MMO z ciekawym fishingiem

Cześć,

Poszukuję jakieś MMO z rozwiniętym fishingiem, craftingiem/gatheringiem. Aczkolwiek nacisk na fishing - po prostu lubię sobie poczilować łowiąc rybki.

Czego już próbowałem:
Albion Online - łowi się w porządku, aczkolwiek na terenach open pvp, za dużo samemu nie można zdziałać.
Archeage: Unchained - nawet przyjemnie, ale jakoś się zniechęciłem do grania w samą grę po jakimś czasie.
WoW - stare dobre czasy, dobrze wspominam.
BDO - również dobrze wspominam, chciałem wrócić, aczkolwiek opinie są różne, więc sie wstrzymuję na razie.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to New World w którym będzie dość rozbudowane łowienie ryb.

Ale musisz poczekać do wiosny do premiery.

1lajk

Ja rozumiem, że sprawdzanie i opieranie się o opinie innych ludzi jest mądrym poczynaniem podczas zakupu pralki. Ale wstrzymasz się z graniem w bdo bo opinie na temat tej gry są różne? Mimo, że już grałeś? XD

2lajki

Owszem, bo chciałem spróbować czegoś nowego, niż do czegoś wracać. W BDO grałem tylko po premierze, później już nie śledziłem tej gry.

Nie ma chyba nigdzie bardziej rozwiniętego fishingu jak w BDO, różne ryby, polowania na większe ryby, łowienie wielorybów itp. Zabawa w statki. Jeśli ktoś cię zniechęca bo P2W to wiedz, że WSZYSTKO co Ci jest potrzebne do gry można zdobyć w grze przez questy i eventy.
Mogę ewentualnie zaproponować jeszcze ESO, wiele osób odnajduję w tym spokój i pomysł na grę, zwłaszcza, że fishing wiąże się housingiem trochę. Nie jest tam jakiś rozwinięty mechanizm, ale na pewno jest dużo łowienia w różnych lokacjach no i achivmenty oraz tytuł, nie każdy może się pochwalić tytułem Master Angler :smiley:

Granie w BDO? To już lepiej pójść do kasyna wydać pieniądze, też dużo wydałeś pieniędzy a przynajmniej masz szansę wygrać :slight_smile:

P2W Crap

A co do pytania związanego z tematem to polecam World of Warcraft, skoro dobrze wspominasz to najlepiej po prostu wrócić.

hehenka nie warto słuchać jeśli chodzi o BDO z prostego względu. Jest to typowy hejter, któremu gra najprawdopodobniej zabiła pół rodziny i sprawiła u niego samego problemy psychiczne. Widać to dokładnie w każdym temacie o BDO przykra sprawa.
Osobiście aktualnie gram w Albiona i fishing na BZ jest możliwy bez gildii jeśli robisz to ostrożnie.

2lajki

TESO i masz wszystko

1lajk

w old runescape masz wszystko rozwiniete

1lajk

Najlepsze wedkarstwo jakie spotkalem do tej pory jest w FF14. mnostwo gatunkow ryb, zlapanie duzej czesci ryb zalezy od godziny, pogody(a nawet pogody po jakiejs konkretnej pogodzie), regionu, przynety a jest ich ogrom od spinnerow po robaki(niektore ryby idzie zlapac tylko lapiac jakas inna i uzywajac jej jako przynety wlasnie) i uzytych skilli. do tego dochodzi lapanie ryb na morzu(bardziej jako ciekawostka - wyplywasz z grupa graczy na morze jednym statkiem ktorym nie kierujesz i lapiecie ryby). a co do craftu ta sama spiewka - mistrzostwo. craftowanie tutaj to swoista bitwa taktyczna nie klikacz tutaj tylko przycisku craft ale masz skille ktore odpowiednio uzywasz do craftowania itemow(w zaleznosci czy chcesz miec przedmioty HQ czy NQ). wszystko zalezne od poziomu doswiadczenia, posiadanych skilli i samych itemow ktore posiadaja wlasne statystyki(cos ala HP i MP). najlepiej zobaczyc jakis tutorial na youtubie zebys sprawdzil o co mi chodzi. do tego tak samo rozwiniete klasy zbierackie(mineri botanist). co najlepsze to masz darmowego triala do konca pierwszego dodatku i mozesz sobie grac i wbijac wszystkie klasy i robic caly content az do lvl 60. warto sprobowac.

