MMO z nastawieniem na PVE z dużą liczba graczy i polskim community

Cześc, jak w temacie - szukam mmorpg z nastawieniem na PVE.
Grałem chyba w większość gier mmo, tęsknię za czasami kiedy runes of magic, 4story i riders of icarus było grywalne.
Może być każdy model płatności, może być p2w - ważne, żeby grało tam sporo osób, rynek handlu żył i był fajny end game najlepiej nastawiony pod pve, tak żebym po miesiącu gry nie wyfarmił wszystkiego co się w aktualnym patchu dało i żebym znów nie musiał szukac kolejnej gry - szukam czegoś na dłużej.

Rozmyślam powrót do wowa z racji tego, że ponoć niedługo wychodzi nowy dodatek TBC i ponoć ma zostać dodany do serwerów klasycznych albo utworzone nowe serwery? nie wiem dokładnie bo nie jestem na bieżąco.
Drugim pomysłem było zaczęcie przygody z archeage unchained, nigdy w to nie grałem a z tego co słyszałem jest dużo do roboty co mi odpowiada.

Może ktoś kto gra w wowa na bieżąco wyjaśnić jak to ma wyglądać lub ktoś kto gra w archeage jak tam wygląda sytuacja lub może jakieś inne propozycje?

Proszę tylko o obiektywne opinie.

możesz spróbować zgrać w BDO większość odpada bo to nie casual mmo https://www.blackdesertonline.com/news/view/4167

BDO grałem ale po pewnym czasie zaczął doskwierać praktycznie brak jakichkolwiek aktywności w grupie, ja raczej stawiam na gre zespołową, wspólne dungi, wypady na raidy jakieś itp

Guild Wars 2?

Nostale , duze p2w ale jesli nie interesuje cie mocno pvp a robienie pve czyli exp , rajdy i afkanie w miescie to spróbować można

Albo damorwe GW2 albo FFXIV

@Gracts55 a jak tam wygląda sytuacja z liczbą graczy? są jakies duże polskie gildie?

@Synthesis myślałem ale ciągle blokuje mnie mocno orientalne/azjatyckie klimaty, jakoś nie moge się przekonać i chyba polaków tam za dużo nie ma a jak są to tylko jakieś małe polskie gildie na poszczególnych serwerach

W gw2 grałem w dniu premiery, w zasadzie z tego co pamiętam w niecały miesiąc po starcie gry wyfarmiłem co się dało i zakończyłem kariere bo juz nie widziałem sensu gry, jak teraz wygląda sytuacja? myślałem też nad powrotem

Co ja ci będę zbędnie tu pisał więc napisze w prost: WRACAJ DO WOWA. Nie mówię że w tej chwili, ale jak najbardziej w przyszłym dodatku. Proces samego levelowania będzie zmieniony w znaczący sposób (obniżenie poziomu do 60), a jak nie chcesz wracać to zawsze jest alternatywa powrotu do classica i czekać aż do niego wejdzie zawartość z TBC.

1lajk

@az12344 a jest już konkretna data podana kiedy ma ten nowy dodatek wejść? myślałem właśnie czy na tym retailu nie zacząć grać ale nie wiem czy jest aktualnie sens, o wow classicu myślałem też i bardzo możliwe, że tam zaczne od nowa

MMO z nastawieniem na PVE z dużą ilością graczy i polskim community?
World of Warcraft , wręcz idealnie trafione.

1lajk

W ArcheAge: Unchained nie ma końca gry, a content jest tak szeroki, że nikt go nie jest wstanie ogarnąć. To najbardziej rozbudowane mmorpg w historii świata, ale trzeba 6 miesięcy poświęcić na poznanie gry, więc to gra na lata.

@ferdynand1 a jak tam aktualnie z liczbą graczy? dużo polaków gra? jaki serwer?

Polacy są i w AA i w AAU i to nawet na niejednym serwerze są w topce. Graczy jest dużo. Głównym udziałowcem jest Kakao Games więc gra może będzie istnieć nawet do końca świata.
Ja gram w AAU na Halnaak, który jest zdominowany przez Rosjan (wiele z najsilniejszych gild).

Aja bym sprawdził na Twoim miejscu Elder scrolls online, ponieważ wątek pve mocno rozbudowany jest polska społeczność (jakoś mnie irytuje pisanie polskie community bo to debilizm moim zdaniem) istnieje dość różnorodni i okazale w dodatku jest tłumaczenie tej gry w większości po polsku opracowywane przez skrybów Tamriel. Poza tym z ciekawości zerknij sobie na Star Wars the Old Republic (nie jestem pewien co do pisowni) też mocna nastawiona gra na PvE

@unsul w ESO grałem ale ta gra wydawał mi się martwa, w kolejce na duna czekałem pół dnia jaok dps a i tak znaleźć nie mogłem, ludzi mało, gildie po kilka osób aktywnych

@ferdynand1 mocno zastanawiam się na AAU, jest jakiś serwer, ktory jest potocznie przyjęty za polski?

a jeżeli chodzi o nostale to jakiś priv czy official? Bardziej zależy mi na liczbie graczy niż na tym czy jest p2w czy go nie ma.

Zastanawiam się odnośnie AAU czy Crazzian czy Alexander, ile kosztuje ten archeage pass czy jak to się tam nazywa?

@mateuszp32 Są aktywne polskie gildie, i sporo polskich graczy.
Najlepiej stwórz konto, zaloguj się i zacznij grać, bo od Twojej ostatniej gry w ROM na COA zmieniło się bardzo wiele :slight_smile:
Jak będziesz miał więcej pytań, chętnie pomogę na PM lub w temacie.

AAU kosztuje 102 zł. Czasami są promocje jak letnia wyprzedaż na Steamie, w której AAU też brał udział. Ale gracze raczej dla stabilności grają głownie poza Steamem. Ale część z nich (jak ja) jak chcę coś kupić to płace przez Steam, ale preferuję grę poza nim.
AA jest darmowe, ale za housing trzeba płacić abonament (patron), który łatwo można zarobić w samej grze - kupić za golda.

Na moim serwerze Rosjan jest moim zdaniem ok 20%, ale są najlepiej wyszkoleni i dominują.