MMO z odczuwalnym progresem

Witajcie!
Szukam MMO RPG na dluzszy czas, jestem na chwile obecna graczem bardzo casualowym (praca, rodzicielstwo), lecz niechodzi mi o bycie w topce czy przebijanie sie poprzez rankingi.
Od gry oczekuje poprostu, odczuwalnego progresu, zeby po zakonczeniu sesji poczuc ze moja postac stala sie lepsza. Wazne tez jest zeby w grze niedalo sie osiagnac wszystkiego od tak, najlepiej zeby zajomwalo to dlugie miesiace lub lata. (wiadomo przy moim czasie na gre i tak zajmie mi to dosc dlugo xD) Grind mi niestraszny, starsze tytuly jak najbardziej tez wchodza w gre. Tylko bez scalowania!

Komp uciagnie wszystko.

Gry ktore przypadly mi do gustu:
-WOW (bardzo mile wspomienia i chec powrotu na nowy dodatek, scalowanie na bg troche odstrasza)
-MU Online (setki godzin spedzone i na provach i na globie)
-Tibia (chyba mmo w ktorym spedzilem najwiecej czasu, nadal czasem logoje pomordowac ludzi)
-Ultima Online (bylo maniaczone)
-TESO (jedynie testowane ale nie bylo zle)
-Tera (dobrze sie bawilem jak tylko wyszla, teraz niemam pojecia jak sytuacja wyglada)
-Archeage (pokochalem na jakis czas)
-Margonem (dobre wspomienia z nocek spedzonych z gildia na bosikach)

Bylo tego napewno wiecej, lecz na ten moment tylko te tytuly przyszly mi do glowy, to ze je wymienilem nieznaczy ze niechce do nich wrocic, wiec jak najbardziej mozecie je wymieniac, z jakas argumentacja dlaczego mogl bym do nich powrocic, nowe dodatki? balans?

Czekam na wasze odpowidzi!

Grindownik Black Desert Online

Neverwinter Online

Drakensang-online

-Ludzi kupa i jeszcze więcej, o wszystkich godzinach masz pełno grup na wszystkie lochy (a sporo ludzi i tak biega solo bo robią ranking, plus najlepszym jest po prostu “łatwiej” )
-dojście do lvl capa zajmuje minimum miesiąc przy graniu codziennie po 1-3godzinki zwłaszcza za pierwszym razem
-sporo lochów, eventów
-itemizacja na wysokim poziomie by uzyskać “topowa postać” musisz farmić MIESIĄCAMI, IS tego procesu nie przyśpiesza bo WSZYSTKO musisz wydropić, czy to z bosow czy to z eventów których jest masa, a większa połowa eventów jest mocno wyczekiwana bo są tam dość dobre itemki zwłaszcza dla nowych graczy
-teraz wchodzi zmiana w działaniu “wiedzy” totalnie przebudowany system balansujący klasy, oraz dający jeszcze bardziej uczucia progresu postaci
-za jakiś czas pewnie (2-4 miesiące) wchodzi nowy dodatek który nie zwięszka lvl capa, jednak dodawać będzie content znacznie trudniejszy od tego “normalnego” na co wszyscy czekają.

ogólnie grindownik który zaczyna się od lvl capa, i kazdy tydzien to zawsze ziarenko więcej w budowaniu postaci, itemizacja jest wymagająca i jest tego sporo bo można przekładać bonusy, dropić lepszy tier itemka, a nawet zwiększyć sam lvl itemka o 5, do tego unikaty z unikalnymi bonami oraz sety sprawiaja że można się w tej grze pobawić w budowanie postaci i to mocno ^^

1lajk

Jak lubisz stylu anime to elsword nostale soul woreker online kritika lub closer online

1lajk

Ja też po dłuższej przerwie dałem szanse Terze EU i nawet jestem zadowolony p2w mniejsze i dużo ludzi na Killianie

Napewno sprawdze ta gre, dzieki za wyczerpujaca odpowidz :slight_smile:

@Nakill19 dzieki, zagladne napewno

Tylko BDO. Tera będzie dla Ciebie za łatwa. Mnie, jako fana Lineage 2 który na starych kronikach był po prostu przegięty jeśli chodzi o składanie itemów i enchant gry takie jak Tera, Archeage, B&S, WoW, GW2 odrzuciły swoją prostotą.
W BDO jeszcze będziesz płakał przy enchancie albo próbach upolowania boss gear na marketplace :stuck_out_tongue:
Obecnie, nie ma trudniejszej gry MMO niż BDO (tzn jest - Lineage 2 na starych kronikach)

1lajk