MMO z mass PvP lub fajnym PvP

Hej, szukam czegoś do pogrania w zimowe wieczory z mass PvP lub dobrym PvP.

Sprzęt

• pójdzie wszystko

Wymagania

• Najlepiej z fajną grafiką, ale też mogą być starsze tytuły.(chciałbym wykorzystać świeżo zakupiony sprzęt)
  • Spore Polskie community(bariera językowa)
  • Może być P2P/B2P. Fajnie jakby miało jakiegoś triala(zanim zacznę płacić)
  • Wolę grindować, niż robić questy(przynieś/zabij 15 tego, pogadaj z tamtym i biegnij pół mapy to nie dla mnie). Może być grindowanie jakiś dungów z finderem
  • Spoko PvE czasami jako odskocznia od mordowania graczy
  • Fajnie jakby był jakiś system podbijania EQ, ale nie musi być

Tytuły które mi się podobały

• Ragnarok Online
  • WoW - zastanawiam sie czy nie wrocic na nowy dodatek. Fajnie mi sie expilo na dungach, ale w sumie PvP, ani aren nie zakosztowałem.
  • Dota 2
  • LoL

Tytuły od których się odbiłem

• Guild wars 2 - Robienie tych serduszek i przeskakiwanie do kolejnej krainy z mniejszym lvl mnie dobiło. Bo chyba już na 3 krainie mój lvl był za mały. A biegnięcie na drugi koniec świata, żeby tam robić questy na krainie na moim lvl to nie dla mnie( Nie lubię podróżować tak w życiu jak i w grze)
  • BDO - W sumie fajne, ale pay to progress i dlatego nie

Czekam z niecierpliwością na wasze propozycje

Szczerze pod ten opis i wykluczenia jakie masz, to co bym chyba najbardziej doradził to ESO. Levelowanie możesz śmiało zrobić grindem, lub PVP - robienie questów nie jest właściwie w żaden sposób konieczne.
Jednocześnie jest rozbudowane PVP poprzez battlegroundy i Cyrodill - czyli wojne frakcji na mapie, gdzie właściwie ciągle zajmujesz się oblężeniami i walkami z wrogimi frakcjami.
Wspomniałeś również, że odbiłeś się od GW2 i BDO - w przypadku GW2 nie rozumiem za bardzo argumentu, gdyż również poprzez PVP możesz levelować tam - co by spełniało twoje wymagania i pomogło łatwiej i szybciej dojść do odpowiedniego poziomu w PVE.
BDO - gra wymaga pewnych inwestycji, jednak są one dzięki regularnym eventom mniejsze niż się wydaje - oczywiście jeśli nie planujesz w miesiąc wskoczyć do topki serwera i masz czas grać. Cała przyjemność polega na drodze do szczytu a nie na jego zdobyciu.

Nie bede zachecal do gw2 gdzie pvp/wvw (ogolnie combat system jest jednym z najlepszych i najciekawszych w obecnych mmo) ale… szkasz gier z dobrym pvp/masspvp a wada gw2 piszesz mechanike wystepujaca w pve … nie kumam ale ok powodzenia :slight_smile:

1lajk

Określ czym dla ciebie jest fajne pvp to ci spróbuje doradzić bo dużo MMO przerobiłemi skupiając się tylko na pvp. Chyba że chcesz abym napisał swoje preferencje.

1. WoW Shadowlands i Classic - tu i tu masz duże battlegroundy 40vs40, został tydzień do dodatku więc dobry czas na powrót. Można expić na pvp od 10lvl (nie dotyczy classica, gdzie na BG exp nie leci). Wiadomo B2P i abonament, ale konto już masz. Najlepsze PvE i masa pierdół do roboty jako odskocznia, łapanie pokemanów, profesje, kolekcjonowanie transmogów, mountów itd.

2. Warhammer Return of Reckoning - tu też masz BG, ale głównie gra się mass pvp w otwartym świecie więc bitwy są różnych rozmiarów(czasami jest to 100vs100 a czasami 40vs10). Po przejściu pierwszej krainy zaczyna się mass open world pvp, czyli gdzieś na 7-9lvlu z tego co pamiętam, ale możesz olać questy i iść tam od razu i bić lvl na pvp od powiedzmy 3lvla. Sam non stop robiłem nowe chary, żeby grać te low lvl pvp bo było mega przyjemne. Jak ja grałem to pve było słabe tj. questy lub grind odpowiednich mobów dla gearu nie było dungeonów, teraz już są.

3. Może jeszcze Albion, też jest mass pvp w otwartym świecie, ale musisz się raczej grupować tj. gildia i discord, w dwóch powyższych gierkach tego robić nie musisz, więc są lepsze do grania solo na wyjebce. Raczej słabe PvE, ale mi się przez jakiś czas podobało(szybko się nudzi).

