MMO z ogromnym playerbasem

Witam, w jakich mmo można spotkać najwięcej ludzi i gdzie gra ma cały czas sens i jest co robić ?

w każdej grze MMORPG jest co robić tylko trzeba umieć znaleźć sobie zajęcie. Najważniejsze w grach MMO jest ekipa nie ważne być w co grał wszystko bedzie dobre jeżeli będziesz miał z kim grać. Ja osobiście mogę zaproponować WoW'a,SWTOR,FF XIV:RR gry są genialne i fabuła bardzo wciągająca a o dobrą ekipę nie trudno będzie znależć bo mają ogromną populację. Z gier darmowych to Tera,Aion,L2 ale to są gry z małą populacją i nie ma co ich porównywać do trzech wcześniejszych.

To co w poście wyżej. Dodam od siebie jeszcze Guild Wars 2.

@EDIT

Powinieneś napisać "W GW2 nie miałem co robić." Nie pisz ogólnikowo, bo możesz wprowadzić kogoś w błąd.

|

|

V

W Gw2 nie ma co robić.

warn_ico.png
Spam ~ blaumro

@Grotch widzę kolego, że chcesz rozpętać wojne. OP zadał inne pytanie.

Co do tematu, to bezapelacyjnie WoW. Zapewne jeszcze długo sytuacja się nie zmieni. Gra ta, jest niestety niezmiennie wielkim monolitem wśród innych MMO. Żeby nie było wątpliwości mówie tu o serwerach oficjalnych.

Stwierdzam fakty żadnego kontentu nowego co mi z tygodniowych eventów.

warn_ico.png
Offtop. Skończ już to gadanie z innej beczki ~ NS

Od siebie dodam jeszcze DC Universe i Rifta - w tym nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem party itp, a grałem jeszcze na pay to play. Przejście na f2p na pewno dodało trochę graczy.

Co do tematu, to bezapelacyjnie WoW. Zapewne jeszcze długo sytuacja się nie zmieni. Gra ta, jest niestety niezmiennie wielkim monolitem wśród innych MMO. Żeby nie było wątpliwości mówie tu o serwerach oficjalnych.

Podpisuję się pod tym. Jeśli jeszcze nie grałeś nigdy, to polecam WoWa z całego serca. Jasne, że to nie ta sama gra, co jakiś czas temu, ale i tak zapewni Ci setki godzin zabawy. Poza tym jest tak ogromna i tak rozbudowana, ze mimo, ze juz wiekowa bd miał tam pełno graczy, pełno serwerów i pełno, pełno rzeczy do robienia. Bezapelacyjnie warto wydawać na to kasę.

Oczywiście w grę wchodzi tylko serwer oficjalny, płatny. Zabawa na prywatach za pierwszym razem to jak lizanie cukierka przez papierek. Nie ma co.

@Grotch widzę kolego, że chcesz rozpętać wojne. OP zadał inne pytanie.Co do tematu, to bezapelacyjnie WoW. Zapewne jeszcze długo sytuacja się nie zmieni. Gra ta, jest niestety niezmiennie wielkim monolitem wśród innych MMO. Żeby nie było wątpliwości mówie tu o serwerach oficjalnych.

Ale koniecznie na jakimś High serwerze typu Draenor, albo Burning Legion...medium i low serwery, nawet mimo ich łączenia i cross realmów świecą pustkami, tak jak np Saurfang gdzie mam moją postać (przed cata zmieniłem serwer na medium bo na high dupne kolejki były, na początku było ok, sporo luda, ale wszystko zaczęło się wykruszać i do dziś żałuję swojej decyzji :D)

W GW2 jest sporo ludzi, a to czy jest co robić, czy nie, to tylko kwestia indywidualna. Jednego nudzi kontent taki jak jest w GW2, innego zaś bawi i daje frajdę.

W SWTOR, paradoksalnie failowym MMO, jest sporo ludzi, gram sobie casualowo od czasu do czasu, bo fajne lore, niemniej do endgame jeszcze nie doszedłem, więc się nie wypowiem, czy jest co robić, niemniej ludzi jest sporo :)

hmm w sumie to w to co podaliście grałem i wszystko mam ;p ale szukam coś F2P, chociaż właśnie myślę czy nie dokupić pand do wowa i abonamentu

Nie ma rady Dzikus. Poza tymi podanymi tytułami, reszta gier jest raczej niszowa. To co zaproponowałeś to jedyne sensowne wyjście w aktualnej sytuacji. Na nowe tytuły przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.

W sumie sam zapaomniałem i widzę, że nikt nie podał, ani nie ma wytycznych dokładnych co do rodzaju, więc EVE Online. Ogromny świat, ogromna liczba ludzi i ogromna liczba rzeczy do roboty.

czemu nikt jescze nie podał Star trek online? do WoW'a faktycznie się nie umywa lecz ma "plajerbase" na poziomie Dc online czyli bardzo dużą

czemu nikt jescze nie podał Star trek online? do WoW'a faktycznie się nie umywa lecz ma "plajerbase" na poziomie Dc online czyli bardzo dużą

Podobno średnio jest co tam robić. A żeby móc coś robić trzeba wydać krocie.

wcale nie trzeba nic wydawać bo za STF( czyli specjalne misje ) , jest ich sporo dostaje sie rudę pozniej wymienia się ją na zen i kupuje najwyzsze statki do tego są statki za rudę i ja spokojnie daje sobie radę na end-game z przed ostatnim Tier'em statku (ostatni darmowy) i wcale nie narzekam

EDIT. płacz zaczyna się jak chcemy być najlepsi na serwerze do zwykłego pvp i pve(STF's i innego rodzaju naziemne kosmiczne misje) nie trzeba nic poza paroma radami doświadczonych graczy z buildem jakie uzbrojenie do builda + jakie konsole do statku i to wszystko

Witam, w jakich mmo można spotkać najwięcej ludzi i gdzie gra ma cały czas sens i jest co robić ?