Na pewno nie bdo, bo to gra dla ciepłych chłopaków.

2lajki

nie graj w to, co polecaja ci udawani koledzy, lepiej zagraj w to, co ODRADZAJĄ ci idioci i debile, bo oni sa zawsze szczerzy.

Warframe ma dość ciekawy fishing i crafting.

metin 2 :smiley:

1lajk

Lineage 2 posiada dość rozwinięty craft, można też łowić rybki. Polecam jakiś dobry priv.

Myślę ,że warto zagrać w Elder Scrolls Online. Kiedyś spróbowałem zagrać w ESO jak była promocja za 20 zł do kupienia. Pograłem z 5 godzin w sumie i stwierdziłem ,że ten kontent mnie przeraża, jest za duży i przytłaczający. Po latach chyba 3-4 wrócilem do tej gry, 2 tygodnie temu zacząłem grać i jest świetnie. Przetestowałem nowe mechaniki, wilkołaka, wampira itp, byłem w Skyrim. Pvp jest cudne, gra się bardzo przyjemnie, usprawnili rozgrywkę i przyznam ,że tytuł ten mnie wciągnął jak cholera. Polegam gorąco ESO bo dużo się zmieniło.

Old school runescape jakoś w lutym zawita na steamie niegdyś sporo się grało w runescape , jest tam WEDŁUG MNIE jeden z najbardziej rozwiniętych systemów skilli od skilli combatowych mining,smithing,woodcuting czy fletching albo hunter fishing też jest dość przyjemny od łowienia “krewetek” siatką przez łowienie raków specjalną klatką jak i harpunami czy innym badziewiem ogólnie dość przyjemnie rozwinięte jak na moje oko oczywiście w grze pojawia się members bez którego nie ma dostępu do jakiegoś tam procenta kontentu ,który w późniejszej fazie gry się przydaje bo questy,zarabianie kasy itd,itp ,ale z tego co mi wiadomo membersa teraz ez idzie wyfarmić za golda z gry bez większego wysiłku ogólnie polecam i sam planuję wrócić i spróbować swoich sił jak wejdzie na steama to możemy spróbować razem ,fun z gry jest i nie bywa nudno bo zawsze jest co robić :smiley:

Jezeli fishing to tylko archeage
Łowienie na lajbie to hit

No to wjeżdżam że swoją Gloria victis. Fishing jest afk, offline lub aktywny. Tzn możesz rzucić klatke na ryby i ona się sama wypełni zależnie od spota. Ryby łowi się tak że się aktywuje w wybranym miejscu łowienie i dopóki mamy przynętę, automatycznie łowi bardzo powoli, co pozwala na afk łowienie, ale można bardzo mocno przyspieszyć te łowienie wykonując odpowiednie kliknięcia.
Ryby są bardzo dobrym sposobem na zarobek, ponieważ w grze jest głód, ludzie muszą jeść, a nie mogą jeść tylko mięsa ssaków bo dostaną chorobę pogarde, muszą wtedy jeść potrawy lekkie w tym rybne. Dlatego zapotrzebowanie jest nieskończone.

Co jeszcze mogę napisać to że to jak dobra ryba zostanie wyłowiona, zależy od tego jak wyjałowione jest łowisko. A to się zmienia real time tzn musisz szukać stałe nowych spotów gdzie dawno nikogo nie było.

Crafting i gathering również jest jedną z mocniejszych stron gry, ale o tym się teraz nie rozpisuje.

1lajk

Runescape 3 albo oldschool runescape pewnie by Ci pasowalo. W zaleznosci od poziomu masz rozne rybki i wedki lub klatki