MMO nastawione na eksplorację

Jeśli mówisz o eksploracji, to zainteresuj się survivalami mmo np. Conan Exiles.

GW2 jest spoko ale ESO dla mnie osobiście klimatycznie jest dużo lepszy może dla tego że jestem fanem serii od początku powstawania czyli od TES:Arena z 1994r. Tak na prawdę obie gry mają dużo wspólnego a odróżnia ich jedynie otaczający nas świat. GW2 świat kolorowego fantasy z ciekawymi klasami postaci jak inżynier czy mesmer z drugiej strony ESO także rozbudowany świat fantasy z surowym klimacie w którym występują elementy z Morrowinda,Daggerfal czy też Skyrim. ESO poiada ciekawy system buildów postaci dobierania skilli z drzewka umiejętności i to od ciebie zależy czy chcesz być magiem w ciężkiej zbroi ,a może jednak łotrzykiem z dwuręcznym mieczem(oczywiście podlega to do luźnego grania nie progresu). GW2 grałem ok 3 lat i spędziłem tam na prawdę miłe chwilę podczas eventów,world bossów a także na fractalach od t1-t4. Poparz na sceeeny obejrzyj filmy z jednego i drugiego tytułu i sam zrób sobie obraz danych gier. Na pewno na ESO dam delikatną przewagę nad GW2 jedynie dlatego że bardzo często dodają content a ich dodatki są bardzo ciekawe fabularnie jak i end-gameowo(dodawanie triali,dungów itp). 51 vs 49 dla ESO :slight_smile:

Ty ale bro słuchaj, nie porównasz 2 gości którzy grają przez rok, gdzie jeden gra nie wydając kasy a drugi wydał powiedzmy 1k zł
Bo biorąc pod uwagę tyle czasu (365 dni) rozbieżności w tym ile jeden i drugi był w grze mogą być olbrzymie, a nawet jeżeli nie, to każdy gra inaczej i różne rzeczy robi, jeden może afczyć pół czasu w grze a inny napierdala, inny ogarnie gre szybciej, a inny wolniej.

Wyobraź sobie że odpowiadam komuś kto twierdzi że 20zł to tylko początek który trzeba wydać na grę i jasno wynika z jego wypowiedzi, że TRZEBA wydać więcej aby był sens grania w BDO. Więc może sam skończ albo dowal się do niego ^^

rzecz w tym że płącenie w BDO przegania uzytkowników ktorzy nie płacą o lata a nie dni czy miesiące…

naprawianie sprzętu bossowego od 20%dura do 100% dura w 1-2 latach gry. dla osoby która grala by tak samo. Przestan tego bronić :stuck_out_tongue:

Przede wszystkim - dzięki za odpowiedzi. Od razu napiszę, że płacić za nic nie mam zmiaru, nie interesuje mnie też PvP. Chcę sobie po prostu spokojnie farmić, rozwijać postać i cieszyć oko. Czy jesteście w stanie dać jakis update pod tym właśnie kątem?

Ja od wczoraj w GW2 , jak narazie jest ok , łatwo można customizować stroje , do tego dynamiczne eventy , questy nie są aż tak nudne i trochę ludzi biega po początkowych lokacjach. A co do exploracji świata to zobacz star citizen :slight_smile: