Mmo z handlem, pvp, spora populacją, najważniejsze po polsku lub z opcją spolszczenia

Witam poprosiłbym o pomoc w szukaniu jakiejś fajnej gierki na dłużej, zależy mi na tłumaczeniu na polski, ponieważ zazwyczaj nie wszystko w 100% jest dla mnie zrozumiałe po angielsku. Jeżeli ktoś potrafi tłumaczyć na polski np. “legendarne podszywane bawełniane pantalony leśnego rzezimieszka” to gratuluje i nie musi się chwalić, że woli po angielsku.

W następnej kolejności zależy mi na handlu najlepiej auctionhouse, a jak można handlować przedmiotami z is za normalną walutę to jeszcze lepiej,

Ostatnią rzeczą raczej niezbędną, to w miarę sprawiedliwe Pvp z jakimiś nagrodami/ rankingiem.System płatności obojętnie może być f2p, b2p czy tam abonament, jedynie mnie mocno zniechęca za mocne p2w.

I jeszcze taka najmniej istotna rzecz, ale jednak fajnie by było to możliwość noszenia skrzydeł(niekoniecznie latanie), pety, mounty, zbroje i broń fajnie jakby się wyróżniały wizualnie w zależności od poziomu itp.

Większość gier sprawdzałem ale może o czymś sensownym zapomniałem, gry które mi się podobały lub sprawdzałem, ale coś tam nie tego :
Mu Online - stare
Atlantica Online - stare
Gloria Victis - za bardzo przycina i populacja taka sobie
the Division- brak handlu i gildi
warframe - nie ten klimat
Wow - nie ten klimat
Gw2- niestety po angielsku, ale mogło by podejść
Teso- nie do konca chyba ten klimat
neverwinter- w zasadzie nie pamiętam ale czegoś tam brakowało chyba, lub p2w ?
Aion- pobrałem, ale troszeczkę chyba poziom p2w mi nie do końca odpowiada, chyba że się mylę i ktoś mnie przekona, że tak nie jest to spróbuje

Szukam czegoś na dłużej, z góry dzięki za podpowiedzi

Sprubuj jeszcze raz aiona, od 2 tygodni jest nowy patch, bardzo szybko się expi do 80 lvl, jest w nim wszystko co wymieniles, GP idzie kupić za kasę w grze. Teraz idzie dużo szybciej zdobyć gear na pve i pvp i dobrze się bawić. Jest fajny legion polski na serwerze Deyla po stronie asmo, jeśli czegoś nie będziesz wiedział na pewno pomożemy

jestes ograniczony w zasadzie do aiona, bo reszta dobrych tytulow ma wyjebane na jakies tlumaczenia na nasz jezyk

Bez grubego potrfela do Aiona od Gameforge lepiej nie podchodz gra jest bardzo P2W. Co nie znaczy ze nie da się grać bez wydawania kasy ale takich nie dogonisz nigdy.

Może Dragensang? Podobno można spokojnie grać bez wydawania real kasy.

W ESO nigdy nie było p2w. Prędzej może Ci brakować czegoś. Jeśli chodzi o wersję polską to jest Add-on EsoPL.

Natomiast coś konkret z wymagań to tylko Aion mi podchodzi do głowy. No ale p2w…

Ten addon do eso to mozesz sobie w kichawe wsadzić. Tam nic nie przetłumaczone a najważniejsze czyli questy to w 100% po angielsku. Jedyna gra w pełni po Polsku to AIon chlopaku powstał nowy serwer Nergal i sporo ludzi ruszylo na niego bez kasy da sie grać ja nie mam hajsu a gram poprostu jak w kazdej grze musisz miec szczescie i takze w Aionie jak Ci sie przyfarci to pozamiatasz. Idz na Nergal i do Elyosów nie wiem czemu ale w Asmodianach jest grafika z dupy totalnie jak przeszedlem do Elyiosów to grafa normalnie 5 razy lepsza kolorowsza itp nie wiem why :slight_smile:

@cypiate
Grafika u Elyosów jest żywsza i bardziej kolorowa…bo wynika to z samej fabuły. Elyosi żyją po słonecznej cześci, nie Asmo. Mi się przyjemnie śmiga u Asmodianów.

Ogólnie z gier po polsku chyba serio najlepszą opcją będzie Aion.
Jeśli chcesz po prostu grać a nie naparzać się o jakieś topki, to da się spokojnie grać bez wydawania złociszy.
Sam ostatnio ze swoją żoną pogrywałem trochę w Aiona, grało się miodnie a po odwiedzinach u Elyosów aż miło się ich mieliło i patrzyło jak uciekają.

3 października startuje Lineage 2 classic 1.5 na oficjalnym serverze lineage2.com . Gra jest fenomenalna a 1.5 to najlepsza jej odsłona. Nie ma co prawa auctionhouse, aczkolwiek wszystko odbywa się na rynku w dużych miastach jak Giran. Będzie mnóstwo osób i sporo PvP :slight_smile: Polecam.

