Wielka szkoda dla naszego gatunku, że nadeszła era gier mobilnych
A jak już wyjdzie jakiś nowy mmorpg, to się okazuje, że nic ciekawego. Sama szukam czegoś z dynamicznym combatem jak w Aionie (no może niekoniecznie musi być z tabowaniem xD). Najbardziej mnie bolą te drewniane animacje w nowych grach. Zresztą nie ma co się dziwić, że tak to wygląda, skoro większość ostatnich dużych gier jakie widziałam, jest tworzona na Unity, jakby nie było lepszego silnika. Nie wiem, czy tu chodzi o pieniądze, że developerzy nie chcą zrobić własny engine czy o dostępność Unity, więc i dużo łatwiej znaleźć ludzi znających to środowisko.
W zasadzie czekam na Blessa i Ashes of Creation, ale jak wyżej napisałam i te gry są tworzone w Unity, więc podejrzewam, że mnie nie zachwycą
Ewentualnie poczekam na jakiś AAA od NcSoft albo na Moonlight Blade w Europie (o ile kiedyś dojdzie do nas xD).
Wracając do tematu, to podpiszę się pod grami podanymi przez @avalerin i ewentualnie można jeszcze dodać WoW, FF XIV, GW 2. Jak ktoś lubi grind i oldschoolowe 2d, to Tibia ostatnio odżyła (nie wiem, czym jest spowodowany ten nagły wzrost popularności :D), znowu wieczorami jest po kilkanaście tysięcy graczy online.
Niczego lepszego po prostu nie ma, jeśli chodzi o mmorpg.