Witam, jeśli chodzi o PC to pójdzie wszystko.
Szukam gier stosunkowo młodych max 5 lat. nastawionych na party, nie koniecznie dungeony.
Przypadły mi do gustu DDO, Shayia, AirRivals, Troya,
F2P, B2P.
Zależałoby mi tez, żebym pierwszych kilkudziesięciu lvli nie musiał wbijać sam, żeby w końcu zaczęły pojawiać się jakieś grupy.
MMO nastawione na party (dosyć nowe)
Bless Online (maj)
Pantheon Rise od Fallen (2019)
Ashes of Creation (2019)
@up
lol, on szuka coś do pogrania, a nie żeby z kolegą trailery oglądać
polecam ESO, Warframe , The Division, możecie też spróbować Dragon Nesta Online, trochę starszy tytuł, ale do coopa fajny, instancjonowany
@Up
TESO serio? ja wiem ze kazdy w takich tematach podaje swoje ulubione gierki ale bez przesady
TESO to gra SOLO a do tego mega slaba więc nie polecam
Ogólnie to nie ma praktycznie wcale MMORPG gdzie od razu na starcie jest wymagane party
@KolegaJezusa
Serio? Teso to głownie solo? Grałeś w to?
Solo możesz biegać oczywiscie questy ale kwintesencja tej gry to dungi, traile itp
Wiekszość czasu grając w to gram w party bo biegam dungi głównie.
Ja polecam teso, wow i darmówki typu soul worker itp
WildRaiderz
On szuka gry nastawionej na PARTY, niekoniecznie dungeony, przeczytałeś? TESO poza dungami i paroma trialami jest grą SOLO
Z wielkim szacunkiem do ESO ale do gry w party nie nadaje się totalnie. Dobry build i robisz wszystko solo. Ja osobiście zaproponowałbym hmm TERA albo Aion ewentualnie jakiś prywatny serwer do lineage 2 na low rate gdzie gra się od pewnego lvl jedynie w pt. Oczywiście podane gry F2P lub B2P, nie ukrywajmy tego że P2P w tym wypadku są najlepszym rozwiązaniem takie tytuły jak WoW,FF XIV są nastawione na grę w grupie i dominują w swoim gatunku. Szczerze rzuć palenie lub picie co weekend i zacznij opłacać jakiś abonament w danej grze dużo więcej radości będziesz miał z gry niż w grach F2P lub B2P które są większośći nastawione na solo game jak ESO,GW2,TSW.
pierwszy lepszy solo boss (często można spotkać w krainach) i choćbyś sie zesrał na początkowych levelach to możesz co najwyżej czekać i żebrać o pomoc - solo, buahaha, youtubowi znafcy od siedmiu boleści, to samo w w trudniejszych dungach - oczywiście, można trzepać levele na słabych questach i wracać jak sie jest koksem ,ale chyba nie o to chodzi w grach mmo
Poczekaj do maja na Bless.
@cornishon691 Party idzie w parze z dungeonem, przez co ciężko o produkcje nastawioną na to pierwsze nie skupiające się w okół tego drugiego. Obecnie (w mojej ocenie) jedyne gry warte czasu na rynku to World of Warcraft, oraz Final Fantasy XIV, obie produkcje są P2P, co i tak jest tańszym rozwiązaniem niż wszelkiej maści produkcje F2P z item shopem, słabym wsparciem i brakiem dalszych perspektyw. Kolejna sprawa to kwestie wiekowe pozostałych graczy, w produkcjach F2P próg wiekowy jest znacząco niższy od gier B2P, lub P2P. Ale z racji że mówi Ci to osoba 30+ opinia raczej nie przyjmie się pozytywnie ze względu na trendy panujące na tym portalu, oraz średnią wieku Mimo wszystko jeśli chcesz pograć w dorosłym party, w Final Fantasy XIV, lub nadchodzącego Blessa, zapraszam do kontaktu, klasa postaci niema znaczenia, jedynie wiek oraz poziom kultury osobistej, gramy od lat tym samym składem, i wspólnie zmieniamy produkcje, część odchodzi, cześć zostaje, liczy się przyjemność z gry, mocne pve i dobre pvp, osobiście gram tylko klasami wspierającymi.
Pozdrawiam.
Poczekajcie na blessa juz nie dlugo wychodzi
Bless Online - maj 2018
Również szukam jakiegoś godnego uwagi konkurenta wowa. Zastanawiam się nad Bless, tylko w WOWie głównie interesowały mnie i bawiły raidy, dungeony i dopiero pvp. Czy znajdę w tej grze coś w tym stylu? Głównie grałem jako healer od biedy tank.
Witaj @Turan , z racji że nie zagłębiałem się zbyt szczegółowo na temat produkcji z informacji które udało mi się do tej pory pozyskać to.
-
Gra będzie po części non-target
-
Gra będzie posiadać frakcyjne walki pvp (przez co pvp będzie otwarte) - grałeś w WoWa więc temat jest Ci znajomy
-
Będzie pvp gildiowe jak to miało miejsce w Lineage 2, bedzie system pojedynków (dueli) oraz Areny PvP
-
Będą oblężenia zamków
-
Będzie instancjonowane pvp na maksymalnie 200 osób 100 vs 100
-
Podział na klasy będzie standardowy z tym że nie będzie typowego Healera, natomiast dostaniemy Paladyna (porównał bym go do Kleryka z gry Aion)
-
Gra będzie posiadać dungeony oraz world bossy (niestety na chwilę obecną tylko 6 dungeonów i 2 world bossy)
-
Będzie można złapać jako peta praktycznie każdego stworka, każdy stworek którego da się złapać będzie mógł być Twoim środkiem transportu
-
Gra będzie posiadać crafting ogólny oraz zbieractwo ogólne, to oznacza że masz jeden słupek doświadczenia do tworzenia oraz jeden słupek doświadczenia do zbierania (do zbierania będziesz potrzebować specjalnego plecaka - 6 rodzajów, do skałek kilofa - kilof będzie jednorazowego użycia, kosztować będzie 1 brązu) - będzie możliwość kupienia premium kilofu (30dni) oraz premium plecaka zamiast 6 (30dni)
-
Nie będzie handlu (sklepiku na AFKu) tylko dom aukcyjny
-
Early Acess będzie trwać do 6 miesięcy
-
Klasę postaci Mistic (coś jak hmm Szaman/Druid?) zostanie udostępniona najszybciej jak się da (w trakcie Wczesnego Dostępu)
-
Klasa postaci Assasin dostaniemy po mistiku
-
Obie te postacie przechodzą spory rework (będą inne niż te w wersji KR/RU) tak jak gra exp/moby będą ustawione pod rynek Europejski.
-
Kolejną postacią będzie Warlock, o którym brak informacji nawet na wersji KR poza tym że będzie
To chyba tyle z takich informacji które powinieneś wiedzieć, przed podjęciem decyzji, mam nadzieje że pomogłem.
Pozdrawiam.
No po ostatnim filmiku Z Pantheon Rise od Fallen
Mam mały hype train. chyba wiekszy niz na Ashes of Creation