Widac, ze twoja wiedza o l2 opiera sie o privy, bo tylko tam rynek kwitl w Giran :smiley:
jezeli Classic, to tylko Skelth.

Sprawdź sobie MU Legend, gra jest w pełni po polsku, a czy p2w ? nie powiedziałbym, mozesz kupic premium, (co dodaje ci kilka extra wejsc na dungi) ale nie jest to extra wymagane, jest ah i opcja handlu za walutę z is.
Jak znajdziesz dobra gildię, to będziesz robił trudniejsze dungi, a co za tym idzie, będziesz miał lepszy eq, który mozesz potem np. sprzedać na ah za red zen (waluta premium). Jakbys popatrzył na allegro i widział, ze ktos sprzedaje postacie z 10k red zen, to własnie takie osoby, które farmią na jednym dobrym charze i robią przerzut na drugie, by zarobić.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, na początek wypróbuje aiona chwile pograłem i wygląda spoko, Lineagea w zasadzie może też przetestuję jak wyjdzie, Mu legend testowałem jak tylko open beta wyszła, ale niewiele tam było z Mu online i chyba z populacją tak sobie

albion online, nasi chyba maja sporo terenów, jest dobry klimat sandbox i sporo pvp, polecam

@FlaameZ umiejscowienie sklepów uzaleznione jest od servera. Najczęsciej to było Giran/Aden, ale również MDT.

A Skelth jest stary i martwy. Ten twój kwik najprawdopodobniej spowodowany jest tym, że coraz więcej ludzi odchodzi ze skelth, a sporo osób zmieni go właśnie na NCWEST. Obecnie jak zaczynać to tylko na Giran.

I znowu ten bajkopisarz :smiley: Skelth ma sie dobrze, nikt nie ma problemow z gra tam. Za to ty widze masz problem ze ktos ma czas i kase na to zeby sie tam przednio bawic.
jak juz pisalem w innym temacie, jaki jest sens isc na server, gdzie bedzie sklep, gdzie ludzie za kase beda mogli kupic 40+% wiekszy exp ? Toc to przepasc jest, kto nie ebdzie inwestowal w sklepie, bedzie smieciem.
Poza tym nie wiem jak ty, ale ja nie wyobrazam sobie chodzenia na Siege, oly, daily Rb, czy daily PvP miedzy 1 a 7 nad ranem, bo mowa przeciez o amerykanskiej strefie czasowej ? Pozostanie wam grind na pustych spotach, gdy hamburgery spia.
Dobrze mowisz, zapowiada sie swietna zabawa :smiley:

Może royal quest jest w 100% po polsku

@cypiate
@ssjuby ssjuby Co do Aiona, to ja gram na NCsoft, jest to amerykański Aion i od razu podkreślam nie ma tam lagów!!
24 października będziemy mieć patch 6.2 i nie potrzebujecie płatności tak jak na Gameforge. Mamy polski legion, pomagamy wszystkim. Zapraszam na priv. Nie grajcie na Aionie przez gameforge dawajcie do nas, nie potrzebujecie płatności i nie macie ograniczeń ani przy eventach ani przy niczym.

Zdecydowanie AION (EU) ,masz nowy serwer Nergal, szybko wbijesz max level, P2W mocno stopniało po patchu 6.2, na EU masz eventy o normalnych porach, lepszy ping zdecydowanie i również polskie legiony, po stronie asmo są chyba 3 lub 4, nie wiem jak po elyos, raz na 30 dni kup sobie Gold Packa za 12zł (alledrogo) jak dasz radę a jak nie to nie musisz gdy grasz tylko dla zabawy a nie dla osiągnięć ,w grze Gold Pack kosztuje obecnie grosze, około 7-8 milionów kinah, nazbierasz to w 3 dni. Polecam, nic lepszego nie ma, nie mówiąc już o PL wersji gry.

gram od jakiegos czasu i polecam fajna fabula ograniczenia to brak miejsca w inv ale mozna kupic za krysztaly dropia z gry ale dosc czasochlonne jest ale dla chcacego nic trudnego a pozatym duza populacja graczy :slight_smile:

Ciężko mi sobie wyobrazić coś co będzie nowe i spolszczone :P. To się całkowicie wyklucza.

Odpuść spolszczenie i idź grać w runescape, OSRS Ci się spodoba :P.
Hardcorowy, mało p2w, wszystko można zdobyć, wydobyć, wycrafcić w grze.
Pvp otwarte dla każdego kto ma pomysł na postać do pvp.
Ciekawe pve.

Teraz też startuje maple story 2 (10 październik).

Jak nie przeszkadza Ci stosunkowo mała populacja i fakt, że w pierwszej fazie gry p2w jest bardzo odczuwalne (i oczywiście brak spolszczenia) to zostaje zawsze jakieś bdo/archeage.