MMO w stylu Battle of The Immortals (BOI)

Kilka miesięcy temu zamknięto ten wspaniały tytuł MMO, stąd pytanie. W co podobnego można pograć? Ten klimat, ulepszanie ekwipunku itp. Może być prywatny server może być osobny tytuł.

Grałem i mnie nie interesują:
PoE
Diablo 3
BDO

Ewentualnie inny tytuł dla osoby pracującej co ma jedynie wieczorem godzinkę / dwie czasu aby usiąść przed MMO.

1lajk

niestety gierki 2,5D/3D to relikt lat 2000-2015 max, teraz się inwestuje w inne gry…a taka w miarę płynna rozgrywka i walka to można tylko pomarzyć. (nie wspominając o DungeonStriker- kto grał ten wie, ze gra była spoko)
Zostają ci tylko : NosTale, Aion, Neverwinter i Archeage, Tera i gierki aeriagames niestety każdy lubi coś innego. Ale ty chcesz coś w stylu diablo…a nie od dziś wiadomo, że takich gier nie ma , przynajmniej dopóki Maple Story 2 nie wyjdzie. Pozostaje czekanie na to co się stanie z LostArk i Project M…

1lajk

Drugiej takiej gry nie znajdziesz. Ta była po prostu idealna ale jak to twórcy mają w zwyczaju- lubią psuć swoje dobre gry :slight_smile: Jedyną opcją jest granie na przyzwoitym privie WOI Mortal (https://www.woimortal.com/)

Wielka szkoda dla naszego gatunku, że nadeszła era gier mobilnych :confused: A jak już wyjdzie jakiś nowy mmorpg, to się okazuje, że nic ciekawego. Sama szukam czegoś z dynamicznym combatem jak w Aionie (no może niekoniecznie musi być z tabowaniem xD). Najbardziej mnie bolą te drewniane animacje w nowych grach. Zresztą nie ma co się dziwić, że tak to wygląda, skoro większość ostatnich dużych gier jakie widziałam, jest tworzona na Unity, jakby nie było lepszego silnika. Nie wiem, czy tu chodzi o pieniądze, że developerzy nie chcą zrobić własny engine czy o dostępność Unity, więc i dużo łatwiej znaleźć ludzi znających to środowisko.

W zasadzie czekam na Blessa i Ashes of Creation, ale jak wyżej napisałam i te gry są tworzone w Unity, więc podejrzewam, że mnie nie zachwycą :confused: Ewentualnie poczekam na jakiś AAA od NcSoft albo na Moonlight Blade w Europie (o ile kiedyś dojdzie do nas xD).

Wracając do tematu, to podpiszę się pod grami podanymi przez @avalerin i ewentualnie można jeszcze dodać WoW, FF XIV, GW 2. Jak ktoś lubi grind i oldschoolowe 2d, to Tibia ostatnio odżyła (nie wiem, czym jest spowodowany ten nagły wzrost popularności :D), znowu wieczorami jest po kilkanaście tysięcy graczy online.
Niczego lepszego po prostu nie ma, jeśli chodzi o mmorpg.

Od razu dopowiem, Aion / WoW mnie nie interesują. Mam GW2 ale dawno nie grałem (w pewnym momencie po prostu zrobiło się nudne, nabiłem max lvl bodajże ale nie miałęm dodatku). FF nie jest złą opcją, muszę ją przemyśleć, ale opcja abonamentowa, kiedy jest masa wieczorów kiedy nie zagram bo wypadnie 10 innych rzeczy nie zachęca :confused:
Naprawdę nie ma nic podobnego do BOI/WOI? Czy wymieniony priv to jedyne sensowne rozwiązanie?

tia witamy w świecie mmo…każdy wydawca wie jakiej gry oczekują użytkownicy- Nikt jej nie robi…Logic :slight_smile: xD

Eudemons :slight_smile:

Drakensang, Mu Legend. Tylko te dwa tytuly moga spelnic oczekiwania.

dla 10 graczy…?

Odpal gw2 tam sporo zmieniono… Pozniej rozwaz jak nir masz dodatki bo tam zaczyna sie praktycznie esencja gry i najlepsze spec buildy.

Wejdź na stronę i zobacz online pajacu

Przecież jest masa privów do samego BoI. Jeśli jakkolwiek dalej jesteś zainteresowany grą, klepiesz xtremetop100 i w zakładce BoI masz ich parę. Inferno chyba już nie istnieje, jest Heaven, Eternal, Godly czy wersja od Orizona, którą bardzo polecam.

Wstępnie wbiłem na wspominanego priva ale niestety jest to WOI, i ten klimat jest inny niż w BOI, i co bardziej przeszkadza, mało ludzi :confused:

Pobrałem też Mu Legend, HnS niezły ale ma mieszane opinie, na razie powoli rozwijam postać i zobaczę czy warto grać.

Czy jest coś jeszcze wartego uwagi?
Nawet już odstając od BOI, mmo bez p2w (czyli bez turbo ulepszaczy za $$, skórki czy inne duperele mi nie przeszkadzają), w któym nie muszę spędzać 5h dziennie (a raczej max 1-2h), grafika nie ma tak dużego znaczenia. Mam Glorie Victis ale jest… no słaba jest. Mam też ESO, ale nie mogłem jakoś się przemóc zostać tam na dłużej (może zrobię jeszcze jedno podejście). Może to być jakaś forma dungeonówki / instancji, coś jak np Vindictus

EDIT: privy BOI to tragedia, dodatkowe itemy, jakiś niezrozumiały leveling, wszystko przyśpieszone tak, że nie da się czerpać przyjemności ze zwykłego łapania potworków na pety…

Personalnie sama tłukę się po prywatnych serwerach do różnych gier: Silkroad, Perfect World, Battle of Immortals (WoI w ogóle nie trawię), Jade Dynasty, Rappelz, RaiderZ (Wild polecam), Dekaron (Insanity i Akami, Insanity wymiata).

Dlaczego prywatne? Nie patrz na to, że to są serwery, o których ktoś powie, że lada moment mogą zostać zamknięte. Na większości z nich masz łatwy dostęp do Item Shopu, najczęściej hajs dostajesz za głosowanie na nie w topkach. Wiele z nich działa po 3+ lata i dalej dobrze im się powodzi. Zacznij od szwędania się po xtremetop100.