MMO z rozbudowanym systemem Housingu

Witam.
Poszukuję mmo gdzie istnieje system housingu i jest bardziej rozwinięty niż mieszkania w aioni czy w bdo. Miała rozwinięty też system profesji
dodatkowych takich jak kowal, alchemik, itp. Fajnie jak by gra była f2p albo b2p ale na pewno nie była by p2w.

Rift ma chyba najbardziej rozbudowany housing.
Obejrzyj nagrania graczy z ich domków, tworzą cuda.

No to polecam ci ESO, masz system housingu, podstawowe dostaniesz za free, a lepsze (średnie, duze oraz “wille” (ogromne) ) mozesz kupić za gold (po zdobyciu archivmentów na mapie, na której się domki znajdują), albo kupić od ręki za walutę premium. Gra nie jest p2w, aczkolwiek zeby ułatwić sobie rozgrywkę wypdałoby kupić eso+ (premium), bo dostajesz craftbaga (na przedmioty do craftingu np. na rudy metali, zioła itd.) do tego dostajesz ekwiwalent wartości premium w corwnach (walucie premium) i w czasie trwania premium masz dostęp do wszystkich dlc, które normalnie musiałbyś kupić za kasiore, albo od graczy jako prezent (za golda).
Masz system profesji: blacksmithing, jewelering, provisoring (jadło i napoje), alchemy, woodworking, clothing oraz enchanting. Do tego mozesz postawić sobie takie crafting station w domku, więc nie będziesz musiał latać do miasta.
Aha gra jest b2p.

1lajk

Sprawdź sobie Final Fantasy XIV, nie jest P2W z tym, że jest P2P.

maple story 2

sprawdź Albion Online, gra jest b2p

ESO niestety odpada, bo w housingu poza robieniem mebli nie masz life skilli, nie możesz uprawiać roślinek itd. A oto chyba chodzi RairakkuRey1 żeby takie rzeczy były dostępne w domku. osobiście nie polecam sam tej gry ale podobno można wiele rzeczy tam robić Albion Online, obejrzyj gameplaye i spróbuj dostać darmowego triala, mi właśnie po skorzystania z triala gra nie przypadła do gustu ale kto wie tobie może się spodoba. A jak nie to zawsze istnieje villagers and heroes tylko ciut już martwa ta gra heh =P

Ja rowniez polecilbym albiona. Ogolem zamiast domku gracz posiada tutaj wyspe z szeregiem domkow, budynkow do craftu i roznego rodzaju pol pod uprawe czy tez hodowle. Dodatkowo crafting jest bardzo rozbudowany bo kazda bron ma osobne drzewko skilli.

Tak wszyscy godojo o tym Albionie, że chyba do niego wrócę - nie żebym pograł w niego max 5h. :slight_smile:
ESO też bym polecił bo sam obecnie próbuję upiększyć swój domek w tej grze, ale jeśli zależy ci na ‘pielęgnacji’ profesji w samym domku to roślinek tam nie ma, tylko stoły do craftu możesz tam wstawić.
Albo pozostaje czekać na Ascent: Infinite Realm - twórcy zarzekają się, że system domów ma mieć duży wpływ na rozgrywkę.

Ja polecam FF14 Ino gra p2p, 11Euro na miesiac grania.

Słuchaj, to ze tobie gra nie odpowiada, nie znaczy, ze jemu nie spasuje, a wyraźnie zaznaczył, ze zainteresowany jest craftingiem (gdzie tam jest co robić jesli się o to rozchodzi). A te śmieszne roślinki, to mozesz sadzić sobie w albionie, jeśli jest taka opcja (nie wiem, nie grałem i nie będę grał). Kolejna sprawa, to jest Boring, tak boring, fanboyowanie…

ESO albo FF14

Ultima Online zawiera wszystko to co napisałeś i więcej niż byś oczekiwał.

1lajk

Dla mnie najlepszy system housingu był… w Tibii :smiley: Przecież to takie super, że dom nie jest w jakiejś instancji, tylko każdy idąc po mieście może widzieć twoją chatę.

2lajki

Ultima Online - możesz walnąć domek w niemal dowolnym miejscu na mapie, zbudować go jak chcesz i umieścić w nim co chcesz (od tego co kupisz po to co sam scraftujesz. Meble, przedmioty, wszystko możesz zrobić albo zdobyć sam)
Nawet rośliny możesz hodować i bimber pędzić :v

Przecież gram w ESO od 3 lat i mam tam 20 umeblowanych przeze mnie domków… po prostu z tego co napisał wynika że ESO housing nie przypadnie mu do gustu bo domki w eso mają tylko funkcję: darmowego teleportu do domku, dodatkowy storage jesli wykupisz storage chest (za prawdziwą kasę lub vouchery z craftu lub za Tel-Var stones), mozliwośc postawienia target skeletona żeby poćwiczyć swoje combo. Oczywiście można robić sety w domku ale nie ma z tego tytuły żadnych specjalnych bonusów. Dałem jedynie subiektywną opinię bazującą na tym co zostało powiedziane w poście nr 1.

jeden z moich domków dla przykładu: https://www.youtube.com/watch?v=Au7kxjRrIfQ

Wild Terra online. Sam zaczynam przygodę z tym tytułem :wink:

Wildstar, oh wait