Hej,
szukam MMORPG, które właśnie startuje lub otwiera nowe serwery lub ma na tyle dobry tutorial i dokumetację, że można go odkrywać samemu. Jako człowiek pracujący gram sporadycznie i wbijając na część gier trafiam już na starych wyjadaczy, którym nie chce się tłumaczyć podstaw mechaniki itd. Mam straszne tyły i to dość mocno zniechęca, gdy się muszę prosić o tlumaczenia prostych rzeczy. Gram zaś za mało, by siedzieć godzinami na gildyjnym Discordzie i się permanentnie edukować. Najlepiej więc gdyby gra była nowa i wszyscy mieli ten sam problem , ewentualnie miała dość dobry tutorial lub dokumentację i można było rozkminiać rzedczy samemu, w swoim tempie. Nie odstrasza mnie, że po świecie biegają high levele a ja mam tyły, jedynie o samodzielność nadganiania. Taki Archlord na przykład nie nadawał się i nie nadaje się do poznawania samemu bo połowa opisów skilli itd jest nieadekwatna do rzeczywistości, a jako grajek niedzielny nie mam czasu na zrobienie 20stu testowych postaci.
Wymogi? Nie znoszą graficznie gier typu full anime lub totalnie bajkowych, rysunkowych. Może być grinder, nawet hardcorowy. Lubiłem grać w Archlorda i Elyon. COś na dniach się ma fajnego pojawić?