system nie ma znaczenia. Z RPG pamiętam tyle. Co do MMOFPS - tego jest od cholery, z głowy mogę podać Warsow, OpenArena i Cube2. No MMORTSach się nie znam, ale wiem że bez żadnego babrania da się odpalić StarCrafta na WINE
Oprócz tego sprawdź tą listę - dużo pozycji to MMO.
Warhammer online ma swojego klienta pod Linuxa
Pod WINE Guild Wars podobno również hula.
A broda tylko o jednym...
Dobra dzięki za odpowiedzi dowiedziałem się że na Ubuntu działa również "Runes of Magic" i "Wonderking".Temat do zamknięcia
Witam serdecznie
Pozdrawiam Waczapi