Hej, mam pytanie,
Czy istnieje coś na rynku z podobną grafiką i pvp jak Black Desert, ale z mniejszą, dużo mniejszą iloscią grindu?
Dzięki za wszystkie propozycje
Hej, mam pytanie,
Czy istnieje coś na rynku z podobną grafiką i pvp jak Black Desert, ale z mniejszą, dużo mniejszą iloscią grindu?
Dzięki za wszystkie propozycje
Archeage kiedyś by dalo radę ale serwery są martwe. Na ta chwile raczej nie ma drugiej takiej gry z takim kombatem i sandboxiwymi mechanikami.
Z takim combatem? Nie ma i nie będzie to zbyt duże osiągnięcie technologiczne skoro przez 12 lat nikt nie potrafi tego powtórzyć :).
Pewnie padną propozycje że Guild Wars 2, tab target i horyzontalny rozwój postaci, czyli szybko dochodzisz do jakiegoś endgame gear i zostajesz w tym stanie na lata.
WOW tutaj masz mnóstwo alternatyw i najlepszy tab target mimo wszystko jaki jest, imagine że możesz dodać sobie trinket który Ci skill zmienia jak w POE, do dzis za ciężkie technologicznie żeby dodać do innych gier
Podsumowując nie ma innej gierki co by combatem dorównała BDO, skupiłbym się bardziej na twoim miejscu na nie grindowaniu ale iść w Life skille, łapanie koni, snajper hunting, hunting, farma, rybki itp no robić jest co i można sporo zarobić na samych rybkach afk troche podbijesz i 2b-3b dziennie przez noc ogarniesz za sam afk.
Kojarzy mi się jedynie Vindictus, Tera (taki mix tab i non-target był tak na prawdę), Archage i jedna jeszcze była co nazwy nie pamiętam.
Archage zniszczony przez P2W, Tera zniszczona przez developerów, Vindictus już stary po prostu.
Ciężko będzie ci coś znaleźć.
BnS nawet nie próbuj, to się na recykling od startu nadawało.
Jest niby Throne of Liberty, ale to P2W PvP śmietnik tak na prawdę, ludzi jak włosów u łysego.
Ogólnie rzecz biorąc combat na takim poziomie jak w BDO to nigdzie jeszcze nie było, jest jedyna w swoim rodzaju.
Nie chodzi o to ze nie potrafi, tylko to nie oplacalne, w tym czasie Iie robili BDO mozesz zrobic kilkanascie mobilek wydajac o wiele mniej pieniedzy.
Co do TERA’y to bym sie nie zgodzil - to byl pelnoprawny action non-target a nie jak w ESO gdzie strzaly lataja za przeciwnikiem gdy ten jest w ruchu. W TERA jak spudlujesz skillem to poprostu nie trafiasz bo przeciwnik nie byl w zasiegu a w innych pseudo action-combat skill jest przypisany do przeciwnika juz w momencie wykonania ataku i mimo ze spudlujesz to i tak skill do niego doleci
Może i tak, już nie pamiętam, grałem na premierę. Tak czy siak (szkoda) gierka zdechła mimo masywnego grona zwolenników, coś jak gry od Amazona, idealne porównanie.
Gameforge… Niczego wiecej nie trzeba dodawac hahaha XD
Istnieją gry nastawione tylko na pvp np chivalry 2 gdzie tylko się napierniczasz walka daje wiele radości.
Co do mmo to nie albo nie ma graczy albo gra pada po max roku. Jeszcze jest opcia ze nie grindujesz tylko robisz trilion qestow i powtarzasz po 100x+ tego samego dunga. Smutna prawda ze od czasów wow final fantasy lineage 2 nie ma żadnego wyboru morze na rynku chińskim albo koreańskim coś byś znalazł ale nie znając języka jest nie jest to zbyt fajne.
Mogłeś napisać co najbardziej ci się spodobało w Black Desert,że szukasz podobnej gry.Mnie zawsze odrzucała ta gra,bo za dużo tych animacji i grafika taka dziwna aż razi w oczy.