4. Gloria Victis, GW2.

Myślę, że na oku warto mieć Crimson Desert - gra twórców BDO. W zasadzie można powiedzieć, że to BDO2. Gra jest w produkcji i ma poprawić wiele rzeczy, które nie działały w oryginalnym BDO (massive PvP między innymi). Gdyby twórcy spełnili obietnice, może pasować w wielu punktach do opisu.

Z luźnych, własnych przemyśleń (tak mi teraz przyszło do głowy): przy odrobinie szczęścia może zrobią normalniejszy system płatności - czytałam, że BDO jest popularne na Zachodzie, w Azji mniej. Nawet trailery Crimsona w niczym nie przypominają azjatyckiego słodziaka, wyglądają bardziej jak odcinek Gry o Tron z Jonem Snowem na pierwszym planie. Jeśli mają w planach podbijać zachodni rynek, powinni się już orientować, że nie lubimy tutaj siłowego szarpania za portfel.

Jezeli mass pvp to tylko albion online. Pozostale gry pod tym katem sie nawet do niej nie zblizaja xd

Albion albo Archeage ale w tym drugik nie wiem jak z PL gildiami albo hmm moze Gloria Victis? To nastawiona gra na mass pvp

Jeśli mass PvP to tylko EVE i Lineage 2 (jeśli znajdziesz dobrego priva).

Ja tylko wskoczyłem na ten temat przypomnieć, że 19 lis – 26 lis na epic game będzie można zgarnąć za darmo Elite Dangerous, może Ci przypadnie do gustu? Może nie, ale warto dodać do biblioteki i sprawdzić jak to wygląda :slight_smile:

WoW

Może Gloria Victis? jeżeli lubisz średniowieczny klimat

Coś, co ma fajne mechaniki. Tak jak np Ragnarok system kart rasa/zywiol. Skille które maja jakieś swoje żywioły, albo możliwość nakładania enchantów żywiołów na bronie/zbroje. Ewentualnie przedmioty które mają jakieś fajne właściwości np. taka manta z doty 2. Ogólnie możliwość pogłówkowania tutaj dam jeden punkcik więcej, a tutaj mniej.

I w sumie nie napisałem tego w pierwszym poscie. Fajnie jakby była jakaś postać suportujaca nie healer, która speclalizuje się w uprzykrzaniu życia przeciwnikowi czyli jakieś stuny, silence, debuffy(Patrz taki Profesor z Ragnarok)

Dziękuje wszytskim za rady i porady. Niestety zbyt długo by to trwało, żeby z wami wszystkimi prowadzić dyskusję. Więc narazie powiem, że interesuje się WoW’em i ESO. Ze wskazaniem na WoW’a, NIe musiałbym expic od początku postaci. ;p

Destiny 2 spróbuj jako warlock. ESO też brzmi sensowne, sam grałem postacią zbudowana pod kontrolę walki, ale ciężko się tym expilo solo. Również Gloria victis jako tarczownik, tylko tam szybko trzeba gildie znaleźć bo pve jest nudne.

Po obejrzeniu filmików ESO wygląda ciekawie. Właśnie dostałem konto od kumpla z pracy do ESO. Więc zabieram się za testowanie.

Crimson Desert zapowiada się fajnie, ale z informacji które znalazłem to raczej końcówka 2021 no i znając życie będzie opóźniona. No i ten “New Word”. Chyba tak to się nazywało. Wiadomo czy tam będzie jakieś mass PVP?

W New World co chwile zmienia się koncepcja pvp, więc ciężko powiedzieć. Ogólnie ma być mass pvp, ale premiera tej gry jest jak CP - im bliżej startu tym większe ryzyko, że przełożą premierę.

Co do Black Deserta to pierwsze i najważniejsze w sumie - pamiętaj, że zawsze będzie ktoś bardziej wykoksowany od Ciebie, więc nie ma po co wydawać kasy :slight_smile: Ta gra ma też trochę z grindowania jak za starego RO (ah karty, lub rare accessorki :slight_smile: Warto spróbować lub pooglądać jak wygladają walki w bdo i będziesz widział z czym to sie je. Jednak, jeśli Cię to nie przekonuje to zostań w Wowie :slight_smile:

W World of Warcraft możesz nie robić nic innego poza PvP. Są Areny, BG, Open PvP, Sezony / Mistrzostwa / Turnieje w tym Polskie, właściwie nic więcej nie potrzebuje w tej grze znalazłem wszystko jako gracz PvP.

Albion masz taki content ZvZ na codzień, że nigdy Ci go nie zabraknie, wystarczy do dużego sojuszu dołączyć, a niedługo na frakcjach będą dla solo graczy zvz codziennie

Dodają frakcje?

Frakcje przecież są od zawsze, ale w najblizszym patchu są zmiany które są już w sumie opisane na mmorpg.org.pl